gyula fotó

Gyulai múzeumok nyitva tarásával kapcsolatos felvilágosítás az alábbi elérhetőségeken kérhető:

Erkel Emlékház
+36 70 340 15 70
06/66 463-544

Gyulai Vár
+36 70 335 08 57
06/66 463-544

Ladics Ház, Kohán Képtár, Dürer Terem
+36 70 310 67 22
06/66 463-544

Rondella terasz
+36 70 774 37 19
06/66 463-544

 

Múzeumok

Tájvízház Gyula

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság által létrehozott TÁJVÍZHÁZ kiállítás a Körös–vidéki tájról, vizeiről, természeti értékeiről, valamint a gyógyfürdőzésről és a népi gyógyászatról mutat be hasznos ismereteket a nagyközönség számára, szórakoztató, élményt adó módon.
A látogatók hagyományos és korszerű kiállítási elemek, multimédiás eszközök segítségével léghajós utazást tehetnek a Körösök vidékén, résztvevői lehetnek egy javasasszony perének, bepillantást nyerhetnek a régi idők közfürdőinek hangulatába, megismerhetik a török-fürdők világát. A bemutatóházban kisebb konferenciák és időszakos kiállítások megtartására is lehetőség van.

Erkel Ferenc emlékház Gyula

Erkel emlékház, Erkel Ferenc szülőháza.
A több, mint kétszáz éves épület teljes, a műemlékvédelmi szempontokat messzemenőkig figyelembevevő felújítása történt meg 2010-2011-ben, melyet 2011. május 18.-án adtak át. Az udvari kiállítótér kialakítása alkalmas rendezvények, hangversenyek lebonyolítására is, ahol egy új, alapterületében is megnövelt, a modern kor igényeit kielégítő, látogatóbarát állandó kiállítás tekinthető meg.

Ladics ház Gyula

A Ladics ház egy berendezett, 19.század eleji lakóház, melyben hosszú időn át gyűjtött  különleges használati tárgyak, a kor hangulatát tükröző bútorok, családi hagyatékok tekinthetőek meg. A Ladics ház Gyula egyik belvárosi csendes utcájában talalható. tegyen időutazást, látogassa meg ezt a gyönörű, kisvárosi múltat idézó lakóházat, meg eredeti berendezéseivel gyönyörkötdeti az érdeklődő vendégeket.

 

Kohán képtár

Az új épületbe költözött gyulai Kohán György képtár a városban született festőművész képeit mutatja be.  Kohán 1910.-ben született Gyulán (Gyulaváriban), 1966-ban halt meg viszonylag fiatalon. A Kossut díjas festőművész rendkívül gazdag hagyatéka tekinthető meg a képtárban, mely több teremből áll. Monumentális olajfestményei mellett a kiállításon kisebb grafikái is láthatóak.

 

Rádiómúzeum és rádiótörténeti kiállítás

Gyula rádiómúzeum

Páratlan gyűjteményt tekinthet meg a látogató, ha belép a Wlassists Nándor által 2001-ben alapított rádiótörténeti kiálltás termébe. Nem mindennapi országos hírű tárháza ez a technikatörténeti kiállítás a rádiózás történetének.
 

Hentesmúzeum Gyula

A Gyulai Hentesek Hagyományőrző egyesülete által létrehozott húsipari kiállítást tekinthetik meg a Kétegyházi út 3/1 szám alatt. Aki jegyet vált és ellátogat erre a nagyon érdekes szakmatörténeti kiálllításra, egy ízletes kolbászkóstólásra is vendég a helyszínen. A tárlat gazdag kiállítási anyagai, tárgyai mellett régi fotókon, korabeli filmfelvételeken keresztül ismerhetik meg a gyulai hentesek történetét.
 

Vármúzeum Gyulai vár

Gyula város 129 évig volt török megszállás alatt, az ekkori és későbbi korok tárgyi és téremlékei tekinthetőek meg a Gyulai vár múzeumában. A várfalak és a múzem padlófűtéssel ellátott termeiben sétálva hamar elragad bennünket a középkori hangulat. A múzem több szintes, 24 kiállítóteremből áll, egyénileg látogatható, minden évszakban nyitva tart.

Ajánlat