Az esztergomi bazilikában jártunk Mindszenty József bíboros születésének 120. évfordulóján

 2012. május 5.-én Esztergomban tartottak szentmisét Mindszenty József bíboros halálának 120. évfordulója alkalmából, melyre a A Pannonia Sacra Katolikus Általános diákjai és tanárai kerékpáros zarándoklattal érkeztek. A galéria első fotóin Ők láthatóak, ahogyan a bazilika előtti útszakaszt megteszik.
 

Caramel és a megasztárok Gyulán

2012. július 14-én a Várfürdőben az országos turné egyik állomásaként Molnár Ferenc Caramel koncert volt megasztár vendégekkel.

 

 

GOCOO - japán dobzenekar koncertje

A Mátrix c. filmből is ismert világhírű japán taikó dobzenekar koncertje volt a Tószínpadon 2012. július 19-én este.
  

Tereprali Gyula város 2012

2012. augusztus 05-én vasárnap délután végetért a II. Gyulai Várfürdő tereprali verseny. A három nap eseményeiből válogatás látható a galériában.

 

 

Blues Brothers a tószínpadon

The Blues Brothers – musical koncert volt 2012.08.08-án Gyulán a tószínpadon
Főszereplők: Feke Pál és Serbán Attila
Közreműködött: Tóth Vera, Blues Brothers Zenekar és Hölgytánckar  A Margitszigeti Szabadtéri Színpad előadása
 

 

Phil Minton Gyulán

Sssszzzzz, pssszzzzz, hhhhhhhhh, pritty, baaaa, hmmmm, ááááááá, zümm. Érdekes felállásban egy kórusmű születését hallottuk a Kohán képtárban. Az amatőr és képzett zenekedvelőkből álló kórust Phil Minton irányította test és "hangbeszéddel". A kar és a mester hamar megtalálták közös nyelvüket, melyen azonnal elkezdett mindenki "beszélni", énekelni(?), sőt a mester olykor ki is öltötte.

Néptánc fesztivál Gyula 2012

Minden Magyarok Nemzetközi Néptánc fesztiválja 2012 első nap, felvonuás a Kossuth tértől a várkertig. Galéria.

 


 

Csoportterápia - musicalkomédia a tószínpadon

A Madách musical pályázat nyertes műve a Tószínpadon
Rendező: Harangi Mária
A Madách Színház előadása

 

 

Vígjáték a Gyulai Várszínházban: Csetepaté Chioggiában

Idén a Gyulai Várszínház az elmúlt 50 év legjobb darabjaiból válogat. Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté című vígjátékát a Várszínház 1994-ben mutatta be először. Ekkor a Nemzeti Színház vendégjátékában Iglódi István rendezésében volt látható. Az idén Kovács Vanda színművész meghívása volt a Gyulai Várszínház kiindulópontja.(port.hu nyomán)

Abigél a Gyulán a tószínpadon

A Gyulai Várszínház műsorában, Szabó Magda népszerű művéből, az Abigélből készült színdarabot láthatták a tószínpadon. A regényből az évtizedekkel ezelőtt készült tv-film az egyik legnépszerűbb irodalmi adaptáció mind a mai napig. Az akkori film egyik főszereplője Bánfalvy Ági jegyzi a mostani produkciót, aki egyben a színházi előadás egyik szerepét is alakítja. (gyulaihirlap.hu nyomán)

Végvári Napok Gyula, Magna Cum Laude koncert

"Aztán belecsapott a húrokba a banda, a Mező Misi, Szabó Tibor, Kara Misa, Kilián Imre és Lesták Márton tagokból álló zenekar felvonultatta hazai közönségének slágerei sorát is. Dalok hangzottak el a legutóbbi, tavaly megjelent Belső égés című lemezről, és természetesen nem maradhattak el a régi ismerős számok sem, mint a Minden állomás, a Vidéki sanzon, a Te légy most, a Színezd újra! vagy az Átkozott nők. A bulizó tömeg csak nem akarta leengedni a zenekart a színpadról, újra ráadást kértek, hogy végül a Pálinkadalra is bulizhassanak." szöveg: gyulaihirlap.hu (Oláh Szabolcs)

Végvári Napok Gyula, Quimby koncert

"A Gyulai Végvári Napok második estéjén hazánk egyik könnyűzenei fenoménje, a Magyarország legbefutottabb alternatív rockzenekarának felkonferált Quimby lépett színpadra. Az együttes gitáros-énekese, Kiss Tibor is bevallotta: néhány évvel ezelőtt maguk sem gondolták volna, hogy egyszer szombat esti főműsorként egy nagyszabású városi rendezvényen fognak játszani. (www.gyulaihirlap.hu (O.SZ.)"

Végvári Napok Gyula, Péterfy Bori

"A közönség számából kiderült, van értelme igényes könnyűzenészeket is hívni Gyulára. A Péterfy Bori & Love Band pedig tegnap este mindenkit meggyőzhetett arról, hogy százszorta dinamikusabb és jobban élhető zenéjük élőben, mint a felvételeken.(gyulaihirlap.hu (O.SZ)"

 

Székely János: Mórok-Gyulai Várszínház

Székely János: Mórok
Főbb szerepekben: Blaskó Péter, Mihályfi Balázs, Balikó Tamás,  Igó Éva, Gáspár Tibor, Dolmány Attila
Rendező: Csiszár Imre

 

Dave Holland Prism Quartett Gyulán a Jazz fesztiválon

XXI. Gyulai Vár Jazz Fesztivál fotók

Dave Holland PRISM QUARTET
Dave Holland,
Craig Taborn, Kevin Eubanks, Eric Harland

 

Vukán megírta a vihart

A Shakespeare fesztiválhoz kapcsolódóan Vukán György, Balázs Elemér és Pecek Lakatos Krisztián előadásában volt hallható a Vihar című Shakespeare műhöz kapcsolódó zenei darab, melyet erre az alkalomra alkotott Vukán György.

 
 

Múzeumok éjszakája Gyula 2012

A múzeumok éjszakáját egy átvonuló vihar zavarta meg, de sokan ennek ellenére kitartottak. Mint ahogy minden évben, Gyulán is csatlakoztak az országos rendezvényhez, így itt is várták vendégeiket a Gyulai múzeumok. A 2012.-es Múzeumok éjszakája  június 22.-én volt Gyulán.

Esti csevej Hevesi Imrével

Közvetlen, humoros, sokoldalú. Talán ezek jutnak eszünkbe elsőként sir Hevesi „Mosolygós” Imréről, a gyulai születésű zenészről, aki a Névtelen Nullától a Hevesi Nővéreken át mintegy 12 zenekaron keresztül öregbítette városunk hírnevét. Mivel mindig mosolyog (és mert szinte tényleg mindenhol ott van), úgy érezzük: ismerjük. De mit is tudunk róla valójában?
 

EDÜ galériák az elmúlt három fesztiválról

-EDÜ volt, EDÜ nincs, EDÜ lesz?

Hosszú éveken, évtizedeken keresztül két évente tartották  Gyulán az ország egyik legnagyobb, középiskolásoknak, középiskolásokról szóló rendezvényt, az EDÜ-t. Sokak szomorúságára az idei Erkel Diákünnepek a jelentkezők csekély száma miatt elmaradt, azonban mégsem telt el nélküle ez az év sem.
 

Szépségverseny fotók 2012 pálinkafesztivál

A Magyar Pálinka Szépe 2012 szépségverseny galéria.

 

 

 

 

 

 
 

 

Koncertfotók R-GO, Neoton, Maradavad, Vad fruttik, Csík zenekar

A 2012-es esőmosta pálinkafesztiválon készült koncertfotók. R-GO, Neoton família, a gyulai Maradavad, és még egy vad, de az frutti és több is, azaz a Vad Futtik, valamint a Csík zenekarról készült képek. Fotók: Pénzes Sándor 2012 ©


 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom