gyula fotó

Újévi fogadás sikeres gyulaiakkal 2019

Sikeres Gyulai díjat vehetett át Beke Szilvia, Nagyné Kotroczó Andrea, Zsótér Béláné, Garami Veronika, Kiss László és Tar Tímea.


Beke Szilvia

Beke Szilvia húsz éve él a fürdővárosban. Eredetileg vecsési származású, de tősgyökeres gyulainak vallja magát. A legelső államvizsgázók közé tartozott a gyulai Szent István Egyetemen, ahol ápolás és betegellátás szakon szerzett diplomát, majd az ország első egészségnevelőjeként tevékenykedett a Pándy Kálmán kórházban.

A Pécsi Tudományegyetem humánszervező szakán folytatta tanulmányait, ott szerzett doktori fokozatot egészségföldrajzból. Különösen fontosnak tartja a gyulaiak egészségügyének fejlesztését, kutatásai szinte mind Gyulán készültek. Rengeteg egészségügyi rendezvény lelkes résztvevője, egyesületével minden évben programokat szervez a szív világnapján. Kiemelten fontosnak tekinti az egészségtudatos életmódra való nevelést.

Pártoló tagja a Daganatos Betegek és Barátaik Klubjának, vezetője a Regionális Wellness Egyesületnek, számtalan program lebonyolításáért felel. Diákjait szereti, támogatja, tyúkanyóként segíti minden lépésüket.
 

Zsótér Béláné
 

Az Alapfokú Művészeti Iskoláért Közhasznú Alapítvány egyik alapítója, amely sok-sok gyulai gyermek és fiatal fejlődését, boldogulását és hagyományőrzését segíti. A Hagyományok Háza okleveles népi játszóházi foglalkozásvezetője és népviselet-készítője, immár negyedszázada a Békés Megyei Népművészeti Egyesület oszlopos tagja. Az elkészített viseletek közül külön említést érdemel a hagyományos gyulai viselet rekonstrukciója, illetve az a több mint húsz viselet, amelyet szakmai zsűri ismert el.

Incike néni – ahogy a legtöbben ismerik – tánctáborok, folklórfesztiválok, versenyek, találkozók, gyulai és Békés megyei rendezvények szervezésben és lebonyolításában vállal és vállalt oroszlánrészt. Önálló kiállításai igényesek, hitelesek.

Nagyné Kotroczó Andrea

Nagyné Kotroczó Andrea általános iskolai tanulmányait Gyulán végezte, középiskolába az Erkel Ferenc gimnázium fizika tagozatára járt. A Szegedi Tudományegyetemen kémia–fizika, majd posztgraduális képzésben környezetvédelem középiskolai tanárszakon végezett. Később ugyanezen az egyetemen szerzett európai ökotechnológus végzettséget.

Huszonhárom évig a gyulai Munkácsy Mihály Szakmunkásképző és Szakközépiskolában tanított, majdnem tíz éve pedig az Erkel Ferenc gimnáziumban oktat. Sikeresen készít fel középiskolás diákokat egyetemre kémia és fizika tantárgyból. Kezei közül számos orvos, gyógyszerész és mérnök került ki.

A sport mindig is fontos volt az életében. 2017-ben részt vett a World Masters Games szeniorolimpián, a magyar csapat tagjaként egy ötödik és egy negyedik helyet sikerült elérnie egyéni csúcsait megdöntve. 2005-ben Budapesten országos fedett bajnoki címet szerzett, így meghívást kapott Olaszországba az Alpok–Adria nemzetközi atlétika versenyre, ahol ezüstérmet nyert. 2011-ben az Európa Masters Games versenyen szintén ezüstérmet szerzett 10 ezer méteren.

Garami Veronika

Battonyán született, azonban a középiskolai tanulmányait már Gyulán végezte Garami Veronika. Klasszikus zenei és népzenei együtteseknek is tagja volt. Tanárként 1992-ben végzett a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, ekkortól tanít a Gyulai Implom József Általános Iskolában.

Kezdettől fogva nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, a kiemelkedő képességű, tehetségű tanulók tudásának megmérettetésére. Az ének-zene területén első országos sikereiket 1993-ban érték el, amikor az iskola tanulóiból álló csapat első helyet szerzett a Magyar Rádió Erkel halálának 100. évfordulója alkalmából szervezett vetélkedőjén. A gyulai művelődési ház által évente megrendezett Erkel-zenetörténeti vetélkedőn is mindig jelen vannak és sikeresen szerepelnek tanítványai.

1993-ban kórust szervezett, az iskolai Implom énekkart, 2006-ban pedig létrehozta a Kränzlein énekegyüttest a német nemzetiségi zenei örökség, a hagyományok megőrzésére. Értékeket követ, és értékeket mutat fel diákjainak, igazi humanista, munkássága példa lehet mindenki előtt.

Kiss László

Kiss László író, magyar–történelem szakos tanár immár tizenhetedik éve tanít az Erkel Ferenc gimnáziumban. Dinamikus előadásai, lelkes hozzáállása és segítőkészsége miatt kedvelt diákjai körében. Tanítványai rendszeresen megmérettetik magukat az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, amelyen két diákjával döntőbe is jutott.

Első novelláskötete 2003-ban jelent meg, azóta három másik könyvet töltött meg szövegeivel, valamint irodalmi kritikáiból is megjelent egy kötet a Fiatal Írók Szövetségének gondozásában. Írásainak visszatérő helyszíne a Körösök világa, a gyulai táj és legfőképp Németváros, amelyhez ezer szállal kötődik. Nem áll tőle távol a zene világa sem, 2015-ben az Ektomorf nevű metálzenekar frontemberéről írt életrajzi regényt, jövő év tavaszán pedig a gyulai kötődésű Bérczesi Róbertről, a Hiperkarma együttes frontemberéről jelenik meg könyve.

A Bárka irodalmi folyóirat versrovatának szerkesztője, a Körös Irodalmi Társaság tagja. Bárka-díjban, Móricz Zsigmond-ösztöndíjban és Tiszatáj-jutalomban is részesült. Elhivatottsága, szakmai felkészültsége és példás jelleme méltóvá teszi, hogy sikeres gyulaiként gondoljunk rá.

Tar Tímea

Az Implom József általános iskolában, majd az Erkel Ferenc gimnáziumban végezte tanulmányait kitűnő eredménnyel Tar Tímea. Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán folytatta, államilag finanszírozott képzésben, kereskedelem és marketing szakon. Az egyetemi évek alatt statisztikából demonstrátori tevékenységet folytatott, és segített diáktársainak. Alapszakos szakdolgozatával az Országos Tudományos Diákköri Konferencián második helyezést ért el.

Számos országos versenyen vett részt, többek között számviteli és esettanulmányi versenyeken. Csapatával harmadik helyezést ért el a Magyar Nemzeti Bank által szervezett ötletpályázaton. Egy korábbi publikációját és szakdolgozatát napjainkban aktuális témából, a bitcoin szabályozási és befektetési lehetőségeiről írta.

Szorgalmas munkája eredményeként számos tanulmányi ösztöndíjat kapott, többek között a Bay Zoltán ösztöndíjat és a Magyar Nemzeti Bank kiválósági ösztöndíját 2018 novemberében. Jelenleg az államvizsgájára és spanyol nyelvvizsgájára készül.(forrás: Gyulai Hírlap)

Ajánlat