gyula szállás

2010101112

Úszó betlehem indult útnak Zerindre a Fekete-Körösön

 09.30 gyülekező Szanazug gyulai oldalán, a Betlehem szentelése, 10.30 érkezés Szanazug dobozi oldalára

11.00 indulás, 12.00 érkezés Sarkadra, 12.30 indulás, 13.30 érkezés Antra, 14.00 indulás,
14.30 érkezés Feketegyarmatra, 15.00 indulás, 15.30 érkezés Zerindre, a Betlehem fogadása, átszállítása,
16.30 beszédek megtartása

Egy menekülés állomásai, fotó dokumentációs kiállítás Gyula város

A gyulai Október 23. Alapítvány és a budapesti Osztrák Kultúrális Fórum a XX. századi európai történelem néhány pillanatának bemutatására vállalkozott.
A második világháború után, 1945 májusában az osztrák ideiglenes kormány és a szövetséges hatalmak azzal a problémával találták szemben magukat, hogy mintegy egymillió külföldi személy (elsősorban kitelepített "svábok", volt kényszermunkások és hadifoglyok) tartózkodott Ausztria területén. Az ő ellátásuk boztosítását menekülttáborok formájában próbálták megoldani. Mivel szinte lehetetlen volt ilyen rövid idő alatt annyi új tábort létesíteni, amennyire szükség lett volna, a már meglávő több száz tábort használták. 

Hellasz kupa Karácsonyi teremlabdarúgó torna Gyula város 2010

Nagy József emlékmérkőzés Hellasz kupa Gyula város
Ferencváros - Gyula város december 18. 17 óra 30
Megtartották a gyulai Hellasz kupa gálamérkőzésését.
Helyszín: Gyula, Városi Sportcsarnok

 

Karácsonyi képzőművészeti vásár

Jótékonysági zongora vásárlást támogató művészeti vásár volt  Gyulán a Kohán képtárban 2010. december 16-án 17.00 órakor, előtte 3 napon át volt megtekinthető
az anyag ugyanott. Az árverésre bocsátott festmények árából a Gyula városának szánt Steinway zongra megvásárlását támogatták a művészek.
 

Gasztronómiai kiállítás a Göndöcs Benedek Középiskolában

Cukrászipari kézműves rekemek várták a látogatókat, adtak ötletet a háziasszonyoknak, gyönyörködtették a látogatók szemeit. A Göndöcs Benedek Szakközépiskolában megtartott gasztronómiai kiállításon sok-sok kategóriában idultak a versenyzők. Különleges ünnepi díszekben pompázó aztalok, ételkülönlegességek, cukorszobrok voltak láthatóak egy napig.

Mézeskalács fesztivál 2010 második nap

Ünnepélyesen esküszöm, hogy hű tagja és elkötelezett hírnöke leszek a Göndöcs Benedek Méz Lovagrendnek. Munkámban és emberi viselkedésemben mézlovaghoz méltóan, példamutatóan járok el. Terjesztem és védem a Termelői Magyar Mézek jó hírnevét.
 

Caramel koncert Gyula 2010. december 10.

A III. Gyulai Méz és Mézeskalács fesztivál nyitórendezvényén lépett fel a sportcsarnokban Molnár Ferenc - Caramel. Az egykori megasztár nagy sikert aratott. A közvetlen, kedves, szerény, fantasztikus hangú énekes az est után autogramot osztott rajongóinak, türelemmel és szeretettel állta ostromaikat.
MÁR 2 VIDEÓVAL!

Gyulai advent 2010

"Ilyenek voltunk tavaly:"Ebben az évben is elérkezett advent első vasárnapja és ezzel a gyertyagyújtás ideje. Gyulán a Harruckern téren ünnepség és kirakodóvásár volt, ahol a diákpolgármester Kukár Leó gyújtotta meg a város koszorúján az első gyertyát.
Megnézem a főoldalt is, katt ide.

Múzeumok éjszakája 2010

2010 november 13.-án a minden évben hagyományosan megrendezett gyulai múzeumok éjszakáján a Gyulai várba látogottunk el, ahol érdekes programokkal várták a látogatókat egészen éjfélig.

 

Bolhapiaci körséta

Gyulán civil kezdeményezésre 2010 tavaszán Pallag Imre aktív szervezésének köszönhetően elindult a város minden idők legnagyobb bolhapiaci kirakodóvására.


 

Ajánlat