Indián kenu túlélőverseny 2012 rajt pillanatai

Folyt a kemény küzdelem, a 33 kilométeres távot mindenki tisztességgel teljesítette. Külön figyelemre méltó volt a nem csak csinos, de keményen küzdő magyar indiánlányok-asszonyok teljesítménye. Közülük többen az utolsó, igen nehéz feladatra is vállalkoztak, mely az Élővíz-csatorna fölött átívelő kötélen való átkelést jelentette. Bár néhányuk ereje annyira elfogyott, hogy úszva fejezte be a versenyt, azonban hatalmas küzdelem árán tették ezt. Őszinte gratuláció nekik külön is. Valószínűleg Ők az élet más területén is nagy dolgokra képesek, bátrak és kitartóak.

Két éve nagy áradás volt Gyulánál

2010. januárjában nagy áradások voltak a Körösökön. Az alábbi felvételek, videók éppen két évvel ezelőtt kerültek fel, melyeket ma visszanézni érdekes lehet.A videón a Fehér-Körös, a Fekete- és a Fehér-Körös összefolyása (Szanazug) és a Kettős-Körös látható.

 

Gyulaiak is futottak Békéscsabán szilveszterkor

2012. december 31.-én 25. alkalommal rendezték meg Békéscsabán a szilveszteri futógálát, ahol a gyulaiak is szép helyezéseket értek el.

 

 

A gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar ünnepi hangversenye

Karácsonyi hangversenyt adott az Erkel Ferenc vegyeskar 2012. december 22.-én szombaton a városháza dísztermében. A műsorban fellépett Havasi Renáta ének, közreműködött Nátor Éva zongorán és az Erkel Ferenc Gimnázium kamarazenekara.

 

V. Gyulai Méz és Mézeskalács feszivál első nap

Lovagrendek fáklyás felvonulásával kezdődött az V. Gyulai Méz és Mézeskalács fesztivál, majd a Gyulai vár lovagtermében tartott vacsorával folytatódott az este, ahol finom helyi sültekkel, borokkal várták a vendégeket a szervezők.
 

 

Lemon Lime koncert után beiktatták az új gyulai polgármestert

Új polgármestert választottak Gyulán, ezúttal középiskolás diákok. Természetesen a "polgi" a köreikből került ki. A közel három napos versengés, a 24 órás vetélkedő és a kampányfilmek bemuatása után egy igen fiatal zenekar, a Lemon Lime adott koncertet a művházban összegyűlt fáradt  A megtisztelő, felelősségel is járó címet és a város kulcsát Repiszky Dániel a Román Gimnázium és Általános Iskola tanulója vehette át.

Indián kenu túlélőverseny akadályok, versenyszakaszok

Folyt a kemény küzdelem, a 33 kilóméteres távot mindenki tiszteséggel teljesítette. Külön figyelemre méltó volt a nem csak csinos, de keményen küzdő magyar indiánlányok-asszonyok teljesítménye. Közülük többen az utólsó, igen nehéz feladatra is vállalkoztak, mely az Élővíz-csatorna fölött átívelő kötélen való átkelést jelentette. Bár néhányuk ereje annyira elfogyott, hogy úszva fejezte be a versenyt, azonban hatalmas küzdelem árán tették ezt. Őszinte gratuláció nekik külön is. Valószínűleg Ők az élet más terülenén is nagy dolgokra képesek, bátrakm és kitartóak.

Gyulai diáknapok 2012

2012. október 16.-án elkezdődtek a Gyulai Diáknapok. Kedden este a 24 órás vetélkedő egyik feladata a politikusgyűjtés volt. A "gyüjtemény" hamar dalra is fakadt, ismert magyar slágereket "énekeltek". (karaokéztak)


 

Esővel köszöntött be Advent

Vasárnap éjszaka, a  színpad kiürült, az árusok hazamentek, mindehol vízcseppek.
Esővel köszöntött be Advent első vasárnapja.

 

 

20 éves lett a gyulai Kézműves cukrászda

20. születésnapját ünnepelte 2012. október 13.-án a gyulai Kiss kézműves cukrászda. Ezen a napon a jelenévőket a tulajdonos egy több emeletes tortával vendégelte meg.

 

 

Takács Nikolas és a Fool Moon Gyulán

A Belvárosi Nádi Boldogasszony templomban adott közös koncertet Takács Nikolas és a Fool Moon énekegyüttes. A rendkívül nagy érdeklődés mellett lezajlott koncert igazán szép este volt így Karácsony előtt egy héttel.

 

V. Gyulai Méz és Mézeskalács feszivál gasztro kiállítás

A több helyszínen zajló rendezvény szombati nagy jelentőségű esenyénye a Göndöcs Benedek iskolában megtartott gasztronómiai kiállítás és verseny. Asztaldíszek, adventi dekorációk, torták, sütemények, és megannyi cukrászköltemény mellett gyönyörűen megterített asztalokkal, kreatív ajándékcsomagolási ötletekkel várták az érdekődőket a versenyzők és a szervezők.

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom