III. Várfürdő félmaraton és váltófutás Gyula város

III. Várfürdő félmaraton és váltófutás 2011 május 8. Kicsik nagyok, fiatalok és idősebbek, versenyeztek, futottak a sérült gyermekek megsegítéséért létrejött versenyen, ami idén harmadik alkalommal került megrendezésre. A Gyulai vár mellől indult mezőny a belvároson keresztül haladt. Fotóink a város különböző pontjain készültek. Képes hangulatjelentés a futásról:

 


 

Zöldövezet és Adams Comedy koncert Gyula, Budrió presso

FRISS! Új klipp, 2013.január Zöldövezet és Adams Comedy koncert-Gyula város, Budrió presszó.

Bár az előzetes hirek szerint Tóth Ádám új triója lépett volna fel vendégzenekarként a Zöldövezettel, helyette az Adams Comedy megasztár döntős zenekart hallhatták a vendégek élőben, és persze a rappereket is. Fotógaléria most.

Országos akcióhoz csatlakozik Gyula város - Te szedd, az idén is

 „Téged is zavar, hogy országszerte utcákat, parkokat, erdőket önt el a szemét? „ Így az első mondata annak a felhívásnak, melyen keresztül bárki csatlakozhat egy országos szemétszedő akcióhoz. Itt a lehetőség, hogy tagja legyél egy jó csapatnak, hogy ne csak tévéből láss rendrakó brigádokat, hanem személyesen is részese lehess egy lendületes országos akciónak. Értesüléseink szerint Békés megyében 26 település fog részt venni. Beszélj róla, oszd meg, tegyél érte, légy ott, TE SZEDD!

Drámaíró verseny Békéscsaba, Jókai Színház 2011

XVI. alkalommal rendezik meg a Magyar Drámaiíró Versenyt, mely helyszíne ismét, immáron másodszorra Békéscsaba. Akik még nem hallottak róla, mi is ez: három versenyzőnek, egy sorsolással kihúzott téma alapján kell megírnia egy éjszaka alatt az egyfelfonásos drámát. A mű elkészülte után közvetlenül elkezdődnek a próbák és vasárnap, a verseny harmadik napján közönség előtt bemutatják az egyfelvonásos, darabokat, mely mindegyikét külön társulat adja elő a békéscsabai Jókai Színázban.

Szalagavató ünnepség Erkel Ferenc Gimnázium Gyula

Bűbájos, gyönyörű fiatal hölgyek, fess, hercig úrfik, elegáns báli ruhák, tánc. Mindenki helyes volt, nyitótánc után a méltán büszke szülőkkel keringőztek a felnőtté vált "gyermekek".

 

 

Korhű hangulatban a Gyulai vár falai között

A Gyulai várban és a várkertben rendszeres programokkal várják az érdeklődőket. Ez alkalommal a várudvar telt meg középkori katonákkal, udvarhölgyekkel, zenészekkel.

X faktor Gyula város 2011

Az X faktor győztese Vastag Csaba, öccse Vastag Tamás, Király L. Norbert ( a vízköpő fiú) és Wolf Kati lépett fel teltház előtt a Gyulai Művelődési házban. Vastag Tamás elmondása szerint Wolf Katinak van a legjobb illatú haja, azonban a nézők ebből mit sem érezhetttek. Láthatták ellenben csinos alkatát, kedves mosolyát, hallhatták gyönyörű hangját.

Virágok vasárnapja és Erkel Ferenc vegyeskar előadás 2011

Hidegen és esősen indult a nap a 2011-es virágok vasárnapján, mint ahogy tavaly. Az emberek kedvét azonban nem szegte ez a kicsit borongósnak induló nap. Az árusok és a szervezők teljes sikert könyvelhettek el a nagy érdeklődés mellett lezajlott vásár után. Délutánra még a nap is fel-fel bukkant. A virágvásár után a belvárosi Nádi Boldogasszony Templomban az Erkel Ferenc vegyeskar és Áchim Erzsébet orgonaművész közös előadóestjén vehettek részt az érdeklődők, akik Liszt műveket énekeltek és játszottak.

II. Gyulai kolbász és sódarmustra

Kolbászból van a kerítés? Jó is volna, no nem mindenkinek, főképp a malacoknak nem. Májpróbáló hétvége Gyulán a II Gyulai Kolbász és Sódarmustra alkalmával, melyben színes programokon, kiállításon, vásáron vehetnek részt a jelenlévők. A háromnapos rendezvényen a kiállítók termékeikkel versenyeznek is. Nézegesen kolbászos képeket!
 

Előadások, drámaíró verseny Békéscsaba, Jókai Színház 2011

2011 március 27.-én 18 órakor teltház mellett kezdődött a játék. Három dráma egy téma. A nézők egy nappal a próbák (az egynapig tartó próbák) után három konplett darabott láthattak. Hatalmas közönségsiker volt. A két nap hangulata fantasztikus volt. Nagyon jó volt a színészek között lenni, jó volt látni őket, ahogy kerekítik, alakítják a darabokat, ahogy ötletelnek és játszanak.

Szemétgyűjtés civil kezdeményezésre az élővíz csatona partján 2011.március 12.-én

Gyulán a Kormorán búváriskola kezdeményezésére immáron második alkalommal találkozott az Élővíz csatorna partján az a néhány ember akik egy része tavaly is részt vett (feltehetően mindannyiunk örömére) a csatorna nagytakarírásában.
VIDEÓVAL FRISSÍTVE!

Katona Tamás mondott beszédet Gyulán 2011. március 15.-én a nemzeti ünnepen

Részlet Katona Tamás ünnepi beszédéből:
"Petőfi vár egy mondatot, hogy hangozzék végre el, és végre elhangzik. valaki felsóhajt és azt mondja: de gyönyörű ez a szöveg. Menjünk fel Budára a cenzorhoz, írassuk alá és nyomtassuk ki!
VIDEÓVAL FRISSÍTVE"

Gyula városában tavaszi nagytakarítás az Élővíz-csatornán 2011

A téliesre fordult időjárás miatt az Élővíz csatorna környezetének rendbe tételének időpontja egy héttel eltolódik. Az új időpont 2011. március 12. A Gyulai Várfürdő - Kormorán Búváriskola  szombaton délelőtt 9 órától előreláthatóan 14 óráig szemétszedő-akciót hirdet az Élővíz-csatorna belvárosi szakaszán a Part utca végén található zsiliptől a Törökzugi lakótelepig.
VideóFotó

Téltoló farsang Gyula 2011

GALÉRIÁVAL

Téltoló Farsang Gyulán 2011. február 25-26.Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal kerül megrendezésre a Téltoló Farsang Gyula Városában.
A rendezvény háziasszonya Dombóvári Vanda (képre kattintva nagyobban, fotó: P.S.) A Corvin János Múzeum is csatlakozik Gyula város rendezvényéhez, a Téltoló Farsanghoz. Február 26-án, szombaton a várba látogató vendégek kedvezményes belépéssel látogathatják a vár kiállítótermeit és vehetnek részt a 10-16 óráig tartó programokon, amelyek a következők. A Maróti Hagyományőrző Egyesület bemutatója, farsangi kézműveskedés, arcfestés, reneszánsz jelmezek próbája, farsangi csemege és népi játékok. Ezen kívül, 11 és 13 órától ingyenes csoportos tárlatvezetés lesz, majd 15:30-tól a Farsangi hagyományok című előadás kezdődik a lovagteremben.

J. D. Salinger: Zabhegyező - Gyulai Várszínház kamaraterem

A Zabhegyező írója, Jerome David Salinger 1919. január 1-jén született New Yorkban és 2010 ben, nem sokkal több mint egy évvel ezelőtt hunyt el.
A Gyulai Várszínház kamaratermében megtartott előadást rendezte és előadta Kolcsár József a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tagja
 

Bíró Lajos sztárszakács Gyula városában 2011. március 4.-én

Sztárszakács Gyulán, a Sok vagyok című önéletrajzi szakácskönyv bemutatója, beszélgetés Bíró Lajossal a korszerű gasztronómiáról. A könyvbemutatóra és a beszélgetésre a belépés díjtalan volt

 
 

V. Szigarjev: GUPPI című komédiája a Gyulai Várszínház kamaratermében

Egy jó darab a hét második napján három kiváló színésszel Gyulán. Tamara (Györgyi Anna),Pását (Bán János)Leonyid (Csuja Imre) Guppi, egy drámai komédia. Egy komoly komédia térbe hasító fájdalmas mondatokkal, bogozható történettel, nevetéssel, könnyel.
2011. január 25.
 

Két megasztár döntős Gyulán, Lakatos Yvette trió

Bár a beharangozóban a Lakatos Yvette trió fellépéséről írtunk, technikai okok miatt azonban mégsem lépett fel a zenekar. Helyette azonban a közönség az Adam's Comedy-t  üdvözölhette a Budrió presszóban. Tóth Ádámot a gyulaiak már ismerehetik mert a rendszeresen fellépő, énekes-gitáros sokat játszott Békés megyében is.

Az újévi fogadáson átadták a Sikeres Gyulai címeket

2011. január 08.-án az öt gyulai és egy gyulai Kft. kapott elismerést és Sikeres Gyulai címet. A városháza dísztermében polgármesteri köszöntő után ünnepi keretek között zajló eseményen a fellépett a Gyulai Bigband zenekar. A díjazottak névsora:

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom