gyula szállás

Fesztiválok rendezvények

Kolbászfesztivál Békéscsaba

23. Csabai Kolbászfesztivál
2019. október 24 - 27.
www.csabaikolbaszfesztival.hu

A Békéscsabai Kolbászfesztivál évente sok ezer embert csalogat a megyeszékhelyre, ahol több napon keresztül, rengeteg helyszínen, megannyi programmal várják a gasztronómia, a kolbász, a koncertek, a vásárok, a bulik szerelmeseit. Ez a fesztivál a Gyulára utazó turistáknak is kedvelt célpontja. Napközben egy kis Gyula, fürdés, délután Békéscsaba, buli, evés-ivás, jókedv. A kolbászfesztiválra látogatók számos gyulai szállás között válogathatnak, a részletes programot alább olvashatják. Kellemes időtöltést, jó bulizást!

GYULAIAKNAK RENDSZERES BUSZJÁRAT, 500Ft/fő a FÉNY-CENTER előtti buszmegállóból. --->

A mostani fesztiválon nem kengurukolbászt gyúrnak--->

Magna Cum Laude: hússzal ezelőtt érkeztek, a kolbászfesztiválon újra fellépnek-->

Csepregi Éva odavan Csabáért, fergeteges bulit ígér a fesztiválra-->

 Az égből nézett szét az első látogató a kolbászfesztiválon-->

A mostani fesztiválon nem kengurukolbászt gyúrnak

Minden bizonnyal a legmesszebbről Sean Falli, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének ausztrál vezetőségi tagja érkezik az október 24–27. közötti Csabai Kolbászfesztiválra a kenguruk országából. Amikor pár éve Ausztrália volt a kolbászfesztivál díszvendége, a csapat kenguruhúsból is gyúrt kolbászt. Most hagyományos kolbászt készítenek. A versenyző gárda tagjai: Sean Falli, Lipcsei Zoltán, Farkas László, Czebe Sándor és Krámli Ildikó.
Juhász Zoltán, az egyesület elnöke elmondta, az asztalt Ausztráliára jellemző, az országra emlékeztető díszekkel dekorálják, és Magyarország, valamint Ausztrália zászlaja is természetesen ott lesz lesz. A csapat tagjai az egyesület egyenpólójában gyúrnak majd október 26-án, a frisskolbászkészítő versenyen.
Juhász Zoltán kiemelte, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete 2011-ben alakult meg, de az elmúlt évek során az egyesület taglétszáma elérte a 80 főt. Tagjai között több, Ausztráliában élő magyar család található. A kint élő magyar tagokkal szoros kapcsolatot ápolnak. Közülük a legtöbben évente egyszer, a júliusban megrendezendő ausztrál napra hazalátogatnak.
Az egyesület tiszteletbeli elnöke dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, aki éveket töltött Ausztráliában, s akinek családja még mind a mai napig ott él. Az egyesület feladatának tekinti az országok közötti kapcsolatok ápolását, a Bécsben található nagykövetséggel való szoros kapcsolat kiépítését (eddig négy ausztrál nagykövet látogatott el Békésre), valamint a jótékonysági tevékenység folytatását.

Magna Cum Laude: hússzal ezelőtt érkeztek, a kolbászfesztiválon újra fellépnek

Miként nincs két egyforma kolbász, úgy nincs két egyforma koncert sem – mondta Kara Misa, a Magna Cum Laude basszusgitáros-szövegírója. – A Csabai Kolbászfesztiválra minden évben az új műsorunkat hozzuk, és természetesen a legnagyobb slágereinket soha nem hagyjuk ki. A Magna Cum Laude ismét akkor lép színpadra a bulin, amikor a legtöbb csapat gyúrja a kolbászt. Mégpedig október 26-án, szombaton késő este a Munkácsy-sártorban. Ahol ott a sok kolbász, ott a mi helyünk is.
És ez így megy évek óta, a Gyuláról az országos népszerűségi listák élére ugró Magna Cum Laude szinte hazajár a fesztiválra. Kara Misa kiemelte, ők a nagymamája szlovák receptje alapján fűszerezik a kolbászhúst, vagyis só, kömény, őrölt pirospaprika és fokhagyma kerül bele. Misa indult már a töltő- és a szárazkolbászversenyen, díjazták termékeit, de a színpadi teljesítményét azért jobban elismerik.
A zenekarnak az idei esztendő a többinél is kedvesebb, mert húszéves jubileumukat ünneplik, mégpedig koncertekkel. A „Hússzal ezelőtt érkeztem” címet viselő nagykoncert teltház előtt zajlott, számos vendéggel kiegészülve. Előtte napvilágot látott a „Gyulai Húszfeldolgozó” című meglepetés nagylemez, amelyen 20 nagyszerű pályatárs feldolgozásában hallhatjuk a Magna-slágereket. Új lemezen is munkálkodik a csapat, ez az év végére készül el, előfutára a Piros az alma című sláger. Persze, az idei, október 24-27. közötti Csabai Kolbászfesztiválon ezt kiegészíthetjük: piros az alma, miként a jó paprikával készített kolbász is.

Csepregi Éva odavan Csabáért, fergeteges bulit ígér a fesztiválra

Csepregi Éva, a Neoton Família Sztárjai énekesnője az együttes többi tagjához hasonlóan már nagyon készül az október 24-27. közötti, a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban és környékén megrendezendő 23. Csabai Kolbászfesztiválra. Rendszeres fellépők itt, Éva pedig kedveli Békéscsaba városát, az itteni közönséget és nem mellékesen a kolbászt is nagyon szereti. Mindig újítanak valamivel, nem lesz ez másként most sem a fesztivál nyitónapján, a Mokry-sátorban.
– Eddig csak egy-két helyen léptünk fel úgy, hogy a fiam, Heatlie Dávid és együttese volt az előzenekarunk, de a kolbászfesztivál remek alkalom, hogy Dávidék is bemutatkozzanak ennek a remek közönségnek, és részesei legyenek az ország egyik legnagyobb gasztronómiai eseményének – ecsetelte Éva. – A szervezőkkel is hosszú évek óta jó a kapcsolatunk, az éves programunkban kiemelten szerepel az októberi, kolbászfesztiváli élő koncert. Jó érzés ugyanis visszatérni oda, ahol az együttest, a slágereit kedvelik. Ezt igyekszünk idén is egy fergeteges bulival meghálálni.
Essék szók a zenekar többi tagjáról is, a legismertebb Neoton-formációból a Neoton Família Sztárjai közé tartozik Végvári Ádám és Baracs János (Öcsi), rajtuk kívül Lukács Andrea játszik zongorán, Lukács László gitározik és Heatlie Dávid dobol.
Csepregi Éva kitért arra, miként a kolbászkészítők, úgy ők is őrzik a hagyományokat, tehát a közönség hallhatja majd a kedvenc Neoton-slágereit. A legismertebb dalok közé tartozik többek között a 220 felett, a Holnap hajnalig, az I love you és a Santa Maria. Eljátszanak ugyanakkor új szerzeményeket is, melyek között lesz egy ,,Titok” is. 

Az égből nézett szét az első látogató a kolbászfesztiválon


Már hagyomány, hogy Horváth László az első, légi látogatója a Csabai Kolbászfesztiválnak. Így volt ez most is, a békési villanyszerelő mester, sárkányrepülő pilóta és amatőr légi fotós sok mindent látott, amit a nagyközönség csütörtökön reggel 9 órától, a rendezvény kezdetétől láthat.
– Közönség ugyan még nem volt, de e nélkül is olyan nagy nyüzsgést, sürgést-forgást figyelhettem meg, ami máshol kitesz egy egész rendezvényt – mesélte Horváth László. – Rengetegen dolgoznak azon, hogy nyitásra minden a helyén legyen. Pakoltak a sátrakba, az elárusítóhelyekre, és a fesztivál melletti vidámpark is készen áll.
A sárkányrepülős elárult egy kulisszatitkot is. Sokan azt gondolják, a légi fotós ügyetlensége, hogy magából, illetve a gépéből is látszik valami a felvételen. Holott ezek a legértékesebbek, mert igazolják, hogy ember vezette gépből és nem drónnal készültek. Ilyenkor a pilóta egyik kezével irányítja a repülőt, a másik kezében ott a fényképezőgép, amivel ,,lövi” a fotókat.  
Horváth László kiemelte, fentről a sportcsarnok egy diszkosz vagy pogácsaalakú építménynek néz ki, a felépült sátorváros pedig különleges élményt nyújt. Ezt közelebbről is megszemléli a fesztivál négy napja alatt, de ekkor már nem fényképezőgép, hanem sült kolbász lesz a kezében.
 

 

Gyuláról indul Békéscsabára: minden egész órakor az alábbiak szerint:

Fénycenter Villamossági Bolt (Gyula, Kossuth Lajos tér 27.)

 

Csütörtök:

 

Péntek:

 

Szombat:

 

Vasárnap:

 

Első járat: 17:00

 

Első járat: 09:00

 

Első járat: 07:00

 

Első járat: 09:00

 

Utolsó járat: 03:00

 

Utolsó járat: 03:00

 

Utolsó járat: 04:00

 

Utolsó járat: 23:00


Békéscsabáról indul Gyulára: minden óra 30 perckor

Aldi mögötti buszmegálló, (Bajza utca)

 

Csütörtök:

 

Péntek:

 

Szombat:

 

Vasárnap:

 

Első járat: 17:30

 

Első járat: 09:30

 

Első járat: 07:30

 

Első járat: 09:30

 

Utolsó járat: 03:30

 

Utolsó járat: 03:30

 

Utolsó járat: 04:30

 

Utolsó járat: 23:30

 

Múzeumok éjszakája Gyula

Múzeumok Éjszakája
Úton térben időben

2019. június 22.

Gyulai vár

20.00 Az eltemetett vár – szakmai tárlatvezetés a vár ma már nem látható részeiről
20.30 Kortárs népzene – Szokolay „Dongó” Balázs és Geröly Tamás Sándor koncertje   
21.30, 22.30 Kaftánban, Európában – Evlia Cselebi török világutazó útibeszámolója a megszállt Magyarországról

19.00 órától folyamatosan
Állatok a várban – a középkorban tenyésztett haszonállatok bemutatása a vár előtt
Kovács mesterségbemutató
Liktárium – a gyümölcstartósítás fortélyai
Látványkemence a sütőházban


Sörfesztivál Gyula

Kézműves Sörfesztivál Gyula 2019 június 7-10.Gyulán ekkor hazai és külföldi kézműves söröket kóstolhatnak, vásárolhatnak a vendégek. A rendezvény a gyulai vár előtti téren lesz megtartva, ahol számos élő koncert várja a vendégeket. A fesztiválon megrendezik a European Best Beer Awards – 2018 Sörversenyt, amely alkalommal kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők közül választják ki a legjobbakat.

A verseny célja a kisüzemi, kézműves valamint az otthoni sörfőzés népszerűsítése. A versenyen a kisüzemi sörfőzdék (kereskedelmi forgalomban kapható termékek) és a házi sörfőzők külön kategóriában indulnak.

Aki a fesztivál idejére tervez kirándulást, nyaralást Gyulára és szállást keres, az itt megtalálhatja: Gyula szállás apartman.

A fesztivál ideje alatt számos koncert és program várja az érdeklődőket.

 2019. június 7. péntek

Kapunyitás: 15:00 óra

Belépőjegy: 1.500 Ft

Jegyértékesítés kezdete: 15:00 óra

18:00 JUMPING MATT & HIS COMBO feat. Custom Big Band (Pribojszki Mátyás zenekara és a Pénzügyőr Big Band közös produkciója)

19:45 Hivatalos megnyitó

20:30 Halott Pénz

22:30 DJ Dominique

24:00 Retro disco – Dj Kovács Józsi

 

 
2019. június 8. szombat

Kapunyitás: 10:00 óra

Belépőjegy: 1.500 Ft

Jegyértékesítés kezdete: 14:00 óra

13:00 Sramlikings

13:30 Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar (Pécsi Sör Színpad)

14:00 Beer Corner – Sörbemutató és Kóstoló

15:00 Arany Máté rock zenekara (Pécsi Sör Színpad)

17:00 Central European Beer Awards 2019 díjátadó

18:00 Sztojka Tibi (Pécsi Sör Színpad)

19:00 Lord

21:30 Republic

24:00 Retro disco – DJ Kovács Józsi

 

 

2019. június 9. vasárnap

Kapunyitás: 10:00 óra

Belépőjegy: 2.000 Ft

Jegyértékesítés kezdete: 12:00 óra

11:00 Sztojka Tibor és cigányzenekara (Pécsi Sör Színpad)

12:00 Elixbeer – Sörbemutató és Kóstoló

13:00 Jolly & Suzy

14:30 Steiger Sörbemutató és Kóstoló

15:00 Bőrnadrágos Banda (Pécsi Sör Színpad)

19:00 Vad Fruttik

21:30 Ákos

23:00 Retro disco – Dj Lori & Dj Virgoo

 

 
2019. június 10. hétfő

Kapunyitás: 11:00 óra

Belépőjegy: 1.000 Ft

Jegyértékesítés kezdete: 14:00 óra

10:00 Kézműves játszóház kicsiknek és nagyoknak

11:00 Mediterrán együttes

11:00 Kacagó Bábszínház: Egyszer volt Budán kutyavásár című bábmese – Pécsi Sör Színpad

12:30 Játékos kvízműsor Gyula nevezetességeiről Mészáros Ilona tanárnő vezetésével és Mikus Éva Gyula Város Kiváló polgára támogatásával – Pécsi Sör Színpad

13:00 Apánk Ipa Söre – Sörbemutató és Kóstoló

13:30 BrassDance (Pécsi Sör Színpad)

14:00 Kids táncegyüttes műsora

16:00 Acoustic Planet

17:30 Ganxta Zolee és a Kartel - Jazz Version (Pécsi Sör Színpad)

19:00 Bikini

Méz és mézeskalács fesztivál

Mézeskalács és mézfesztivál Gyula 2019

Egy hosszú hétvégén át több helyszínen csábítjuk Önöket a mézédes élvezetekre. Íme a kínálatunk: mézfajták, mézeskalácsok, cukrászati különlegességek bemutatása , kóstolása és vására, méhészeti kiállítás és vásár , mézzel készített különleges ételek készítése és kóstolása. Adventi készülődés, kézműves programokkal, gyerekeknek. Múzeumi körséta kedvezményekkel és mézkóstolóval. Hangulatos műsorok, Luca-napi meglepetések színesítik a gazdag programot. Jöjjön Gyulára, ahol „ mézédes az élet” és télem is érdemes kirándulni. Ha gyulai szállást, apartmant keres a fesztivál idejére ezen az oldalon talál kedvére valót: Gyula szállás

Shakespeare Fesztivál Gyula

Shakespeare fesztivál program letölthető innen:


A Gyulai Várszínházban 2017. július 7-16. között rendezik meg a 13. nemzetközi Shakespeare Fesztivált, ahol a legjobb magyar Shakespeare előadások mellett külföldről is hívnak produkciókat, így látható lesz többek között szlovák, román, izraeli és határon túli magyar színházak produkció is.

Az idei kiemelt külföldi Shakespeare előadás az izraeli Lear király (The Bastard’s story) annál is inkább, mert a 13 éve tartó fesztiválon még nem szerepelt izraeli produkció. Az előadás 2016-ban a Valis Színházi Fesztiválon díjat is nyert. Látható lesz még a III. Richárd Zsótér Sándor, a Harag György Társulattal a Tévedések Vígjátéka Bocsárdi László rendezésében, valamint a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház legújabb produkciója a Shakespeare, Sonnet 66 Kokan Mladenoovic rendezésében.

A tíz napos fesztivál a magyar és nemzetközi előadásokon kívül idén is lesz konferencia, filmvetítések és az elmaradhatatlan gasztronómia.
Infó: www.shakespearefesztival.hu.
Az összművészeti fesztiválon kiemelt produkciók: ExperiDance: Nostradamus – Világok Vándora, Csehov: Sirály, Molnár Ferenc: Egy, kettő, három, Paul Blake: Római vakáció, Virtuózok, Hair, Liliomfi, Majdnem valaki – Udvaros Dorottya zenés estje és még számos különleges program.
Infó: www.gyulaivarszinhaz.hu

Részletek: www.shakespearefesztival.hu

Körösvölgyi Sokadalom Gyula város

Körös-völgyi sokadalom 2017.július 30-júlis 2-ig. A háromnapos népművészeti fesztiválon és kézműves vásáron a Dél-Alföld legszebb kézműves termékeit, néptáncait, népzenéit ismerhetik meg a bemutatókon, gálaműsorok keretében. Lesznek gyermekprogramok, a felnőtteknek főzőversenyek, vásári komédia és sok más népi vigasság. Gyula fesztivál, program. Vásározók, kézművesek, Várszínházi évadmegnyitó.

Jazzfesztivál Gyula város

 XXVI. Gyulai Vár Jazz Fesztivál

Gyula a jazz zene kedvelők figyelmének központjába kerül minden év nyarán a Gyulai vár udvarán megrendezésre kerülő Jazzfesztivál alkalmával. 2017-ben XXVI. alkalommal rendezik meg az eseményt, melyen mint eddig is ismert kiváló magyar és viághírű külföldi előadók is játsznak majd. Időpont: 2017. július 22. Gyulai Várszínház - tószínpad. 

Blues Fesztivál Gyula

Jó idő esetén a Gyulai Blues Fesztivált is a várudvarban rendezik, mint ahogyan az ugyan ezen a hétvégén tartandó Jazzfesztivált. Idén kilencedik alkalommal nyílik lehetőség a Blues zene kedvelőinek a Gyulai vár falai közt élvezni a nagyszerű muzsikusok előadását.

 

Sonka és kolbászfesztivál Gyula város

Sódarmustra Gyula 2018. március 16-18.

A háromnapos programra  több országól érkeznek kiállítók, akik várják portékáikkal a vendégeket és versenyeztetik termékeiket a szakértő zsűri előtt. Egész napos kóstolások, koncertek és programok várják a vendégeket.

Virágok fesztiválja Gyula

Fotók a 2017-es virágok fesztiváljáról

Gyulai Virágok Fesztiválja 2019. 05. 10. – 05. 12.
Vendégváros: Debrecen
Helyszín: Göndöcs-kert és Béke sgt.

Május 10. Péntek:
17.00 Bálint Gazda előadása: „A közterületek és a családi kertek szerepe a város "zöldítésében".” Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ
18.00 Író-olvasó találkozó Bálint Gazdával
Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ
20.00 Pernahajder Campbell koncert
21.20 Fesztivál megnyitó
Dr. Görgényi Ernő Gyula Város polgármesterének beszéde
Dr. Papp László Debrecen polgármesterének köszöntője
21.30 DJ Dominique
22.30 DJ Ravasz
Május 11. Szombat:
Kiegészítő programok: ételek ehető virágokkal verseny a helyi éttermek között, virágkötészeti verseny, legszebb stand verseny
A kézműves játszóházak – Bábika játszóház, ügyességi játékok, virág lufi hajtogatás és egyéb interaktív programok már reggel 10-kor elkezdődnek!
10.30 „Világra szóló produkció” - Jimmy Bohóc közönségcsalogató műsora
11.00 „A szépek szépe” - Nevess!Ints Bábszínház előadása
11.30 Virágkötészeti kiállítás megnyitója
15.00 „Szédült napraforgó” - Bodrogközy Rita gyermekműsora
16.00 „Virágról virágra” - Pepe Manó zenés gyermekműsora
17.00 Inka-H U2 Tribute Band koncertje
20.30 Hooligans koncert

Május 12. Vasárnap:
10.00 „Kürtvirágok dallamai” - Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar koncertje
Közreműködik: Grácia Mazsorett Együttes
11.00 „Gyere ki te tuba rózsa vár a viola” - A gyulai oktatási intézmények bemutatói
13.00 „Hej tulipán, tulipán” - Néptánc és moderntánc bemutató a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével
14.30 „Gyöngyvirágok tánca” – Táncbemutató az Acid Jazz Dance Iskola és az Energy Dance Cool Hip-Hop Táncszínház közreműködésével
16.00 Ünnepélyes díjátadó – Legszebb Stand Díj, Virágkötészeti verseny közönségdíja, Virágos menü közönségdíja, Képzelet virágai - rajzpályázat díjai
16.15 „Virágcsokor” - Hevesi Imre akusztikus koncertje

Minden Magyarok Nemzetközi Néptánc fesztiválja

2019-ben XXV. alkalommal rendezik meg a Dél-Alföld legnagyobb nemzetközi néptánc fesztiválját. Európa számos országából jönnek fellépők, akik felejthetetlenné teszik ezt a hétvégét mindeki számára. A város ilyenkor nem csak turistákkal, sok-sok színes, a világ minden tájáról érkező fellépőkkel is tele van. A Gyulai vár melletti Tószínpadon estébe nyúló előadásokat tartanak ilyenkor.

 

Pálinkafesztivál Gyula

Pálinkafesztivál Gyula város 2019 RÉSZLETES PROGRAM LENT
Ha valakitől megkérdezik, milyen rendezvényeknek ad otthont Gyula város, és melyek azok amelyek a legnagyobb vonzerővel rendelkeznek, minden bizonnyal a Pálinkafesztivál szerepelni fog a felsorolásban. De vajon tudják-e, akik említik ennek a fesztiválnak a nevét, hogy mennyi verseny, megmérettetés történik ekkor a Gyulai vár körül a várkertben és magában a várban is?

Gasztronómiai verseny, bemutató és kiállítás Gyulán

A gyulai mézeskalács fesztivál hétvégéjén rendezik meg a Göndöcs Benedek szakiskolában az év egyik legnagyobb gasztronómiai kiállítását és versenyét. Bár az esemény nagyon közel van a karácsonyhoz, mégis alkalmat ad akár műkedvelő, vagy profibb háziasszonyoknak arra, hogy a fantasztikus ételkülönlegességek, mézeskalács költemények és az ünnepekhez is kapcsolódó gyönyörű asztaldíszítésekből ötleteket merítsen. Itt találkozhatnak mesterszakácsokkal, talán még szakács „olimpikonok” is jelen lesznek. Ha Gyula, akkor mézeskalácsfesztivál és gasztroélmények. Ne hagyja ki!

Két évente Erkel Diákünnepek Gyulán

Közeleg a XXVII. Erkel Diákünnepek

2019. május 24-26. Erkel Diákünnepeket Gyulán.  A négynapos kulturális ifjúsági fesztiválon 16 kategóriában mérhetik össze tudásukat a diákok. A rendezvény minden alkalommal kiemelt hangsúlyt fordít egy, az ifjúságot érintő aktuális problémára.

 

 

 

Gyula félmaraton és váltófutás

IX. Várfürdő félmaraton és váltófutás 2017. május 13.

IX. alkalommal rendezték meg Gyulán a félmaratont és váltófutást, mely nevezési díjai sérült gyermekek javára lesznek átutalva. A versenyen 7 km-es egyéni, 21 km-es egyéni és 3x7km-es váltófutásra  lehetett nevezni. Pénteken a verseny előtti napon egészen este nyolc óráig tartott a regisztráció, mely másnap reggel folytatódott.

 

 

Végvári Napok Gyula

Gyulai Végvári Napok 2019. július 26–28.

Gyula fénykorát a Hunyadiak korában élte. Mátyás király tette meg városunkat Békés megye székhelyévé, az uradalmat pedig fiának, Corvin Jánosnak adományozta.
A Hunyadi család tagjai több fényes győzelmet arattak a török hadak felett.
Gyula a XVI. század közepére a török hódítás kiterjedése miatt a magyar végvári rendszer három legjelentősebb végvárának egyikévé vált, s ezzel a török–magyar harcok állandó színterévé lett.


Gyula nem csak jelképesen tekinthető Európa védőoszlopának, mert falai között szinte egész Közép-Európa fiai képviseltették magukat.
Egyetlen magyar végvár sem volt képes feltartóztatni a török sereget ilyen hosszú ideig, mint Gyula.
A vár elestét követően 129 évig török közigazgatási egység központjaként működött.

A rendezvény leírása:
A három nap során életre kel a középkori Gyula hangulata. Megismerhetjük a végvári vitézek életét, csatajeleneteken keresztül megelevenedik előttünk a kor harci szelleme. A gyulai várba látogatók megismerhetik a várnak és környékének történetét, hősies védőik legendáit. A rendezvényt színesítik a középkori hagyományőrző egyesületek, hagyományőrségek korhű bemutatói. Esténként a hazai könnyűzenei élet kiválóságai várják az érdeklődőket.

 

Gyulai Végvári Napok 2019

Részletes program
 

Programok a várkertben

 18 óra Betekintés a hagyományőrző táborok életébe

19 óra A Gyulai Végvári Napok megnyitója

19:30 Felvonulás a történelmi városrészben. Útvonal: Várkert – Harruckern tér, Világóra – Kossuth tér – Világóra – Harruckern tér – Várkert. Hagyományőrök díszsortüze a Harruckern téren és a Dürer oszlopnál

21 óra Demjén Ferenc és Zenekara koncert Helyszín: színpad

23 óra Rock&Roll Party Cooperrel Helyszín: színpad

 

Programok a belvárosban

17 óra Hollóének Hungarica Régizene Együttes Közreműködik: Harcosok Táncosai Helyszín: Világóra

 

Július 29. (szombat)

Programok a várkertben

10 órától 18 óráig Kézműves Porta – kézműves mesterségek kipróbálása (kovács, fazekas, fafaragó) Magyar Hagyományőrző Faművesek bemutatója Helyszín: Rondella melletti gödör

10 órától 13 óráig Apródiskola (íjászat, ágyúgolyó-hajítás, kelevézhajítás, kardkitartás időre)

Volt egy török Mehemed…Hungari Dzsebedzsi Egyesület játszóháza

Putalövészet a Kerecsényi László Íjászegyesülettel és a Balassi Bandériummal

10 óra Mesés énekmondás Farkas Gábor lábozásával

Tevegelés

A háremek világa – a Várőrség Alapítvány előadása

11 óra Olasz „várfundáló” mesterek munkájának, a nyugati zsoldosok fegyvereinek bemutatása – Vörös Oroszlán Hagyományőrző Egyesület előadása

15 óra Volt egy török Mehemed… Hungari Dzsebedzsi Egyesület játszóháza

Várostrom gyerekeknek a Balassi Bandérium vezetésével

16 óra Tevegelés

Viselet és fegyverbemutató (azabok) és oszmán rabszedés – Estergon Aslanlari előadásában

17 óra Agárfuttatás és a magyar agár bemutatása

18 óra Tüzérségi bemutatók

19 óra Gyulai vár ostromának felidézése nemzetközi katonai hagyományőr csapatok részvételével

21 óra Charlie és Zenekarának koncertje Helyszín: színpad

23 óra Nosztalgia discó Mult Robival Helyszín: színpad

 

Programok a várban

11 óra Az Ezeregyéjszaka meséi – Meddah – keleti mesemondó mesél gyerekeknek

A program a gyulai vár aktuális jegyáraival látogatható.

 

Programok a Várfürdőben

15 óra Fosztogató törökök portyája Tata várának seymenjeivel

A program a Gyulai Várfürdő aktuális jegyáraival látogatható.

 

Programok a belvárosban

17 óra Harcosok táncosainak látványos előadása

17:30 Hollóének Hungarica Régizene Együttes műsora

Helyszín: Harruckern-tér

 

Július 30. (vasárnap)

Programok a várban

10 óra Jelmezes tárlatvezetés

11 óra Az Ezeregyéjszaka meséi – Meddah – keleti mesemondó mesél gyerekeknek

A program a gyulai vár aktuális jegyáraival látogatható.

 

Programok a várkertben 10 órától 18 óráig

Kézműves Porta – kézműves mesterségek kipróbálása

Magyar Hagyományőrző Faművesek bemutatója

10 órától 13 óráig

Apródiskola (íjászat, ágyúgolyó-hajítás, kelevézhajítás, kardkitartás időre, ágyúgolyó-gurítás)                             

Volt egy török Mehemed…Hungari Dzsebedzsi Egyesület játszóháza, Putalövészet

10 óra Agárfuttatás és a magyar agár bemutatása

10:30 Török fosztogatás és rabszolgavásár Tata várának seymenjeivel

Tevegelés

11 óra Várostrom gyerekeknek a Balassi Bandériummal                 

Török viselet a hódoltság korában – a Várőrség Alapítvány előadása

15 óra Tevegelés

Hétpróba verseny gyerekeknek

15 óra Hollóének Hungarica Régizene Együttes műsora

15:30 Keresztény és török seregek szemléje

16 óra A gyulai vár visszafoglalása

18:30 Synema koncert

21 óra Neoton Sztárjai koncert Helyszín: színpad

22 óra 45 perc tájékán Tűzijáték

Kiegészítő programok:

Lehetőség adódik a keresztény és a török seregek tábori életének megtekintésére.

Programok a Várfürdőben

15 óra Hajdúportya

A program a Gyulai Várfürdő aktuális jegyáraival látogatható.

Képek, videók

 

Végvári napok galéria 1.

Végvári napok galéria 2.

Mozgassa a képet jobbra balra, zoomoljon a kezelőgombokkal, vagy az egér scroll gombjával!

Gyula agility

Az agility egy csodálatos kutyás ügyességi sport,ahol a gazdának a kutyájával együtt ez egy adott időn belül teljesítenie kell egy akadályokkal berendezett pályát. Az agility eredete az 1970-es évekre vezethető vissza.
Gyula város rendszeresen rendez agility versenyeket.

 

Békés Megyei Szimfónikusok nagykoncertjei

Bár - mint az nevükből kitűnik- a zenekar Békés megyében élő muzsikusokból áll, ám az együttes tagjai között szép számmal vannak gyulaiak is. És hogy miért kaptak helyet itt a gyulai nagyrendezvények között? Olyan és akkora nagyszabású koncerteket adnak rendszeresen, melyek kiemelt nagy turisztikai vonzerővel is bírnak és Békés megye határain túlról is szép számmal érkeznek zenekedvelők.

Tereprali Gyula város

Az utóbbi évek egyre nagyobb éredeklődését felkeltő nagy technikai sportrendezvényei a Gyula tereprali futamok. 2011-ben az eddigi PROHUN versenyek után az UNIQA Terep-rallye Országos Bajnokság Gyulai Várfürdő Kupa kerül megrendezésre. Hasonlló helyszíneken, futamokon versenyeznek majd az ideérkezők.


 

Várkerti Vigasságok Szürkemarha, Mangalica Fesztivál Gyula város

A Gyulai nyár több nagyrendezvényt tartogat a vendégeknek. Minden évben megrendezik a Várkerti Vigasságokat, amikor megtelik a várkert vásározókkal, a vár előtt koncertek, programok várják az érdeklődőket. 2011.-ben főzöversenyre nevezhetnek be.
2011-es program időpontja: 2011. június 24-26.

 

Ajánlat