EDÜ 2013 Gyula, fáklyás felvonulás

2013-ban rendezték meg a 25. Erkel Diákünnepeket, mely egyik eseménye a hagyományokhoz híven a fáklyás felvonulás volt. A várban történt megnyitó után a diákokból álló hömpölygő tömeg a Prohászka Zsolt sportcsarnokig sétált el. 

 

Gyula félmaraton 2013

V. alkalommal rendezték meg Gyulán a félmaratont és váltófutást, mely nevezési díjai sérült gyermekek javára lesznek átutalva. A versenyen 7 km-es egyéni, 21 km-es egyéni és 3x7km-es váltófutásra  lehetett nevezni. Pénteken a verseny előtti napon egészen este nyolc óráig tartott a regisztráció, mely másnap reggel folytatódott.
Az idei évben rekord mennyiségű nevezés történt, a chippes időmérő versenyen 700 fölötti induló volt, továbbá 300 gyermek is versenyzett futott a várkertben. A rendezvény egy igazi nagy és sok embert megmozdító sporteseménnyé vált. A rendezés, a hangulat, az idő szuper volt.Minden versenyző egy pólót kapott ajándékba és egy egész napos belépési lehetőséget a Gyulai Várfürdőbe, ami igazán jól jött a nagy melegben.

 

 

 

Panorámafotók extrém nézőpontokból a megáradt Körösök hídjai alól

 Komor, borongós, esős, rossz hangulatú napok, hetek, és már lassan azt mondhatjuk, hogy hónapok állnak mögöttünk. Az embernek nincs kedve ilyenkor kimozdulni, mégis vannak akik ezt az időszakot is talán még nagyobb munkával töltik, mint előtte.

 

Nyuszi ül a hóban húsvét előtt Gyulán

Húsvét előtt és a nyári időszámítás megkezdése előtt három nappal még havazik. Nyuszi ül a fűben, talán beteg, lefagyott a lába, nem is ugrik már. Nem kap el semmit, csak a répáját szorongatja, majd felül egy kicsit a világórára, játékos fiúnak képzeli magát, de lefagy onnan is. Újra kell indítani! Volt jobb.

A küzdelem napja Gyulán

2013. március 16.-án rendezték meg a küzdelem napját a gyulai Prohászka Zsolt sportcsarnokban. Éjszakába nyúló verseny volt, nagyon kemény csatákat vívtak a versenyzők. A sportcsarnok teljesen megtelt vendégekkel. Rövid hangulatjelentés,fotók, videó

Eső és színek 2013. március

Szürke, hideg esős csütörtök délelőtt. Az ember, ha teheti, bent marad a jó meleg szobában. Gondoltam előveszek egy tekercs fekete-fehér filmet.:-) Nem is sejtettem, hogy ebben a szürkére festett napon mennyi szín és érdekes forma van. És hogy a szökőkút is elindult, nahát !!!
 

 

Pálinkafesztivál Gyula 2013 Magna Cum Laude koncert

A gyulaiak kedvelik a Magnát, a Magna Cum Laude zenekar kedveli a gyulaiakat. Koncertfotó light, pálinkafesztivál 2013. Galéria.

 

 

Hamlet szokatlan helyszínen

A miskolci Földes Ferenc gimnázium évről évre (két évről két évre) képviselteti magát az Erkel Diákünnepeken. Az idén is több előadást láthatunk tőlük, ezúttal Szűcs Tamás által rendezett Hamletet néztük meg, mely szemmel láthatóan a zsűrit is levette a lábáról. A darabot egy teljesen besötétített osztályteremben mutatták be, ahol a szereplőktől néhány arasznyira foglaltunk helyet. Ennyire közel még egy forgószínpadon sem lehettünk volna a szereplőkhöz. A darab díszlet és minimál világítás mellett zajlott, azonban a Gyulai Várszínháznak köszönhetően két profi állványos világítást sikerült beállítani, mely tökéletesen megfelelt a rendező tanár elvárásainak. Az igazi főszerep azonban nem a technikáé, hanem a diákoké volt, akik minden túlzás nélkül állítható: valódi színházi élményt, színászi teljesítményt nyújtottak és még a darab megtekintése után is élt az általuk keltett bűvölet. Információink szerint meghívást kaptak egy nagyszínház forgószínpadára.

Helikopter leszálló a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórházban

Gyulaiak sokszor tapasztalták a korábbi években, hogy sürgősségi betegellátás miatt, mentőhelikopter érkezik a városba. Kifejezetten erre a célra nem volt leszálló a városban, ezért a Karácsonyi János gimnázium előtt, (fotó) korábban pedig a Dob utca Karácsonyi utca kereszteződésben szállt le a gép. (videó)
 

Gyulai Várszínház 50. évad megnyitó ünnepség

50. évad, 50 nap, több, mint 50 előadás -szól a Gyulai Várszínház idei, 2013-as év egyik szlogenje. Június 22.-én felvonták a gyulai vár falára a színház zászlaját, kezdetét vette az 50. évad. Ez az est azonban különleges volt, ünnepi, kicsit más mint az eddigiek. A kerek évfordulókat, születésnapokat mindig izgalommal várja az ember, izgatottan készül rá. Bár a mai programot előre lehetett tudni, mégis óriási meglepetés volt.

A mi időnk Gyulán

Majdnem pontosan két héttel ezelőtt egy esős esti kisvárosi séta alkalmával időrabló történettel tértem haza. Akkor csend volt, esőpára, kicsit hideg, de szép este. Ma száraz, meleg idő volt, tikkasztó hőség napközben, alkonyra épp annyira esett vissza a hőmérséklet, hogy érdemes legyen kerülni egyet. Bár hétköznap volt, a korzón gyulaiak és vendégek töltötték  idejüket, hallgatták az utcazenét, nézték a zsonglőröket.

Küzdelem napja Gyula II.

2013. június 15.-én második alkalommal rendezték meg Gyulán a küzdelem napját. Az első ilyen sporteseményre még márciusban került sor, melyet a Prohászka Zsolt sportcsarnokban tartottak. A második a gyulai vár előtt a tószinpadon zajlott, itt revans mérkőzéseket is láthatott a közönség.

 

Sivatagi homok az égből Gyulára

Egy olvasónk jelezte, hogy az egyébként makulátlanul tiszta autóján érdekes foltokat talált, mely egy rövid ideig tartó eső után keletkezett. Mivel a résnyire lehúzott ablakon beesett néhány cseppnek is komoly nyoma volt az belső borításon, így minden kétely nélkül megállapítható volt, hogy ez biztosan az égből jött.

 

Szomszédolás Békéscsabán ezer lámpások éjszakája

Idén Békéscsabán is megtartották az Ezer lámpás éjszakáját, ahol több százan vettek részt a programokon. Este kilenc óra után nem sokkal az országos figyelemfelhívó akció részeként mint ahogyan más városokban is "égnek" ereszetették a sok-sok világító lámpást, ezzel felhívva a figyelmet az eltűnt gyermekekre. (videóval)

 

Gyulai Várfürdő beauty masszás

A Gyulai Várfürdőben idén márciusban adták át a megújult Beauty masszázs részleget. Itt több mint 30 féle különleges, kényeztető, lazító, masszázs közül választhat a vendég. A kínálatból néhány érdekeség: Lélek és szeretet masszázs, csokikrémes masszázs, menedzser masszázs, "Lendület" bőrfiatalító masszázs, Mellfeszesítő masszázs
 

Gyulai szelíd motorosok

Lassan jár, ki tudja meddig ér. (VIDEÓVAL)
Van Gyulán egy lelkes csapat, akik kedvenc időtöltése letűnt korunk „nemcsoda, hogy nem megy” járgányainak gyűjtése, karbantartása. A srácok egy része csak hírből hallhatta, milyen az, amikor a szomszéd munkából hazajövet esténként megszereli a Riga 12-őt, vagy a Riga 16-ot, és hosszan kopácsol.

Pálinkafesztivál Gyula 2013 Hooligans koncert

A 2013-as év pálinkafesztivál zárókoncertjén a Hooligans együttes játszott. Galéria:

 


 

Pálinkafesztivál Gyula 2013 Bikini koncert

A 2013-as gyulai pálinkafesztivál első nagyfellépője a Bikini együttes volt. " Maróthy György: Közeli helyeken - Bikini 30 című könyve már több üzletben is kapható. A zenekar három évtizedét bemutató, szép kiállítású kötetet az együttes honlalpjáról is megrendelhető." www.bikininet.hu

 

Drámaíró verseny Békéscsaba 2013 olvasópróbák

"Egy hétvégés drámaverseny? Mit mondhatna erre az ember: világ az egész színház, vagy mi. Merthogy ha egy külső szemlélő belépne most a színházba, nem láthatna mást, mint egy olyanszerű káoszt, mint amilyet mi hagyományos szóval világként szoktunk emlegetni. Az egyik teremben tolószékes furcsa figurák gurulnak fel-le a színpadon slágereket énekelve, a másikban szellemileg nem túl magas szinten álló primitívek vitatkoznak, míg a harmadikban bizonytalan kiábrándultak keseregnek sorsuk rosszra fordulásán. Mindenütt: világ, akarom mondani színház." Dávid Péter barkaonline.hu

Drámaíró verseny Békéscsaba 2013

XVIII. Magyar Drámaíró Verseny megnyitó 10pillanatai a színészklubban

Az írók reggelre elkészültek a drámáikkal, 2013. március 23.-án ünnepélyesen megnyitották a XVIII. Magyar Drámaíró Versenyt. A darabot egy a Magyar Nemzetben megjelent sorsolással kihúzott cikk alapján írta meg Kiss Judit Ágnes, Háy János és Podmaniczky Szilárd.

Sándor, József, Benedek talán lyukas zsákkal indultak útnak

Egy hétvégi séta után a fotókat nézegetve arra gondoltam, nem szeretnék több hófödte városképet csinálni mondjuk decemberig. Remélem nem nagy kívánság, azonban most épp egy zivatarfelhő vonult el jégeső kíséretében. Teljes a csapadéklista. Minden formájából kaptunk az utóbbi napokban, de legyen már tavasz! A TÉL MONDJON LE!
 

Drámaíró verseny Békéscsaba 2013 második napi próbák

"Ezt szeretem a színházban. Ha megáll az ész, valaki továbbviszi. Mint amikor elkészíted a petárdát, és mások, a többiek, robbantják. Kitalálták, ugye? A kipihent és felszabadult Kiss Judit Ágnes mondja ezeket az utolsó stúdiószínházas próbán – egy órakor már a nagyszínpadon folytatódik a vitézkedés. A szerző szavait egyébként tanúsítom. Az olvasópróbán papírok vannak, tartózkodó udvarlás a szövegnek, és viszont, mint amikor focimeccs van, és kóstolgatják egymást a csapatok. Képzeletünkben karakterek jelennek meg, kirajzolódik a tér, ez egy kocsma, az egy kórház, de főleg: országút." Kiss László - barkaonline.hu

William Shakespeare:Lear király - olvasópróba a békéscsabai Jókai színházban

2013. március 10.-én megtartották a Mészöly Dezső által fordított Lear Király Shakespeare darab első olvasópróbáját. Chris Rolls (rendező): "Néhányan azt mondják, ezt a darabot lehetetlen megcsinálni... És nekünk öt hetünk van rá… És én angolul beszélek"
Bár "csupán" olvasóprobát követhettem végig, mégis érkeztek válaszok arra, hogy menni fog a társulatnak.:-)

Percek kérdése a Gyulavári kastélyban

Szombaton este a Gyulavári kastélyban a percek kérdése zenekar muzsikált. Az együttes tagjai: Szabó Ferenc (ének/basszusgitár), Séllei József (billentyűk), Oláh Szabolcs (gitár/vokál), Rusznyák Csaba (dob)
 

 

HAJMERESZTŐ-bűnügyi társasjáték két részben

Paul Portner: HAJMERESZTŐ
"Egy közönséges esős hétköznap délutánon véres bűntény történik Washington belvárosában. Az áldozat: az évszázad egyik legnagyobb zongoraművésznője. Mindenki gyanús! A rendőrség akcióba lép - és tanúként, a nyomozást aktívan segítő társként ott a közönség! A közönség - aki mindent látott...
Paul Portner társasjátéka Amerikában kivívta a legnagyobb előadásszámot elért produkció címét."(port.hu)

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom