Hentesmúzeum Gyula

A Gyulai Hentesek Hagyományőrző egyesülete által létrehozott húsipari kiállítást tekinthetik meg a Kétegyházi út 3/1 szám alatt. Aki jegyet vált és ellátogat erre a nagyon érdekes szakmatörténeti kiálllításra, egy ízletes kolbászkóstólásra is vendég a helyszínen. A tárlat gazdag kiállítási anyagai, tárgyai mellett régi fotókon, korabeli filmfelvételeken keresztül ismerhetik meg a gyulai hentesek történetét.
 

A Gyulai kolbász történetét bemutató "Húsipar Történeti Kiállítás" nyitva tartása:


Kedd - Péntek: 09:00-15:00 óráig

Ladics ház Gyula

A Ladics ház egy berendezett, 19.század eleji lakóház, melyben hosszú időn át gyűjtött  különleges használati tárgyak, a kor hangulatát tükröző bútorok, családi hagyatékok tekinthetőek meg. A Ladics ház Gyula egyik belvárosi csendes utcájában található. tegyen időutazást, látogassa meg ezt a gyönyörű, kisvárosi múltat idéző lakóházat, meg eredeti berendezéseivel gyönyörködteti az érdeklődő vendégeket.

 

Rádiómúzeum és rádiótörténeti kiállítás

Gyula rádiómúzeum

Páratlan gyűjteményt tekinthet meg a látogató, ha belép a Wlassists Nándor által 2001-ben alapított rádiótörténeti kiálltás termébe. Nem mindennapi országos hírű tárháza ez a technikatörténeti kiállítás a rádiózás történetének.
 

 

 

 

Erkel Ferenc emlékház Gyula

Erkel emlékház, Erkel Ferenc szülőháza.
A több, mint kétszáz éves épület teljes, a műemlékvédelmi szempontokat messzemenőkig figyelembevevő felújítása történt meg 2010-2011-ben, melyet 2011. május 18.-án adtak át. Az udvari kiállítótér kialakítása alkalmas rendezvények, hangversenyek lebonyolítására is, ahol egy új, alapterületében is megnövelt, a modern kor igényeit kielégítő, látogatóbarát állandó kiállítás tekinthető meg.

Kohán képtár

Az új épületbe költözött gyulai Kohán György képtár a városban született festőművész képeit mutatja be.  Kohán 1910.-ben született Gyulán (Gyulaváriban), 1966-ban halt meg viszonylag fiatalon. A Kossut díjas festőművész rendkívül gazdag hagyatéka tekinthető meg a képtárban, mely több teremből áll. Monumentális olajfestményei mellett a kiállításon kisebb grafikái is láthatóak.

 

Tájvízház Gyula

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság által létrehozott TÁJVÍZHÁZ kiállítás a Körös–vidéki tájról, vizeiről, természeti értékeiről, valamint a gyógyfürdőzésről és a népi gyógyászatról mutat be hasznos ismereteket a nagyközönség számára, szórakoztató, élményt adó módon.
A látogatók hagyományos és korszerű kiállítási elemek, multimédiás eszközök segítségével léghajós utazást tehetnek a Körösök vidékén, résztvevői lehetnek egy javasasszony perének, bepillantást nyerhetnek a régi idők közfürdőinek hangulatába, megismerhetik a török-fürdők világát. A bemutatóházban kisebb konferenciák és időszakos kiállítások megtartására is lehetőség van.

Vármúzeum Gyulai vár

Gyula város 129 évig volt török megszállás alatt, az ekkori és későbbi korok tárgyi és téremlékei tekinthetőek meg a Gyulai vár múzeumában. A várfalak és a múzem padlófűtéssel ellátott termeiben sétálva hamar elragad bennünket a középkori hangulat. A múzem több szintes, 24 kiállítóteremből áll, egyénileg látogatható, minden évszakban nyitva tart.

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom