Gasztronómiai kiállítás a Göndöcs Benedek Középiskolában, ünnepi asztalok 2015

Ünnepi asztalok, dekorációk, hangulatos vendégváró terítékek:

Ételkülönlegességek az ünnepi asztalokra
a Göndöcs Benedek szakiskola gasztoronómiai versenyéről:

Gyulai Mézfesztivál 2015

Gyulai Mézfesztivál Fáklyás felvonulás

Gyulai Mézfesztivál Lovagavatás a várban

Desszert családi receptből Géza konyhájában

Egy ebédből kiemelni és elemezni a desszertet, furcsa lehet, ám nap mint nap rácsodálkozok egy gyulai étterem menüjéhez járó finomságain. Talán még sértésének is veheti a szakács, hogy épp a mondat végi hangsúly és írásjel, ami oly annyira tetszik, hogy külön elemzésre inspirál, ezért itt tenném hozzá gyorsan, hogy a menü többi része is kiváló.
Hosszú hónapok óta nap mint nap fantasztikus cukiságokat készít egy ügyes kezű konyhában „bujkáló” cukrász, pék hölgy. (Szandi) Édességek nélkül is van élet a földön, én nem is nagyon eszegettem napi szinten ilyesmit, de itt túl nagy a csábítás és sajnos mindennapos.

Négy ecset, több téma

Hasonló címmel (Két ecset, egy téma) két évvel ezelőtt jelent meg egy kis anyag két gyulai alkotóról, akikkel egy sétám alkalmával találkoztam a belvárosban. A hölgyek azóta megalakították a Gyulai Alkotók Baráti Körét, mely hét tagot számlál. Hetente találkoznak, közösen festenek, hol a szabadban, hol valamelyik tagnál. A mostani találkozó alkalmával Keresztesi Franciska, Papp Mária, Metykóné Balogh Edit és Patkás Irén csente le és tárta elénk az Almásy-kastély környéki naplemente fényeit, egy a lehulló levelekkel az őszt idéző nyári estén. A parkban egy kis rögtönzött kiállítást is megtekinthettek az arra járók, de október 1-től az Elizabeth Hotelben lesz bemutatkozásuk. Hamarosan a Pándy Galériában, decemberben pedig Aradon láthatóak képeik a gyulai Polgármesteri Hivatal Kézfogások programsorozata szervezésében A tagjaik számos alkotótáborban vesznek, vettek részt, úgy mint Kétegyháza, Bélmegyer, Szabadka, Szlovákia, Kötegyán, szeptemberben pedig hárman mennek Palicsra.
 

Felhőszakadás, özönvíz Gyulán

Az idei Minden Magyarok Nemzetközi Táncfesztiválját elmosta az eső. Épp ma este tartottak volna a programok a felénél, azonban helyette ismét hidegzuhany érkezett, mintha nem lett volna elég az utóbbi két nap esőzésésből. Ezúttal azonban igen rövid idő alatt nagyon komoly mennyiség jutott vízből Gyulára. A zenészek pedig csak húzták a várnál, szakadatlan, de az lagalább jól esett.

My Fair Lady Gyulán a tószínpadon

My Fair Lady - musical Tószínpad
G.B. Shaw Pygmalionja alapján írta Alan Jay Lerner
Zenéjét szerezte: Frederick Loewe
Főbb szerepekben: Mahó Andrea, Hirtling István, Szacsvay László, Dániel Vali,
Jegercsik Csaba, Benkő Nóra, Rancsó Dezső, Szűcs Sándor, Szatmári Attila, Simon András
Rendező: Sík Ferenc, Harangi Mária
A budapesti Magyar Színház előadása

A dzsungel könyve

A népszerű musical új feldolgozásban”
Dés – Geszti - Békés: A dzsungel könyve - musical Tószínpad
Főbb szerepekben:
Gulyás Attila, Nagy Norbert, Szomor György, Bartus Gyula,
Vadász Gábor, Nagy Erika, Gubik Petra, Kara Tünde
Rendező: Horgas Ádám

Légy jó mindhalálig - tószínpad

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadása

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom