gyula szállás

 

A kiállítóterek látogatásával, valamint az általunk szervezett, illetve intézményeinkben megvalósuló rendezvényeken való részvétellel a látogató hozzájárul, hogy promóciós céllal fénykép és mozgókép készülhet róla.
Kiállítóhelyeinken és a művelődési központban – a látogatói statisztika elkészítése miatt – a jegy megvásárlásakor kérjük megadni a jegyvásárló lakhelyének irányítószámát. Az irányítószám megadásával a jegyvásárló hozzájárul az irányítószámmal összefüggő személyes adat statisztikai célú kezeléséhez.

Erkel Ferenc Művelődési Központ (Béke sgt. 35.)

Nyitva tartás
Hétfő            10.00-20.00
Kedd            10.00-20.00
Szerda            10.00-20.00
Csütörtök        10.00-21.00
Péntek            7.30-20.00
Szombat-vasárnap     rendezvényekhez igazodva

Jegyárusítás a nyitva tartás teljes idejében.Október 2. (péntek) 16.00
Térzene Program

Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar koncertje
Az amatőr zenészek, zenetanárok, diákok alkotta békéscsabai együttes Békéscsaba és Békés megye kulturális, komolyzenei életének is meghatározó tényezője. A több mint 70 éve működő zenekar fellépésein a közreműködő 50-70 muzsikus lenyűgöző formában szólaltat meg tradicionális magyar indulókat, szórakoztató műveket, komolyzenei koncert- és versenyműveket. Minőségüket nemzetközi díjak sokasága bizonyítja.
A részvétel díjtalan.
Helyszín: Várkert

Október 2. (péntek) 19.00
Nyitott Akadémia

Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
A karizmatikus szakembert egy olyan témáról hallgathatjuk meg, amellyel mindenkinek érdemes foglalkoznia, hiszen egyetlen ember sorsa, személyisége és döntései sem érthetők meg igazán jól transzgenerációs szemlélet nélkül.
Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot. Ilyenkor érdemes a tágabb perspektívát is megvizsgálni, és szüleink, nagyszüleink vagy akár a még korábbi generációk életeseményeit is feltárni.
A legtöbb esetben döbbenten tapasztaljuk majd – amit a modern kutatások eredményei is igazolnak –, hogy felmenőink traumái, feldolgozatlan félelmei, kapcsolati törései még a halálukkal sem enyésznek el, hanem bennünk élnek tovább. Az egykori háborús üldöztetés a mi életünkben depresszió formájában jelentkezik, a kitelepítés traumája állandó bizalmatlanságban, az árván maradt dédmama kötődési vesztesége párkapcsolati kudarcokban, az öngyilkos nagypapa eltitkolt története pánikzavarban – hogy csak néhány lehetséges példát említsünk.
Ha tehát szeretnénk megszabadulni kínzó tüneteinktől, vagy megváltoztatni zavaró viselkedési és érzelmi mintáinkat, sok esetben fel kell tárnunk családunk múltját. Ez gyakran nem egyszerű feladat, mert sok titkot, kimondatlan feszültséget hurcolunk magunkkal, és adunk tovább generációról generációra. A tabutémák pedig megakadályozzák, hogy egészségesen és őszintén kapcsolódjunk egymáshoz és önmagunkhoz.
Orvos-Tóth Noémi lebilincselő előadásában kliensei és világhírű művészek esetein keresztül mutatja be ezeknek a mechanizmusoknak a működését, és egy kis családfa-kutatási gyorstalpalót is tart, hogy hozzá tudjunk kezdeni saját transzgenerációs önismereti utunkhoz.
Jegyár: 2400 Ft
Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ

Október 6. (kedd) 11.00
Megemlékezés az aradi vértanúk tiszteletére
Emlékbeszédet mond a Honvédelmi Minisztérium képviselője
Közreműködnek:
Dóczy Péter színművész,
Tolcsvay Béla énekes-gitáros, zeneszerző,
Erkel Ferenc Vegyeskar
Kérjük, hogy a megemlékezés alatt szíveskedjenek betartani a járvány terjedésének megakadályozását szolgáló szabályokat, különösen a távolságtartásra vonatkozóan.
Helyszín: 1848/49-es Honvédtiszti Emlékhely

Október 9. (péntek) 16.00
Térzene Program
Szegedi Harsonaegyüttes koncertje

A zenekar a magas művészi színvonalon túl a Magyarországon kevésbé ismert rézfúvós zenekultúra ápolásának és terjesztésének, valamint a harsona sokoldalúságának hirdetése szellemében jött létre. Mivel erre a különleges felállásra a zeneirodalomban csak korlátozott számban készültek darabok, az együttes műsorán javarészt átiratokkal találkozhat a közönség. Szakmai felkészültségüknek, csapatszellemüknek, valamint az utóbbi években bekövetkezett hangszertechnikai fejlődésnek köszönhetően azonban a formáció az átiratokat képes már-már nagyzenekari hangzásban megszólaltatni.
A több száz évnyi értékes, írott zeneirodalmat felölelő műsorkészletük a reneszánsz muzsikától a klasszikán és romantikán át egészen a kortárs zenéig terjed, de kiegészítik azt jazz és könnyűzenei számok, valamint filmzene adaptációk is.
A gyulai vár tövében megrendezendő koncertjükön a közönség nem csak különleges hangzásvilággal és virtuóz előadásmóddal találkozhat, hanem érdekes és izgalmas információkat is megtudhat az elhangzó darabokról és szerzőikről, valamint a koncerten látható és hallható hangszerekről. Eseményük így valóban különlegesnek ígérkezik nemcsak a harsonások és rézfúvósok, de minden zenekedvelő számára.
A részvétel díjtalan.
Helyszín: Várkert

Október 16. (péntek) 16.00
Térzene Program
Debrecen Dixieland Jazz Band koncertje

1984-es alakulása óta számos kiváló debreceni muzsikus játszott a formációban, amely számos hazai és külföldi fesztiválmeghívása mellett arra a legbüszkébb, hogy 1985 óta a Debreceni Jazz Napok állandó résztvevője. Európa csaknem összes országában és két alkalommal a jazz őshazájában, az Egyesült Államokban, New Orleans-ben is nagy sikert aratott. A zenekar repertoárjában a népszerű dixieland-örökzöldek és a tagok saját szerzeményei mellett különböző stílusok dixieland-es megszólaltatása is szerepel.
A részvétel díjtalan.
Helyszín: Várkert

Október 17. (szombat) 11.00
Kicsi Gesztenye Klub
Olly és a Fogorvos

A Minimaxon már 9 európai országban hatalmas sikerrel futó ismeretterjesztő zenés mesejáték egyfelvonásos színpadi show-ja varázslatos hangulattal, karokat és lábakat rögvest megmozgató dalokkal vár mindenkit, ahol a nevetés garantált! Lehetsz kicsi vagy nagy, fiú vagy lány, szülő vagy nagyszülő… a jókedv nem marad el! S az is biztos, hogy velünk énekelsz majd!
Ráadásul most előadásunkon találkozhattok új szereplőnkkel, a bájos Fogtündérrel!
Ha pedig még nem találkoztál Napsugárral, Olly-val, Lufipofival és Gesztenyével, akik a 4 őselemet szimbolizálva (víz, tűz, levegő, föld) a bájos Lizával kalauzolják el a gyerekeket szellemes párbeszédekkel és csodás dalokkal, hogy átadják nekik a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket, ismerd meg őket ezen alkalommal! A főszereplők segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva.
Jegyár: 4490, 3990, 3490, 2990 Ft
Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ

Október 23. (péntek)
Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére
9.30 Gyulavári, ’56-os kopjafa

11.00 Október 23. tér
Közreműködik:
Dánielfy Zsolt színművész,
Kalapács József – ének,
Rudán Joe – ének,
Ódor Cintia – ének,
Zárati Zoltán – gitár,
Gál Péter – hegedű
Kérjük, hogy a megemlékezés alatt szíveskedjenek betartani a járvány terjedésének megakadályozását szolgáló szabályokat, különösen a távolságtartásra vonatkozóan.
Helyszín: Gyulavári, ’56-os kopjafa és Október 23. tér

Október 23. (péntek) 16.00
Térzene Program
Dongó Együttes koncertje

A zenekar 45 éve zenésíti meg a legjobb költők verseit. Muzsikájuk épp annyira sokszínű, mint az a többszáz vers, melyből előcsalogatták a bennük megbújó dallamot. Egyéni hangzásukat az öt énekhang, a klasszikus, népi és modern hangszerek együttes játéka adja. A sokféle stílusban alkotó együttes eddig megjelent 6 albumából 2 aranylemez lett. Gyerekműsoraikat, népies-, szórakoztató, történelmi, hazafias, és ünnepi előadásaikat sok ezer koncerten és rendezvényen mutatták be szerte az országban és a határokon túl.
Az együttes tagjai: Balázsi Gyula – gitárok, ének, Lázár-Fazekas Bernadett – hegedű, ritmushangszerek, ének, Kerék Annamária – oboa, furulyák, ének, Korponai Tibor – billentyűs hangszerek, furulyák, ritmushangszerek, gitár, mandolin, ének, Papp Csaba – basszusgitár, ének
A részvétel díjtalan.
Helyszín: Várkert

Október 24. (szombat) 9.00
Videós Találkozó 2020

Találkozz kedvenc gamer videósaiddal! Az eseményen itt lesz Rolix, OwnMcKendry, Jánosik Gergő, luckeY, BENIIPOWA, zsDav és MesterMC is! A rendezvényen a videósokkal készíthetsz közös fotót, dedikálnak illetve a színpadon különböző előadásokat is tartanak Neked.
Részletek: https://videostalalkozo.hu/index.php/talalkozo/fooldal?talalkozo_id=35
Jegyár:
Online fizetve: 1800 Ft
Online előzetes foglalás, helyben fizetve: 2000 Ft
VIP jegy csak online fizetve: 6000 Ft
VIP jegy esetében helyszíni foglalásra, helyben fizetésre nincs lehetőség.
Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ

Október 28. (csütörtök) 18.00
Dumaszínház
Kiss Ádám önálló estje

Műsorvezető: Elek Péter
A Dumaszínház egyik legfiatalabb tagja, aki már akkoriban stand-upolt, amikor még nem is sejtette, hogy ez a műfaj létezik.  
Szalagavató-forradalmár, az iskolarádió fenegyereke. Gyerekkorában Fábry Sándor szeretett volna lenni. Tőle tudjuk, hogyan lehet lapostányérral pókerezni, miért visel napszemüveget a nap, és mit jelent a wellness-ajánlatokban a csokoládépakolás. A játékkonzol-függő humorfesztivál győztes, Kissfilm rendező és vágó. A welcome-rántotthús fogalmának megalkotója, aki titokban szeretne sütemény-stylist lenni, de semmiképpen nem lila lakkdzsekiben, legfeljebb egy Szütyiő-vel. Panel-Lackó hű barátja, a piszológus nővér öccse, a vérvételek és tanévnyitók antihőse. A Kiss Kiss Benk Benk című könyv szerzői közül Kiss Kiss. Nagy Éva reciproka, Nagy Feró inverze, a szép, magyar, irodalmi nyelv elkötelezett védelmezője. A Dumaszínház FC válogatott játékosa. Mottója: Az élethez kell egy szerencsi Kiss.
Jegyár: 3900 Ft
Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ

2020. október 30. (péntek) 16.00
Térzene Program
Rézfúvós Együttes koncertje
A részvétel díjtalan.
Helyszín: Várkert

Múzeumok Őszi Fesztiválja

2020. szeptember 28-november 11.
Gyulai Vár, Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, Erkel Ferenc Emlékház, Ladics-ház


Október 6. (kedd) 16.30
Őszi szélnek bús keserve

A kastély több szállal kapcsolódik az Aradon kivégzett vértanúk történetéhez. Október 6-án ezek mellett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában hallhatnak érdekességeket a kastélyba érkező vendégek.
Részvétel kastélybelépővel.
Helyszín: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Október 10. és 17. (szombat) 10.30
Fedezd fel a Ladics-házat!

Hogyan nézett ki egy vidéki polgárház modern fürdőszobája a 19. század végén? Mit tároltak a polgárház hűvös kamrájában és hogyan képzelhetjük el a Ladics-ház pincéjét? Hol laktak a cselédek? A rendhagyó tárlatvezetés alkalmával ezekre a kérdésekre kap válaszokat a látogató.
Jegyár: 800 Ft/fő, kedvezményes: 400 Ft/fő
Helyszín: Ladics-ház

Október 23-24. (péntek, szombat) 19.00
Lábra kelt tárgyak

Erkel Ferenc szülőházában éjjelente különös dolgok történnek. Mit keres a szalon kandallóórája a tanteremben? Hogy került a famozsár a konyhából a hálószobába? Talán életre keltek a tárgyak, vagy neveletlen manók tréfálkoznak? Segítségül hívjuk látogatóinkat, hogy a másnap délelőtti nyitásra minden a helyére kerüljön a kiállításban. A játékos tárlatvezetés alkalmával zseblámpával tekinthető meg a kiállítás.
Előzetes regisztráció szükséges! Regisztráció: emlekhaz@gyulakult.hu
Részvételi díj: 600 Ft/fő
Helyszín: Erkel Ferenc Emlékház

Október 27-31. (kedd-szombat)
Régimódi játékok a kastélyparkban

Régi játékokkal játszunk az őszi szünetben a kastély teraszán, a kastély előtti parkban.
Megmozgatjuk az őszi szünetben kiránduló családokat, hiszen kipróbálhatják, mivel játszottak a kastélyban lakó grófi gyermekek a századforduló idején: a krikettet, a pörgettyűt, a karikázást, társasjátékozhatnak és ügyességi versenyeken is részt vehetnek. A több napon át tartó vidám rendezvény tervezett helyszíne az őszi színekben pompázó kastélypark.
A részvétel díjtalan.
Helyszín: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont kastélypark

Október 31-november 8.  16:00, 17:00
Boszorkányos bátorságpróba – szabadulószoba (16+), Almásy-kastély:

A kastély hűvös pincéjében valódi bátorságpróbán vehetnek részt az érdeklődők. Bátorságukkal és a rejtélyek kibogozásával felmenthetik a boszorkánysággal megvádolt asszonyt.
A kastély szabadulószobája az idei Múzeumok Őszi Fesztiváljára a szokottnál is rejtélyesebb és izgalmasabb lesz, 16 éves felülieknek ajánljuk.
Részvételi díj: 800 Ft/fő
Helyszín: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

November 7. (szombat) 16.30
Címer-olvasó – előadás a heraldikáról

A címertan felől érdeklődők a heraldika szabályairól, a szimbólumok világáról tudhatnak meg többet. A rendezvényhez több korosztályt is megcélzó rajzpályázat is kapcsolódik.
Részvétel várbelépővel.
Helyszín: Gyulai VárGyulai Almásy-kastély Látogatóközpont (Kossuth u. 15.)

Nyitvatartás
Kedd-vasárnap 10.00-18.00
Hétfő zárva

A jegykiadás utolsó időpontja zárás előtt egy órával.
Tárlatvezetés: hétfő-vasárnap 10.30, 11.30, 14.30


Amiatt, hogy látogatóink és munkatársaink egészségére is ügyelni tudjunk, az alábbiakat kérjük valamennyi hozzánk érkezőtől.
1. A jegypénztárnál egy családból, összetartozó vendégek közül csak egyikőtök álljon be a sorba!
2. Fogadóterünkben egyszerre legfeljebb öt személy tartózkodjon!
3. Válaszd a kártyás fizetési módot!
4. A kastély teljes területén viselj maszkot!
5. A tárlatvezetések létszámát 15 főben maximalizáljuk, így előfordulhat, hogy nem tudsz részt venni azon. A megértésedet kérjük.
6. Jelezd már a jegyvásárlásnál, ha tárlatvezetésen szeretnél részt venni! Pénztárosunktól sorszámot kapsz, csak ezzel tudod igénybe venni tárlatvezetés szolgáltatásunkat.
7. Tartsd be a megfelelő, legalább 1,5 méteres biztonsági távolságot!
8. Rendszeresen használd a kihelyezett kézfertőtlenítő szereket!
9. A mosdóban is tartsd be a megfelelő biztonsági távolságot! Ügyelj a helyes kézmosásra!

Mi így készültünk:
1. Biztosítjuk a kártyás fizetés lehetőségét.
2. A korlátokat, az eszközöket és a mosdókat óránként fertőtlenítjük.  
3. A tárlatvezetések létszámát 15 főben maximalizáljuk. Azon látogatóinknak, akik nem tudnak részt venni a tárlatvezetéseken, az épület előtt adunk általános tájékoztatást, ezzel segítve a kastély felfedezését.Amiatt, hogy látogatóink, közösségeink tagjai és munkatársaink egészségére is ügyelni tudjunk, az alábbiakat kérjük valamennyi hozzánk érkezőtől.
- Az egész épületben használj maszkot!
- Belépéskor használd a kihelyezett kézfertőtlenítőt!
- A mosdóban is tartsd be a megfelelő biztonsági távolságot! Ügyelj a helyes kézmosásra!


Kincsek őrzője – 150 éves a gyulai Erkel Ferenc Múzeum című tárlat az időszaki kiállítótérben.
Az időszaki kiállítás nem csupán az összegyűlt muzeális anyag jellegzetes tárgyainak felvonultatása miatt különleges, de mind interaktivitásában és modernségében, mind pedig a tudományágak közelivé tételében egyedül álló tárlatot jelent.
Jegyár: 800 Ft, Négy az egyben jeggyel 4300 Ft (gyulai lakcímmel fél áron)

Minden nap 13.00-17.00
Rejtély a kastélyban, keresd a kulcsot! – szabadulószoba
Előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni telefonon a 66/650-218 telefonszámon, illetve a kastély ajándékboltjában lehet!
Jegyár: 800 Ft/fő

Október 3. (szombat) 16.00
Megelőzve az elsőt
Előadás az első magyarországi kastélybeli színi előadásról és Mária Teréziáról.
Részvétel kastélybelépővel.

Október 3., 10., 17., 24., 31. (szombat) 18.30
A kastély gyertyafényben
Különleges hangulatú tárlatvezetésen a 19. század esti fényviszonyai között. A látogatást gyulai termékek kóstolója egészíti ki. Előzetes regisztrációhoz kötött, az adott napi eseményre 15 óráig lehet jelentkezni a 66/650-218 telefonszámon!
Jegyár: 2900 Ft/fő

Október 6. (kedd) 16.30
Múzeumok Őszi Fesztiválja
Őszi szélnek bús keserve
A kastély több szállal kapcsolódik az Aradon kivégzett vértanúk történetéhez. Október 6-án ezek mellett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában hallhatnak érdekességeket a kastélyba érkező vendégek.
Részvétel kastélybelépővel.

Október 10. (szombat) 16.00
„magyarnak való úri passzió”
Előadás a főúri vadászatról, majd élő róka simogató.
Részvétel kastélybelépővel.

Október 17. (szombat) 16.00
Megelőzve az elsőt
Előadás az első magyarországi kastélybeli színi előadásról és Mária Teréziáról.
Részvétel kastélybelépővel.

Október 24. (szombat) 16.00
„magyarnak való úri passzió”
Előadás a főúri vadászatról, majd élő róka simogató.
Részvétel kastélybelépővel.

Október 27-31. (kedd-szombat)
Múzeumok Őszi Fesztiválja
Régimódi játékok a kastélyparkban
Régi játékokkal játszunk az őszi szünetben a kastély teraszán, a kastély előtti parkban.
Megmozgatjuk az őszi szünetben kiránduló családokat, hiszen kipróbálhatják, mivel játszottak a kastélyban lakó grófi gyermekek a századforduló idején: a krikettet, a pörgettyűt, a karikázást, társasjátékozhatnak és ügyességi versenyeken is részt vehetnek. A több napon át tartó vidám rendezvény tervezett helyszíne az őszi színekben pompázó kastélypark.
A részvétel díjtalan.

Október 31. (szombat) 16.00
Megelőzve az elsőt
Előadás az első magyarországi kastélybeli színi előadásról és Mária Teréziáról.
Részvétel kastélybelépővel.

Október 31-november 8.  16:00, 17:00
Múzeumok Őszi Fesztiválja
Boszorkányos bátorságpróba – szabadulószoba (16+), Almásy-kastély:
A kastély hűvös pincéjében valódi bátorságpróbán vehetnek részt az érdeklődők. Bátorságukkal és a rejtélyek kibogozásával felmenthetik a boszorkánysággal megvádolt asszonyt.
A kastély szabadulószobája az idei Múzeumok Őszi Fesztiváljára a szokottnál is rejtélyesebb és izgalmasabb lesz, 16 éves felülieknek ajánljuk.
Részvételi díj: 800 Ft/főGyulai Vár (Várkert u. 1.)

Nyitvatartás
Kedd-vasárnap 10.00-18.00
Hétfő zárva

A jegykiadás utolsó időpontja zárás előtt egy órával.
Tárlatvezetés: hétfő-vasárnap 10.30, 13.30


Amiatt, hogy látogatóink és munkatársaink egészségére is ügyelni tudjunk, az alábbiakat kérjük valamennyi hozzánk érkezőtől.
1. A jegypénztárnál egy családból, összetartozó vendégek közül csak egyikőtök álljon be a sorba!
2. A jegypénztárban egyszerre legfeljebb öt személy tartózkodjon!
3. Válaszd a kártyás fizetési módot!
4. A jegypénztárban és a várban is mindenképp viselj maszkot!
5. A tárlatvezetések létszámát 15 főben maximalizáljuk, így előfordulhat, hogy nem tudsz részt venni azon. A tárlatvezetéshez sorszámot a vár bejáratánál kérhetsz. Megértésedet kérjük!
6. Tartsd be a megfelelő, legalább 1,5 méteres biztonsági távolságot!
7. Rendszeresen használd a kihelyezett kézfertőtlenítő szereket!
8. A mosdóban is tartsd be a megfelelő biztonsági távolságot! Ügyelj a helyes kézmosásra!

Mi így készültünk:

1. Biztosítjuk a kártyás fizetés lehetőségét.
2. A korlátokat, az eszközöket és a mosdókat óránként fertőtlenítjük.  
3. A tárlatvezetések létszámát 15 főben maximalizáljuk. Azon látogatóinknak, akik nem tudnak részt venni a tárlatvezetéseken, a várudvaron adunk általános tájékoztatást, ezzel segítve a vár felfedezését.


Október 3., 10., 17., 24., 31. (szombat)
Reneszánsz délelőtt
10.30 és 13.30 Történelmi séta - tárlatvezetés a várban
11.00 Solymászbemutató
12.30 Interaktív előadás a 1566-os ostromról
Folyamatosan:
Üllő, kalapács, fújtató – életre kel a kovácsműhely
Részvétel várbelépővel.


Erkel Ferenc Emlékház (Apor Vilmos tér 7.)

Nyitvatartás
Kedd-vasárnap 10.00-18.00
Hétfő zárva

A jegykiadás utolsó időpontja zárás előtt fél órával.


Amiatt, hogy látogatóink és munkatársaink egészségére is ügyelni tudjunk, az alábbiakat kérjük valamennyi hozzánk érkezőtől.
1. A jegypénztárnál egy családból, összetartozó vendégek közül csak egyikőtök álljon be a sorba!
2. Fogadóterünkben egyszerre legfeljebb öt személy tartózkodjon!
3. Az emlékház teljes területén viselj maszkot!
4. Tartsd be a megfelelő, legalább 1,5 méteres biztonsági távolságot!
5. Használd a kihelyezett kézfertőtlenítő szereket!
6. A mosdóban is tartsd be a megfelelő biztonsági távolságot! Ügyelj a helyes kézmosásra!

Mi így készültünk:

A korlátokat, az eszközöket és a mosdókat óránként fertőtlenítjük.


Október 23-24. (péntek, szombat) 19.00
Múzeumok Őszi Fesztiválja
Lábra kelt tárgyak
Erkel Ferenc szülőházában éjjelente különös dolgok történnek. Mit keres a szalon kandallóórája a tanteremben? Hogy került a famozsár a konyhából a hálószobába? Talán életre keltek a tárgyak, vagy neveletlen manók tréfálkoznak? Segítségül hívjuk látogatóinkat, hogy a másnap délelőtti nyitásra minden a helyére kerüljön a kiállításban. A játékos tárlatvezetés alkalmával zseblámpával tekinthető meg a kiállítás.
Előzetes regisztráció szükséges! Regisztráció: emlekhaz@gyulakult.hu
Részvételi díj: 600 Ft/főLadics-ház (Jókai u. 4.)

Nyitvatartás
Kedd, csütörtök, szombat 10.00-13.00
Szerda, péntek, vasárnap 13.30-18.00
Hétfő zárva

Október 10. és 17. (szombat) 10.30
Múzeumok Őszi Fesztiválja
Fedezd fel a Ladics-házat!
Hogyan nézett ki egy vidéki polgárház modern fürdőszobája a 19. század végén? Mit tároltak a polgárház hűvös kamrájában és hogyan képzelhetjük el a Ladics-ház pincéjét? Hol laktak a cselédek? A rendhagyó tárlatvezetés alkalmával ezekre a kérdésekre kap válaszokat a látogató.
Jegyár: 800 Ft/fő, kedvezményes: 400 Ft/fő
Kohán Képtár (Béke sgt. 35.)

Nyitvatartás
Kedd, csütörtök, szombat 13.30-18.00
Szerda, péntek, vasárnap 10.00-13.00
Hétfő zárva
 


Kincsek őrzője – 150 éves a gyulai Erkel Ferenc Múzeum című tárlat az időszaki kiállítótérben.
Az időszaki kiállítás nem csupán az összegyűlt muzeális anyag jellegzetes tárgyainak felvonultatása miatt különleges, de mind interaktivitásában és modernségében, mind pedig a tudományágak közelivé tételében egyedül álló tárlatot jelent.
Jegyár: 800 Ft, Négy az egyben jeggyel 4300 Ft (gyulai lakcímmel fél áron)

Gyulai Vár (Várkert u. 1.)

Nyitva tartás

Gyulai Vár
hétfő-vasárnap 10.00-18.00

A jegykiadás utolsó időpontja zárás előtt egy órával.
Tárlatvezetés: hétfő-vasárnap 10.30, 13.30
További info: www.gyulavara.hu, facebook.com/gyulaivarofficial

Erkel Ferenc Emlékház (Apor Vilmos tér 7.)

Nyitva tartás
Erkel Ferenc Emlékház
hétfő-vasárnap 10.00-18.00

A jegykiadás utolsó időpontja zárás előtt fél órával.
További info: www.erkelemlekhaz.hu, facebook.com/erkelemlekhaz

Ladics-ház (Jókai u. 4.)

Nyitva tartás

Ladics-ház
hétfő, kedd, csütörtök, szombat 10.00-13.00
szerda, péntek, vasárnap 13.30-18.00
telefonos bejelentkezéssel látogatható: +36-70/310 6722


További info: www.gyulakult.hu

Kohán Képtár (Béke sgt. 35.)

Nyitva tartás
Kohán Képtár
hétfő, kedd, csütörtök, szombat 13.30-18.00
szerda, péntek, vasárnap 10.00-13.00


További info: www.gyulakult.hu, facebook.com/gyulaimuvhaz


 

Ajánlat