Hajrá Gyula! - mécsesszív a Gyulai vár előtt

2011. szeptember 27. A turizmus világnapja alkalmából mécsesszív gyújtás volt a gyulai vár előtti téren, amelynek célja a turisztikai szakma és a hazai lakosság figyelmének felhívása a vendégszeretet, a vendégbarát viselkedés jelentőségére, a folyamatos szemléletformálás szükségességére. Az akcióval tudatosítani kívánták, hogy a turizmus milyen fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban.A felhíváshoz a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft is csatlakozott. A program célja, egy kedves gesztussal éreztetni, hogy a hozzánk érkező turisták fontosak számunkra.

Mézeskalács fesztivál 2011. december 10

A gyulai Göndöcs Benedek szakiskolában megrendezett gasztronómiai kiállítás és verseny képei. Cukrászköltemények, mézes álmok sok sok érdekes a hétköznapi ember asztalára talán soha nem kerülő ételkülönlegességek. Itt megmutatták tudásukat a diákok és felkészítő tanáraik.

 

Mézeskalács fesztivál 2011. december 09

Fáklyás felvonulással kezdődött a negyedik Gyulai Méz és Mézeskalács fesztivál. Fotógalárai a gyulai sportcsarnokban készült, ahol árusok várták a vendégeket.

 

 

Megemlékezés a gyulai honvédtiszti emlékhelynél 2011

2011. október 6.-án Gyulán az aradi vértanúkra emlékeztek. Körbejártuk az eseményt, videó hamarosan. A galéria és videó elkészítésében segítséget nyújtott a gyulai Elizabeth Hotel.

 

 

Múzeumok éjszakája Gyula, Békéscsaba 2011

Csípős hideg este, csípős meleg sült kolbász, forró tea. Ez is várta a látogatókat 2011. november 12-én a Múzeumok Éjszakáján. A fáklyákkal feldíszített Gyulai várban sokan voltak kíváncsiak a programokra. Hagyományunkhoz híven nem csak a gyulai eseményekbe kívánunk bepillantást nyújtani fotókon keresztül, hanem a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban tartott programokról is láthatnak néhány fotót, ahol maga a festőművész is jelen. Ez alkalommal városunkból mások is ellátogattak a megyeszékhelyre.

Mindenszentek napja Gyulán 2011

Mindenszentek estéjén a gyulai Szentháromság temetőben tettünk sétát. A galéria után egy rövid videó, mely szintén ezen a helyszínen hészült pontosan egy évvel ezelőtt.

 

 
 

Virágos díjat nyert Gyula város 2011

Nyáron a Bálint Károly kertépítő,  Czauner Péter és Megyeri Szabolcs kertészmérnökök által "blogolt" oldalon szakmai figyelemmel készült elismerő írás jelent meg Gyuláról "A park neve: Gyula" címmel. Az oldal felkerült az index.hu címlapjára is, melyből egy mondat: "Éppen két hete indultunk családilag a Fehér-Körös partjához. Gyula eddig kimaradt az életünkből, és minden ismerős az mondta, nem szabad kihagyni. Igazuk volt."

Békés, Arad, Bihar megyei mezőgazdasági, élelmiszeripari kiállítás Gyulán

Nézegessen fotókat a 2011. szeptember 17.-én megrendezett Békés - Arad - Bihar megyei mezőgazdasági és  élelmiszeripari kiállításról!

 fotók: Pénzes Sándor

Lapozás jobb bal nyíl a billentyűzeten, vagy a kép alatti ikonok!

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom