Erkel Diákünnepek 2015

3 in 1  - VIDEÓ, 3D PANORÁMA, GALÉRIA

 

 


 

 

Városi gyermeknap óriástortával 2015-ben Gyulán

50 Kg-os óriástorta a városi gyermeknapon.

 

 

 


 

Szakajtó piac Gyula

Biopiac minden páratlan hét vasárnapján 8 és 13 óra között Gyulán a piaci vásárcsarnokban.

 

 

 


 

VII. Várfürdő futás 7 km, maraton, félmaraton

(FRISSÍTVE ÚJ GALÁRIÁVAL)Remélem a sorok között is tudtok olvasni, ebben a galériában szükség lesz rá, ugyanis futás közben készült egy esőcseppes kamerával és annak a vágóképei láthatóak benne, ezért a minősége nem a legjobb. Bár az eső végig esett, néhol szakadt is, emlékezetes pillanatok voltak mindannyiunknak. Gyula szép utcáin, terein, a Várfürdőben vezetett az út. Az utóbbi évek futásai verőfényes napsütésben zajlottak, ma megízleltük milyen is egy bőséges esőben a városon át végigfutni a távokat.

Erkel Ferenc Gimnázium szalagavató ünnepség 2015

Zoomolható 75 megapixeles fotó az Erkel Ferenc Gimnázium végzős dákjairól.
Az egér scroll görgőjével, vagy a képen található navigáló gombokkal irányítható a zoomolás.

 

 

 

Bodrogi Gyula és Voith Ági Gyulán 2015

Bodrogi Gyula a Nemzet Színésze talán a legnépszerűbb idős férfi színész ma Magyarországon. A 80 éves művész még mindig aktív, több szerepet is játszik a Nemzeti Színházban. Második felesége Voith Ági volt, akivel sok darabban játszottak együtt, sok alkalommal halhattuk őket együtt. A legendás Bodrogi-Voith házaspár! A mai napig így emlegetik őket, holott 32 éve nem élnek együtt, igaz el sem váltak! Nemrég készítettek egy közös zenés estet Bodrogi-Voith, Voith-Bodrogi címmel, amelyet decemberben mutattak be a Nemzeti Színház Bajor Gizi Szobájában. Ez az est most Gyulán is látható volt február 26-án este a Kamarateremben. B.S.

A Küzdelem Napja 2015

Negyedik alkalommal rendezték meg a Küzdelem Napja sportgálát Gyulán. Eddig az összes versenyen jelen volt a gyulavaros.hu oldal. Alább látható egy összefoglaló gyűjtemény évekre leboltva. Fotók: Pénzes Sándor

 

 

 

Estére szabad a kecó

Színház

"A több éve nyugodt házasságban élő Philipnek teljesen felbolydul az élete, mikor egy szerető által írt levelet talál  a nappalijában, feltételezhetően a feleségének címezve. Gyanakvásait tovább növeli, hogy legjobb barátja Alistair, az élvezetek hajszolásának mestere, aki végül még jobban kibillenti főhősünket a megszokott kerékvágásból, ugyanis egyenesen kémkedésre sarkallja Philipet a felesége után. A probléma csak ott kezdődik,  hogy Philip a karrierje legnagyobb lehetősége előtt áll, s egyetlen feladata pedig az lenne, hogy egy kiegyensúlyozott, erkölcsileg sebezhetetlen, megbízható férj képében mutatkozzon befektetője előtt, ami nem tűnik egyszerű küldetésnek, tekintve hogy többen is csak pajzánkodásra használnák az ő nemrégiben felújított lakását." -jegy.hu

Gátőrfutás Gyula 2015

Ha valaha gátőrnek szobrot állítanak majd, valószínűleg nem Jobbágy Zoltán lesz az, azonban mintázni biztosan róla fogják, ahogyan lapáttal a kezében célba érkezik a gyulai Fehér-Körös duzzasztóműjénél. Az első gyulai gátőrfutás alkalmával ő volt az, aki vállalta azt a nehéz feladatot, hogy gumicsizmában, lapáttal a kezében gátőr munkaruhában teszi meg a távot, ezzel is felhívva a gátőrök munkájára a figyelmet. A KÖVIZIG munkatársai veszély helyzetben országos feladatokat is ellátnak, oda utaznak, ahol éppen szükség van rájuk. Így történt ez a nemrégiben lezajlott dunai árvízi alkalmával is, mint a mellett, hogy itt a Körösök vidékén is helyt kell állniuk.
A rendezvényen 69-en vettek részt, az élmezőnyről technikai okok  miatt nem készültek fotók, (magam is futottam) de a többiekről igen.

A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont parkjának rendezése

A „Hétköznapok és ünnepek az alföldi kastélyokban – A gyulai Almásy-kastély évszázada” projekt keretében kialakításra kerülő Almásy-kastély Látogatóközpont parkjának rendezése, rehabilitációja és növényzet telepítése a beruházás egyik központi eleme.
A Békés megyei kastélyparkok közül a gyulai Harruckern–Wenckheim–Almásy-kastély kertje a legjelentősebbnek mondható, hiszen ez az egyetlen kertépítészeti alkotás, amelynek létezése több kerttörténeti korszakon is átívelt, és a fellelt források bizonyítják, hogy a barokk kertek, a tájképi kertek, a gyűjteményes kertek és az eklektikus (historizáló) kertek stílusjegyeit is magán hordozta. A jelenleg is zajló fejlesztés kertépítészeti vonatkozásait tekintve a tájkerti hangulat felidézése a cél, amely a századfordulót követően készült képekről és képeslapokról tekint vissza ránk.

Almásy-kastély Gyulán 2015 január havában

Ez a hó is csak a képeken fog megmaradni hosszú ideig, mely belepte a megújuló gyulai Almásy kastélyt. Sokan várjuk már, milyen is lesz, amikor először beléphetünk a kapuin. Már most a külső képeken jól látszik a homlokzat rekonstrukciója, festése. Remélhetőleg néhány hónapon belül látogatható lesz ez a sok titkot rejtő, legtöbbünk számára múltját eleddig szinte elérhetetlenül titkoló műemlék.


 

Für Anikó a Várszínházban - 2015

"Február 12-én egy közkedvelt színésznő adott koncertet. Für Anikó nem csak a prózai darabokban remekel, de nagyon jó hangja is van, ezért zenés előadásokban is gyakran látható. Most azonban a szóló estjét mutatta be egy koncerten, amelynek címe: Kitalált világ. Bereményi Géza szövegeit énekelte Für Anikó neves zenészek kíséretében, gitáron a zeneszerző játszott, Hrutka Róbert, a basszus szólamot Kalmus Felicián játszotta elektromos gordonkán és csellón. "

 

Válogatás a 2014-es év képeiből 2

Válogatás a 2014-es év képeiből 2

 

 

 

 


 

Válogatás a 2014-es év képeiből 1

Válogatás a 2014-es év első félévében történt gyulai események képeiből.

 

 

 

 

 

Anna And The Barbies Gyulán

"Az Anna and the Barbies (Anna & the Barbies) 2004 őszén Budapesten alapított magyar zenekar. Alapítói az MC Jammin (Balkan Fanatik) néven is ismert Pásztor Anna énekes- és színésznő, valamint testvére, Pásztor Sámuel." (wikipédia)

 

 

 

Újévi fogadás sikeres gyulaiakkal 2015

2015. január 17-én a hagyományos újévi polgármesteri fogadás alkalmával átadták a "Sikeres gyulaiaknak járó elismeréseket".

 

 

 


 

Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter a Gyulai Várszínház kamaratermében

Marie Jones - Kövek a zsebben

"A darab évek óta nagy sikerrel fut a Thália Színház Új Stúdiójában Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter főszereplésével. A színmű minimális kellékekre és a közönség bevonására is épül, így a szerepekre nem is találhattak volna jobbat a rögtönzés két legnagyobb hazai virtuózánál. Az, ahogy egy könnyed mozdulattal képesek nőből férfiba válltani majd vissza, vagy ahogy megcsavarják a nézőktől kapott szavakat és a darabba ágyazzák egy másodperc alatt, elkápráztat mindenkit." - www.thalia.hu

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom