Aquapalota nevet kapta az új gyulai élményfürdő

Sajtótájékoztató után bemutatták az építkezés célegyenesében lévő gyulai élményfürdőt, mely az Aquapalota nevet kapta. A Gyulai Várfürdő egy új, elegáns megjelenésű arculati tervet is bemutatott, mely a jövőben meghatározó eleme lesz a szintén megújuló várfürdő honlapjának is az alábbiakban az építési teruleten készült épeket tekinthetik meg, mely a 3 szintes kompexum hamarosan átadásra kerülő belső terét is megtekinthetik.

Két ünnep között Békéscsabán 2013

Békéscsabai hangulatok Karácsony és szilveszter között. Siklás jégkorongmeccs és huppanás a műjégen, sült kolbász és hurka illat, forralt bor gőzölög, utcai mutatványos festő fújja műveit az érdeklődő tekintetek előtt. Szerető gazdik kis ruhába bugyolált kedvenc kutyusaikkal. Karácsonyi fények, fenyőillat, Békéscsaba főterén 2014 küszöbén.

 

 

Szilveszteri futás 2013

Iidén 26. alkalommal rendezték meg az évzáró „bulifutást”, ahol minden korosztály képviseltethette magát. Évről évre gyulaiak is részt vesznek ezen az évbúcsúztató sporteseményen, és rendre dobogóra is állnak közülük többen.

 

 

Hatodik alkalommal rendezték meg Gyulán a mézfesztivált

GALÉRIA ÉS 3D PANORÁMA Immáron hatodik alkalommal vehettek részt a vendégek2013 december idusán a gyulai mézfesztiválon, mely kiegészülve a Göndöcs iskolában megtartott gasztronómiai kiállítással és versennyel, a legnagyobb szabású téli rendezvénnyé nőtte ki magát a régióban. Idén rekord mennyiségű mézmintával nevetke a méhészek. Színvonalas rendezést és bonyolítást tudhatnak magukénak a rendezők.
 

Hétpettyes angyalok könyvbemutató

Hétpettyes Angyalok
történetek cukorbeteg gyermekekről, nemcsak cukorbetegeknek

Az inzulinhiányból adódóan kialakuló gyermekkori cukorbetegség egy életre szóló, napi többszöri injekciós terápiát, speciális étrendet és életmódot követelő betegség. Inzulin hiány nélkül életet veszélyeztető, halálos kimenetelű kórállapot.

Adventi vásár 2013 Gyula

Adventi vásár Gyulán 2013 december 1 a világóránalá, a Harruckern téren.

 

 

 

 

Hamarosan átadásra kerül a gyulai Aquapalota

2013 december 22-én  nyit a gyulai AquaPalota családi élményfürdő. Hamarosan a vendégek is igénybe vehetik. A helyszínen készült galériát a képre kattintva tekinthetik meg. Két hét múlva a célfotók is elkészülnek, és akkor csobbanás!

 

 

Szenior úszóverseny a Gyulai Várfürdőben 2013

Egy rövid fotós-videós hangulatjelentés a szenior korosztályos erőtől duzzadó, fess és fitt, vidám, sportos férfiak és nők úszóversenyéről. A látottak alapján úgy érzem sokan örülnének, ha gyalog haladnának annyira, mint amennyire ezek a hölgyek és urak a vízben siklottak. Nem ma kezdték az biztos, de ezt már az előző években is láthattuk tőlük.

Hamlet a Gyulai Várszínházban - Shakespeare fesztivál 2013

2013. július 5.-től tekinthető meg a Gyulai Várszínházban a Shakespeare fesztivál keretein és a vár falain belül W. Shakespeare: Hamlet című darabja, mely a Gyulai Várszínház és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház közös bemutatója. Helyszíne a várszínpad.
Főbb szerepekben: Mátray László, Pálffy Tibor, Szakács László, Nemes Levente
(Esőnap: júl. 8.) Rendező: Bocsárdi László

Makrancos hölgy a Gyulai Várszínházban - Shakespeare fesztivál 2013

W. Shakespeare: Makrancos hölgy, avagy a hárpia megzabolázása – vígjáték a várszínpadon
Főbb szerepekben: Bokor Barna, Berekméri Katalin, Kárp György, Bányai Kelemen Barna, Tollas Gábor, László Csaba, Meszesi Oszkár, Sebestyén Aba, Gecse Ramóna
Rendező: Sorin Militaru A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat előadása

Carmina Burana a Gyulai Várszínházban

Carmina Burana a tószínpadon – táncjáték Koreográfus: Juronics Tamás
A Szegedi Kortárs Balett nagysikerű előadása Egy civilizáció romjain tengôdô, életben maradásáért küzdô, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra.forrás:www.szegedikortarsbalett.hu

Aradi vértanúkra emlékeztek Gyulán 2013. október 6-án

Aradi vértanúkra emlékeztek Gyulán a gyulai vár mellett. Helyszínen készült gömbpanoráma.

 

 


 

Jazzfesztivál 2013 Gyula

A 2013-as Gyulai Jazzfesztivál sztárfellépője a Miles Smiles  formáció volt, mely olyan zenészekből álló csapat, akik egykor Miles Davissel is játszottak együtt.
Az együttes tagjai: Wallace Roney, Alphonse Mouzon, Victor Bailey, Larry Coryell (USA)

Bluesfesztivál 2013 Gyula

A gyulai bluesfesztivál egyik legérdekesebb koncertje a Sonny and his wild cows zenekar volt. Az együttes frontemberéről a honlajpjukon ez olvasható:
"Long Tall Sonny (Sopron, 1983), azaz Mr. Rhythm-and-blues Európa legfigyelemreméltóbb autentikus rhythm-and-blues énekese, gitárosa, aki a műfaj eredeti, 40-es, 50-es évekbeli formáját népszerűsíti." Egy órára valóban Gyulára hozta a rithm and blues zenét, megidézte a kort olyannyira, hogy az embernek napokkal később is kedve van újra hallgatni. Vasalt zakó, nadrág, nyakkendő, belőtt séró, makulátlan fehér cipó, laza fickó, jó csapattal. Hiteles, emlékezetes bulit csaptak. 

Beatles a tószínpadon

Mágikus misztikus utazás Bors Őrmester Árva Szívek Klubjának zenekarával a Strawberry Fields-től a Penny Lane-ig  
Zenés fantáziajáték Paul McCartney, John Lennon, George Harrison, Ringo Starr – a Beatles együttes dalaiból                      
A dalok magyar szövegét és a keretjátékot írta, rendezte: Miklós Tibor Főbb szerepekben: Bodrogi Gyula, Nádas György, Puskás Peti, Kiss Ernő, Zentai András, Vecsei László, Makrai Pál, Dér Heni, Nagy Anikó,Pavletics Béla, Nagy Lóránt, Miklós Eponin

Mellrák elleni figyelemfelkeltő és megelőző kampány 2013.október 5. Gyula

A mellrák elleni figyelemfelkeltő és megelőző kampány alkalmából rózsaszínre festették a szökőkút vizét Gyulán.

A fáklya kialszik - a Gyulai vár 1566-os ostroma

Zalán Tibor: A fáklya kialszik című drámája nyerte a Gyulai Várszínház által kiírt pályázatot, mely témája a Gyulai vár 1566-os ostroma volt. Az elkészült művet 2013. augusztus 3.-án mutatták be a téglavár falai közt. A bemutató előtt a várborozóban Erdész Ádám előadásán keresztül tekinthettünk vissza és alapozhattuk meg az este hangulatát, amikor is  egy rendhagyó történelem óra alatt ismerhettük meg az ostrom korszakát, előzményeit.

Ghymes együttes karácsonyi koncertje Gyulán

A Ghymes együttes 2013. december 10.-én este adott koncertet a Gyulai Várszínház kamaratermében teltház előtt. Galéria, videó

 

 

 

Gasztrocsodák a Göndöcs Benedek iskolában 2013-ban is

Minden évben a gyulai mézeskalács fesztivál társrendezvényeként tartják a Göndöcs Benedek szakiskolában a régió legnagyobb gasztronómiai kiállítását és versenyét, ahol a karácsonyi hangulat meghatározó. Asztaldíszek, csomagolási technikák, szakács és cukrászkülönlegességek, káprázatos (nem túlzás) remekművek voltak az idén is láthatóak.

 

Lovagrendek felvonulása a gyulai várhoz 2013

2013 december 13-án fáklyás felvonulással kezdődött a VI. Gyulai Méz és Mézskalács fesztivál. A lovagrendek a gyulai várba érkeztek, ahol a lovagteremben egy kis eszem-iszom keretében mutatkoztak be egymásnak, ahol jelen volt a mézkirálynő is. 

Két ecset, egy téma. Metykóné Balogh Edit és Patkás Irén

Két hölgy,egy téma, festék, ecset és színek. Színek melyek körülvesznek bennünket a késő délutáni napfényben a gyulai parkokban. Két művész lélek művész kezekkel megállítja a lemenő nap fényeit. Többször találkoztam már velük munka, festés közben. Pipacsos réten, az Élővíz-csatorna partján, a Pósteleki erdőbe vezető úton, de biztosan sokan látták már Metykóné Balogh Editet és Patkás Irént munka közben a város legkülönbözőbb pontjain. Festményeikből rendeztek már egyéni és közös kiállításokat. Egy rövidke beszélgetés alatt készült galéria a két kedves hölgy vasárnapi ecseteléséről.

Gyula város nyerte a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt 2013-ban

Évente 350 város nevez be a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre, melyet 1994 óta rendeznek meg itthon. Gyula immáron második alkalommal érdemelte ki a győztesnek járó címet és jutalmat, mellyel megnyílt a kapu hasonló, európai virágos városainak versenyére való benevezés előtt.

 

 

Állnak a darvak Gyulán

Szállnak a darvak, táncolnak a darvak, vonulnak a darvak. Film, természetfotók, égi madárcsapatok juthatnak eszünkbe a darvakról. A most bemutatására kerülő darvak hónapokig egy helyben fognak állni, szállni nem fognak, de némi fantáziával és képzelőerővel talán valami lassú tánc hihető róluk és még daruvonulást is fognak produkálni, ha majd készen lesz a beruházás, ami miatt itt vannak. A Gyulai Pándy Kálmán Kórház új, sebészeti épülettömbjének az építkezésén készülte a „darufotók”.

Két éjszaka, néhány kép - asztrofotók Gyula környékén

2013 augusztus idusán hajnalba nyúló alkalmakkal készültek a felvételek. Kb. 6-8 órányi fotózás van az elkészült anyag „mögött”. Hullócsillag vadászat volt a cél, azt szerettem volna fogni a képérzékelő segítségével. Az előrejelzések szerint jelentős meteorit érkezésre lehetett számítani. Első éjjel három kiemelkedő esemény volt. Mindhárom az emlékezetünkben él tovább és nem a fotókon. Egy hatalmasat autóból láttunk fényszennyezett helyen, ami kimagasló intenzitású volt, figyelembe véve, hogy városi környezetben kandeláberek közötti sávban, süvített el. Ilyen helyen szinte lehetetlen meglátni átlagos méretű meteoritot, ez biztosan nagyobbacska lehetett.  Kettőt a helyszínen figyeltünk meg, melyből az egyik kiesett a fényképező látószögéből, a másik, azaz azon a napon a harmadik pedig mintegy az est (hajnal) zárásaként indulás előtt, amikor már minden el volt pakolva. Ez utóbbi csóvája másodpercekig látható volt.

Gyulabike fesztivál 2013

A Gyulabike fesztivál második versenynapját a Kétegyházára vezető út melletti Kempf tavaknál rendezték. A fiúk talán több időt töltöttek a levegőben, mint a pályán. Hol a kerékpárral, hogy a nélkül „szálltak” a magasban, és közben hihetetlen kunsztokat hajtottak végre. A földet érés nem mindig nyeregben történt. :-))

 

 

Indián kenu túlélőverseny 2013 Gyula

Egész napos esőzésben, igen kemény időjárási körülmények között zajlott azi Indián Kenu Túlélőverseny mely útvonala három városon keresztül vezetett. Békésen, Békéscsabán és Gyulán keresztül eveztek kenusok, akiknek 30 km-t kellett megtenniük folyamatos esőben. Az időjárás nem kímélt senkit, ez tényleg embert próbáló esemény volt, nagy küzdelem. Két csapat feladta versenyt, a többiek szintidőn belül bőrig ázva célba értek.
 

Lovarda Gyula határában

Reggel még esőre állt az idő, azonban a péntek 13-ára kitűzött megnyitó szép időben zajlott. A  beszédek és a szalag átvágás után a közönség egy érdekes lovas bemutatót tekinthetett meg a fedett lovardában. Fogathajtó, díjlovagló és díjugrató versenyzők mutatták meg tudásuk egy részét a közönségnek, ami után a meghívott vendégek egy ebéden vehettek részt.

 

2013 augusztus 20. tűzijáték

Az augusztus 20-i ünnepségsorozatot a hagyományokhoz híven tűzijáték zárta. Az idő kegyes volt. Eső nélkül, kis szélben ropogtak a kilövő ágyúk. Ezúttal egy olyan helyszínen készültek a képek, ahova ilyen alkalmakkor ritkán juthat fel az ember. Tűzijáték egészen közelről a Gyulai vár falairól nézve.

 

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom