Múzeumok éjszakája Gyula 2011

Szép júniusi este a Gyulai várban. 2011 június 18.-án rendezték meg idén a múzeumok éjszakáját. A vár előtt kézművesek mutatták be mesterségeiket, a várban előadásokat tartottak, a színpadon korabeli ruhákba öltözött harci bemutatókat látott a közönség. A vármúzeum bárki számára egész este ingyen látogatható volt. A rendezvény ismét sikeres volt, a nézőtér megtelt.

Minden Magyarok XVII.Nemzetközi Néptáncfesztiválja

Ünnepi hétvégén zajlott a Minden Magyarok XVII.Nemzetközi Néptáncfesztiválja. 2011. augusztus 21.-én vasárnap gálaműsorral búcsúztak a táncosok, a nyár azonban itt maradt még egy kicsit. Ezen a gyulai nagyrendezvényen a tószínpadi előadások alkalmával (mint ahogy az a fotókból is kiderül) szinte talpalatnyi hely nem maradt a nézőtéren és a Csónakázó tó körül sem. Fotógalérai a háromnapos eseményről. Délután folyamán a törökök ismét bevették a várat, ez alkalommal azonban békés szándékkal és mindenki örömére. Fantasztikus - a nézőket is megtáncoltató- forgataggá vált bemutatójuk.

Senior úszóverseny Gyula 2011 várfürdő

A dr. Regele Károly Szenior Úszóklub  és a Várfürdő rendezésében zajlott le a hétvégén a 41. Országos Szenior Úszóbajnokság amely egyben dr. Regele Károly emlékverseny  is volt.
4 ország 33 klubjából közel 400 versenyző szelte a habokat.
A gyulai versenyzők számos Magyar Bajnoki címet szereztek.
 

Az operaház fantomja Gyulán

2011. augusztus 13.-án szombaton Andrew Lloyd Webber: Az Operaház Fantomja - musicalt láthatták a gyulai színházkedvelők a tószínpadon. A budapesti Madách Színház előadásának szabadtéri koncertváltozatát egymást követő két estén adták elő, mindkét alkalommal teltház mellett. Szereplők voltak: Sasvári Sándor, Fonyó Barbara, Homonnay Zsolt, Sáfár Mónika,Gerdesits Ferenc, Szerednyei Béla, Galbenisz Tomasz, Bencze Ilona, Kuthy Patrícia  az darabot rendezte: Szirtes Tamás

Spiró György: Az imposztor - Gyulai Várszínház

Három estén át teltház mellett mutatták be Gyulai Várszínházban Spiró György, Imposztor című darabját. Az előadás egyik főszereplője a gyulai Kovács Lajos színművész volt. A komédia teljes sikert aratott, az idő is kedvezett.

 
 

X. Ifjúsági Agility Európa Bajnokság díjátadó képek

Véget ért a X. Ifjúsági Agility Európa Bajnokság. A háromnapos versenben elfáradt versenyzők a megszokott "bulis" hangulatban üdvrivalgások mellett vették át díjaikat. A képgaléria a a sportcsarnokban készült 2011. augusztus 07.-én.


 

Tereprali Gyula 2011-fotók

A gyulai UNIQA Terep-rallye Országos Bajnokság Gyulai Várfürdő Kupa 2011 július 22-24. között került megrendezésre. A gyulai Vértanúk útja szervízparkká változott erre a hétvégére, a környékbeli települések terepein és a várost körülvevő földutakon zajlottak a futamok. Fotógalériánk a rajtnál és az első futamnál készült.

Jazz Fesztivál Gyula 2011

Az estet a Gyulai Big Band koncertje nyitotta meg. Fellépett a Victor Bailey Group az USA-ból,  aki a legnagyobb basszusgitárosok egyike, a 70-es évektől a világ élvonalába tartozik. A post-funk-jazz  muzsikus játszott a legendás Weather Reportban és számtalan más jazz világnagysággal , de kísérte  Madonnát éppen úgy  mint David Bowie-t is.

Blues Fesztivál Gyula 2011 fotók

Blues fesztivál fotók amelyen felléppett Eb Davis az USA-ból, Deák Bill Gyula, akit a "legnégerebb hangú magyar" énekesként is jellemeznek, a fesztiválon fellépett az osztrák Ripoff Raskolnikov  a nemzetközi hírű szájharmonikással Pribojszki Mátyással és Póka Egon basszusgitáros az Experience nevű zenekarával.

 

Országos Tereprali Bajnokság Gyula 2011

2011-ben már harmadik alkalommal kerül sor tereprali bajnoki futamra Gyulán és környékén. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Vértanúk útján kerül kialakításra a szervizközpont, a teljes mezőny ott állomásozik majd három napig július 22-24 között. A szakaszok minden évben változnak egy kicsit, idén több pályára is lehet számítani a környező települések érintésével. Pénteken Gyula mellett melegítenek a versenyzők, lesznek szakaszok Kötegyán és Sarkad környékén, és a tervek szerint a futam ellátogat Újkígyós környékére is, ahol a mezőny átszáguld a pusztaottlakai crosspályán.

Torony Band koncert Gyulán a világóránál

A Torony Band 2011. július 9.-én szombaton estéba nyúló hangulatos koncertet adott a gyulai világóránál. A 12 éve működő rutinos zenészekből álló party-zenekar, élőben adja elő a 60,-70,-80,-90,-es évekbeli, és a mai aktuális, külföldi és magyar slágereket.  Repertoárjuk szórakoztató és jól táncolható számokból áll. Különböző városi rendezvények, fesztiválok, falunapok, sport,- alapítványi,- névnapi,- és céges bálak színvonalas, és közkedvelt előadói.

Filmzenék sztárvendégekkel Gyula-Békéscsaba között a reptér hangárjában 2011

Nagyszabású "könnyed-komoly" koncert sztárvendégekkel a Békés Megyei Szimfónikus zenakarral. Aki tavaly ott volt, idén sem maradhatott le! 2011 július 3. Filmzenék sztárvendégekkel A Békés Airport hangárjában koncertezett a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar. Mindig jeles eseménye a nyári programoknak a Príma-díjas Békés Megyei Szimfonikus Zenekar szereplése, melyben gyulai zenészek is játszanak.

Shakespeare:Troilus és Cressida a Gyulai Várszínházban 2011

A Troilus és Cressida kivételes mű Shakespeare darabjainak sorában; a szándékos homályosság és összetettség, a komédia és a hősiesség, a szatíra és a bosszú, a paródia és a tragédia keveredése jól idomul a modern drámamódokhoz is. (szöveg forrása:wikipédia)

 

Kapafitnesz szalonnával program Gyula város

Július elsejével elindulnak az állandó programok Gyulán, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében. Ehhez kapcsolódóan 2011. június 28-án a sajtó, illetve a turisztikai szakma képviselői tesztelhették a „Kapa fitnesz szalonnával” elnevezésű programot, melyhez a Kft. a legnagyobb sikert reméli. A közel 3 órás programhoz a Gyulai Pálinka Manufaktúra szolgáltatta a helyszínt, illetve a Gyulai Hagyományörző Hentesek garantálták a minőségi, helyi alapanyagokból készített hagyományos paraszt reggelit. A program színhelyére a résztvevők lovaskocsin érkeztek, ahol a manufaktúra mögötti kertekben kezdetét vette a „kapa fitnesz”. A „munka hősét” ajándékcsomaggal jutalmazták, mely egy pár gyulai vékonykolbász, illetve szalonna volt.
 
 

Várkerti Vigasságok I. Gyulai Májas Fesztivál - Gyula város

Hétvégi nagyrendezvény!!!!!2007. évben első alkalommal került megrendezésre a Gyulai Vár melletti rendezvényterületen a Várkerti Vigasságok. A rendezvény céljai között szerepel, hogy népszerűsítse a méltán híres gyulai májast, a látogatókkal megismertesse a magyar biotermékeket, a hungarikum pálinkákat, gasztronómiai különlegességeket mutasson be a rendezvényre látogatóknak valamint

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom