A nyíllal meglőtt vadkacsa visszaeresztése az élőhelyére

2012. április 28-án szombaton reggel a Gyulai vár előtt a csónakázó tónál egy kisebb érdeklődő csoport jelenlétében vízre eresztettük a megműtött, történetével ismertté vált vadkacsát. Néhány fotó ami akkor és ott a helyszínen készült. Ennyire boldog és bőrig ázott vadkacsát rég látthattunk. 20-30 percig lubickolt, közben kisétált a partra napozni a reggeli nyárias napsütésben, majd vissza a vízbe.

HitRock együttes, X faktor, Sári bíró - fotógaléria

2012. január végi és február eleji gyulai koncert és színházfotók. A hideg napokon is voltak emlékezetes programok Gyulán. Néhány előadásról láthatnak fotókat egy galériába gyűjtve. A Gyulai Várszínházban 2012. január 31.-én lépett fel a HitRock együttes, amely Pink Floyd számokat adott elő. 2012. február 3-án a Művelődési házban az X faktor befutói, majd ugyan itt 2012. február 13-án mutatták be teljes teltház mellett Sári bíró c. darabot.

Erkel Ferenc Gimnázium szalagavató 2012

2021 március 3-án az Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola végzős diákjainak szalagavató ünnepségét tartották a művelődési házban, ahol az Erkelesek műsorait nézhették meg a vendégek. A szülőket és a diákokat Dr. Görgényi Ernő polgármester és Szűcs Levente az iskola igazgatója köszöntötte. Hangulatképek a teljesség igénye nélkül az eseményről.

2012. január 7-én átadták a Sikeres Gyulai díjakat

2012. január 7-én, szombaton kerültek átadásra "Sikeres gyulai" díjak az újévi fogadás keretein belül. A díjat olyan köztiszteletben álló személynek vagy közösségnek ítélik oda, aki, vagy amely sikeres tevékenységet folytat. Idén Sikeres Gyulai-díjban részesült az Emhő-Baudermann Kft., a RotaPress Bt., Póka György festőművész, Veres András hentesmester, és Surinás László mestercukrász. (gyulaihirlap.hu)

Az ünnepségen Török Ádám és a Gyulai Big Band adott konceretet.

Lapozás a billenytyűzet jobbra balra nyilaival, vagy képek alatti ikonokkal.

 

XVI. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny és Módszertani Nap Gyulán

„Minden, ami emberi, akár jó, akár rossz,
előbb-utóbb véget ér. Kivéve a matematikát.”
(Erdős Pál)

XVI. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny és Módszertani Nap
 
 

Jótékonysági est Simonfi Lilla javára


2012. április 12. 18:00-án jótékonysági estet rendeztek az Erkel Ferenc Művelődési Házban, Simonfi Lilla javára. Az est bevételének teljes összegét a szervezők és a résztvevők a Penkingben való gyógykezeléséhez ajánlják fel. Lilláért összefogtak tanárai, jelenlegi és volt erkeles diákok és a város.

 

Drámaíró verseny 2012 előadás

Valami véget ért. Olyasvalami, mely három napig tartott és csoda volt. A csodatévők az írók, a rendezők, a színészek, a színház maga. Felülírták az ismert mondást, mert ez három napnál tovább tart: visszük magunkkal az élményt. Egy fantasztikus háromnapos együttlét, ahol -bár csendben ültünk, álltunk végig mindent- ,közösségben érezhettük magunkat. A szó nálatok volt. Jó volt veletek, reméljük jövőre ugyanitt! Nincs első, második, harmadik. Csapat van, érzelmek, indulatok, istrukciók, próbák, tanulás, smink, fények, függöny fel és le. Izgalom, szorongás, várakozás és jót szórakozás. Ismét érdemes volt ott lennni!

Drámaíró verseny 2012. március 24. esti próbák

Lejazlottak az első napi próbák. Szombat esti képek Békéscsabáról a Jókai Színházból.  Szöveges beszámolók a barkaonline.hu - olveshetnak, ahol minden csapat mellett egy blogger tudósít az eseményekről.


 

Drámaíró verseny 2012 Békéscsaba, Jókai Színház

XVII. Magyar Drámaíró Verseny 2012. március 23-24-25. Békéscsaba


A Békéscsabai Jókai Színház, a Körös Irodalmi Társaság és a XXI. Század Magyar Drámájáért Alapítvány idén is megrendezi a Magyar Drámaíró Versenyt. A rendezvénynek március 23-25. között ismét a Jókai Színház ad otthont.

Drámaíró verseny 2012. március 24. olvasópróba

Fotók a Drámíró verseny olvasópróbáiról. "Március 23-án, péntek este, a Duna TV 20 órakor kezdődő, Kultikon című szolgáltató magazinjában húzták ki a hétvégi békéscsabai drámaíró verseny témáját.


 

Sódar és kolbászfesztivál Gyula - 2012. első nap

Teltház előtti fellépők a Gyulai kolbászfesztivál és sódarmustra első estéjén. Badár Sándor és Rúzsa Magdi galéria.
Lapozás billentyűzet jobb bal gomb, vagy a képek alatti ikonokkal.

 

 

Sódar és kolbászfesztivál Gyula 2012 vegyes fotók

Galéria, melyben megláthatjuk milyen egy nénike, aki Kolozsvár mellől jött kézzel készített gyöngyfűzéreket árulni esti fényben sódarmutra alkalmából, hogy gyúr a helyi és az erdélyi média kolbászt és milyen az amikor a kerítés is abból van.
Lapozzon a billentyűzet jobb bal gombával!

 

 

Implom József Helyesírási Verseny megnyitó és diákszínpad - hangulatképek

A 25. Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyt rendezték meg 2012. február 23-25. között.
  A Kárpát-medence teljes területére (a határon túlról erdélyi, felvidéki, vajdasági és kárpátaljai iskolák képviseltették magukat) kiterjedően 2 fordulót ( iskolai, megyei-regionális) követően kerültek a diákok a döntőbe 4 különböző kategóriában

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom