Művészportrék a Gyulai Várszínházban

fotók: Pénzes Sándor

Harcsa Veronika

2013 december 18.-án 19 órakor Karácsonyi koncertet ad Gyulán Harcsa Veronika a Gyulai Várszínház kamaratermében. Az alábbi galéria egy korábbi, 2009-es fellépésén készültek. Egy tüneményes jazzénekesnő tüneményes koncertjére számíthatunk.
 

Helyey László

"Helyey Lászlót Mátyás királyként ismeri az ország, különösen, amióta annak rajzfilmbeli mását is róla mintázták. Sosem gondolta, hogy Mátyásként évtizedeken át az ország királya lesz, pedig épp egy királyszerep, méghozzá a III. Richard indította el erre a pályára, amit meglehetősen szabálytalan módon jár be."

 

Eperjes Károly

"A XX. századi Istent Kereső Magyar Költők műveiből készített összeállítását hozta el nekünk „Az igazat mondd, ne csak a valódit!” címmel Eperjes Károly, aki felemelő, lelket gazdagító verses műsorával bármerre jár, mindenütt szeretet és hála fogadja. Így volt ez a Gyulai Várszínház színpadán is, ami után valamennyi néző lélekben gazdagabban tért haza. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésszel a versek mai erejéről és a hit fontosságáról beszélgettünk."

Varró Dániel

"Végzett az ELTE-BTK magyar–angol szakán, ami ma is nagy hasznára van fordításai során, hiszen javarészt otthon ezzel szöszmötöl. Kötetei jelentek meg, verseit zenekarok éneklik, Túl a Maszat-hegyen című verses meseregénye pedig 2004-ben Az Év Gyermekkönyve lett, és azóta is töretlen a sikere. A belőle készült darabot a legnagyobb színészek játsszák, a Pesti színház már a második feldolgozását tartja műsoron, estéről-estére teltházas közönséggel. " 

Tátrai Tibor

"Ha az iskolában egyest kaptam egy tárgyból, kihajítottam a könyvet az ablakon. Ám amikor ötös érkezett, szívesen foglalkoztam még többet a témával. A gitározásra lefordítva: ha működik, ha szép és jó, amit csinálok, megpróbálom még szebbé és jobbá tenni. Úgy gondolom, így közelebb kerülök az élet értelméhez. Mert ugyan magamért zenélek, de nagyon jó, hogy ezzel másoknak is örömet tudok szerezni."(tatraitibor.hu, interjú részlet)

Szirtes Edina Mókus

"Szirtes Edina "Mókus" − énekes, hegedűs, zeneszerző
Kiskorom óta zenét tanulok és ez így is marad! Intézményes keretek között először a kecskeméti Kodály Zeneiskolában, majd a szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán próbáltak gyakorlásra bírni, több-kevesebb sikerrel. 2002-ben diplomáztam hegedűművèsz-művèsztanàr szakon Szecsődi Ferenc növendékeként.

Phil Minton

Phil Minton angol karvezető, énekes és zenész egy egészen elképesztő produkcióval érkezett városunkba, amelyet helyi emberekből verbuválódott kórus segítségével adott elő. A színpadon megjelenő, ismerős arcokból álló 26 tagú csapat tagjai többnyire nem énekesek, de még csak nem is szakmabeliek, ám a versenyműben való részvételük kétségkívül nyitottságról tett tanúbizonyságot.(gyulaihirlap.hu)

Igó Éva

"Igó Éva sokoldalú színésznő, ki klasszikus és modern, prózai és zenés darabokban egyaránt remekel, bár saját megítélése szerint alkatához a dráma áll közelebb. Volt ő Tóth Manci Szép Ernő: Lila ákácában, Margit a Csinibabában, Molnár Eszterként láttuk a Szeress most! tévésorozatban, mint ahogyan a Valami Amerika 2., A napfény íze, az Állomás, a Kisváros és a Presszó karaktereit játszva is szerettük." gyulaihirlap.hu

Balázs Elemér

A Balázs Elemér Groupot, Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarát, 2000-ben alapította Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert és keresett jazzdobos. (balazselemer.hu) 

Vukán György

"Amikor zenét írok, mintha nem is én írnám. Ha leütök két hangot, abban már benne van a folytatás. Ha az ember megtanul ellazulni, s egyfajta nyugalom és nyitottság uralkodik el rajta, akkor tud alkotni. Persze tudni kell játszani, de aki okoskodik, az előbb-utóbb elakad. Vannak okos zeneszerzők, akiket amellett, hogy tisztelek, csak néha felejtem el a tudatosságát" forrás: gyulaihirlap.hu
 

Binder Károly

"Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész, zeneszerző, tanszékvezető egyetemi tanár, a hazai  jazz- és kortárszenei élet markáns alakja szinte hazajár városunkba, néhány évvel ezelőtt még a Steinway zongora felújításáért is játszott. " ( gyulaihirlap.hu)


 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom