Gyula egy kedvelt kisváros, ahova sok turista látogat el évről évre. Sok kényelmes szállás található Gyulán. Az alábbi oldalon (Gyula szállás) válogathat kiváló apartmanok közül

 

Egy kis hóesés 2014 december végén Gyulán

Sokat váratott magára és a karácsonyt le is késte, de mégis megérkezett a hó Gyulára. igaz, hogy kicsi, vékony, de a mienk!

Gasztronómiai verseny, bemutató és kiállítás Gyulán 2014

2014-ben is megrendezték a gyulai Göndöcs Benedek Szakiskolában a gasztronómiai versenyt. Az ország több iskolájából érkezett tehetséges diákok mutatták be cukrászati, konyhai készítményeike.

Mikulás táncgála Gyula 2014

PANORÁMA és GALÉRIA A gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban XI. alkalommal rendezték meg  a Mikulás Táncgálát. A nevéből is sejthető volt, hogy itt találkozhatok végre az oly nagyon keresett ősz szakállúval. Így is volt. A fantasztikus és felejthetetlen este végén ő maga is színre lépett majd csomagokat osztott egy csinos krampusz lány társaságában a fellépő táncosoknak.

 

 

No de hol van a Mikulás 2014-ben?

Kerestem, de nem találtam a Télapót, pedig volt aki látta és súgott, segített.Találkoztam azonban a belvárosban egy gyönyörű lovasfogattal, melyen sok kis Mikulás-sapkás lurkó hintózott és volt két ügyes lány, akik szőrén meg is ülték kedvenc pacijaikat. minden kétséget kizárólag imádják a őket, egyikőjük elmesélte, hogy rendszeresen járnak lovagolni és jól ismerik ezt a két gyönyörű négylábút. Én is találkoztam már többször velük, gazdájukkal, voltam a tanyájukon. Ha valakiknél, akkor náluk az állatok is nagy becsben vannak és tisztes bánásmódban részesülnek. A Télapó/Mikulás tán még meg is irigyelné ezt a fogatot!

Szerelemlakat Gyula, esti séta és egy tea

Szemügyre vettem egy hideg őszi esten a gyulai köztéri szerelemlakatokat

Mielőtt útnak indultam, azon gondolkoztam, milyen sorrendben mutassam be a gyulai szerelemlakatokat. A legtöbbet magán viselő tárggyal kezdjem-e, esetleg a legrégebbivel, vagy a legnagyobbal?
Mivel mindegyik hely bír némi érdekességgel, inkább kezdem azzal, mely hozzám fizikailag legközelebb esett, így elsőként épp a legnagyobbal.

Hintón érkezett a Mikulás Gyulára 2014-ben

Áztató esőben, hintón érkezett a gyulai Harruckern térre a Mikulás, ahol már nagyon várták Őt. Én is nagyon  szerettem volna már látni mert jó egy év telt el azóta, mióta itt járt. Mikulás keresésem nem volt hiábavaló, többet is láttam a városban. Pici gyerekek nagy álma teljesülhetett ma este: személyesen találkozhattak Mikuval.

Gyulai művésztelepesek kiállítása 2014-ben

A Magyar Festészet Napján nyílt kiállítása azoknak a művészeknek, akik a városunkban immáron 45. éve, hogy nyaranta együtt alkotnak a művésztelepen.

 

 

Művelődéstörténeti és városismereti vetélkedő Gyulán a vigadóban - 2014

A gyulai vigadóban megrendezett művelődéstörténeti vetélkedőn minden korosztály képviseltette magát. A csapatok összemérték tudásukat, ügyességüket, gyorsaságukat, leleményességüket. Szemmel láthatóan élvezték a játékot, de nem csak ők, a néhány néző is. Igazi értékeket felmutató közösségi jelenés volt ez, ahol kicsik, nagyok, aktív dolgozók és nyugdíjasok, családok és gyermekeik próbálták megoldani a rájuk rótt feladatokat. Valós időben, valós helyszínen, hagyományos eszközökkel, csak játszottak és játszottak, vetélkedtek, mindenki off-line volt, nem virtuális térben történt az esemény. Itt a talajon, a vigadóban.  Vegyél le egy társas játékot a polcról, egy kártyapaklit, egy sakktáblát vagy bármit amiben azonos térben és a valóság asztalán lehet játszani! Próbáld ki mekkora élmény akár egy esős délután a családdal körbeülni egy asztalt és csak játszani, csak játszani!

Most az arany csillog Gyulának

Gyula aranyminősítést kapott a nemzetközi virágosítási versenyen

Gyula város számára a legkedvezőbb eredménnyel zárult a nemzetközi virágosítási verseny. A kisvárosunk arany minősítést kapott, mely egy szinte minden zöld területre kiterjedő vizsgálódás eredménye. A kora nyáron Gyulán járt nemzetközi zsűri bejárta utcáinkat, tereinket, parkjainkat.  Hasonlóképp történt ez Európa több nagyvárosában is. Büszkék lehetünk az eredményre, arany minősítéssel végeztünk. A versenyen 12 ország vett részt, Magyarországot város kategóriában Gyula képviselte. Az ünnepélyes díjátadóra 2014. szeptember 26-án került sor Százhalombattán.

Lekvárfőzés, szilvás sütemények versenye 2014. szeptember 6-án

Meglepően sokan gyűltek össze az ötödik németvárosi hagyományos lekvárfőzés alkalmával az Apor téri templomkertben. Nem mindenki lepődött ezen meg, a szervezők készültek rá, ugyanis több üstben rotyogott a cibere és párhuzamosan tőle nem messze a babgulyás is főtt, számítva a vendégseregre. A németvárosiak programokkal és sok finomsággal, zenével várták gyulaiakat.

 

Előkerült egy régi képem a gyulai várnál

FOTÓ, VIDEÓ
Van néhány fotóm, melyet a hétvégén le kellett porolnom, évek óta pihennek a 2009-es archívumban. Kedves pillantok emlékeit őrzik nekem és talán a szereplőinek is. Egy belvárosi séta alkalmával hallgattam két gyulai srácot, akik évekkel ezelőtt egy nyári délutánon  a világóránál zenéltek.

XX. Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválja

XX. Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválja 2014 Gyula

Az ezüst is szépen csillog, második lett Gyula

Melyik városé a legszebb körforgalom?- tette fel a kérdést az index.hu

Az index.hu portálon versenyzett városunk szökőkutas főtere. Benevezték, szegény nem is tudott róla, de persze örült neki,azonban kicsit pityereg, (láttam) mert előnytelen kép jelent meg róla. Gondoltam, segítek neki kicsit. Egy szépségverseny indulója kapjon méltó bemutatást. :-) A felsorakoztatott magyarországi körforgalmak között a szavazatok alapján hirdették ki, hogy ebben a megmérettetésben ki szerepelt a legjobban. Ahhoz, hogy valaki valódi képet kapjon erről a talán legszebb körforgalomról, érdemes megtekinteni az alábbi képeket, videót.

Ajtókat és ablakokat nyitogattak a Fekete-Körösnél

Ha megmondanám, hogy mit jelent, értenéd. Ha érteném mondanám csak meg. Ajtók nyíltak, zene szólt, ajtók nyíltak víz csobbant. Ha ott lettél volna láthattad volna, ha láttad volna érthetted volna, de ha nem, gondolkoztál volna amíg nézted volna és utána is egy kicsit. Emberek jöttek, emberek mentek, úsztak, művészkedtek. Ne kérdezz semmit! Psszt!

 

Végvári napok 2014

Vásárok, Demjén koncert, a gyulai vár elfoglalása, hastánc. Ezek történtek a vár előtt a harmadik gyulai Végvári Napok első két napján. Fotók, videó, Zoomolható panoráma a galériák után!

Jazz és bluesfesztivál képek 2014 Gyula

Gyula a jazz és blueszene kedvelők figyelmének központjába kerül minden év nyarán a Gyulai vár udvarán megrendezésre kerülő zenei fesztiválok alkalmával.A galéria a két fesztiválon készült felvételeket tartalmazza. Fotók: Pénzes Sándor

Experidance produkció Gyulán

ExperiDance - A Ritmus Ünnepe

"Az ExperiDance Production-t  2000. évi megalakulása óta a hagyományok tisztelete mellett a tradicionális formáktól való bátor eltérés, a megújulásra törekvés, az újdonság ízvilága jellemezi. A sok évnyi alkotómunka eredménye egy letisztult egyedi tánc, zenei és fény világ, melynek köszönhetően ma már társulatunkat határon belül és túl a magyar tánckultúra utazó nagyköveteként tartják számon!" forrás: experidance.hu

Halmos Béla Népzenei és Világzenei fesztivál Gyula 2014

Halmos Béla Népzenei és Világzenei fesztivál volt 2014. július 16.-án a gyulai várban.
Fellépők voltak: Sebő együttes, Muzsikás együttes, Sebestyén Márta - Balogh Kálmán –
Andrejszky Judit, Széki Banda, Békés Banda, Téglás együttes. képriport:

 

Felhőszakadás Gyulán 2014 július 9-én

Egymást követő két napon kapott Gyula város és környéke szokatlanul nagy mennyiségű esőt. A víz utcákat, tereket öntött el.

Kutyakiállítás Gyulán 2014. június 28-án

A modellek délutánra már kissé elcsigázottak voltak. Néhányukkal szóba elegyedtem. Számukra nem választható az esemény, itt jelen kell lenniük. Nem haragszanak ezért a gazdikra, mert jól tartják őket, sok szeretet kapnak, de ha rajtuk múlna, máshol töltenék a délelőttöt. Olyan is akadt, aki nem kívánt nyilatkozni, úgy vélte csak egy vagyok a sok közül, aki ajnározni akarja, ezért vagy visszaaludt, vagy egyszerűen elfordította fejét.Persze akadt egy-két haver is.

A gyulai Shakespeare fesztivál 2014-es nyitó előadása

Július 3-4-5. Nyitó előadás a várszínpadon: W. Shakespeare: Szentivánéji álom - vígjáték Rendező:David Doiashvili A Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház közös bemutatója
Belépőjegy:
1800 Ft – 2200 Ft – 2800 Ft
(Esőnap: júl. 6.)

 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom