gyula szállás

II. Előretolt Helyőrség Szabadegyetem Gyula

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) szervezésében
2018. szeptember 27-30., Gyula

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) célja az anyaországi és határon túli magyar tehetségek felkutatása és szakmai kiteljesedésük elősegítése. Küldetésének tekinti, hogy a fiatal kortárs művészet teljesítményeit ne csak Budapest és a nagyobb magyarországi városok, hanem minél több magyarlakta település közönsége megismerje.
A KMTG harmadik éve működő nagyszabású tehetségkutató és tehetséggondozó projektje az Előretolt Helyőrség Íróakadémia, mely Rejtő Jenő kultuszkönyvének címét választotta nevéül.
Az Íróakadémia második szabadegyetemét – a hagyományhoz híven – 2018. szeptember 27-30. között rendezzük meg Gyulán. A szabadegyetem fókuszában a kortárs magyar kultúra áll, kiemelt figyelemmel az irodalom és a színház kapcsolatára. Hallgatóink és az érdeklődő nagyközönség workshopokon, előadásokon találkozhat a színházi élet kiemelkedő képviselőivel, esténként pedig zenés irodalmi eseményeken, koncerteken vehet részt.
A rendezvénysorozat mottója: „Színre lép az irodalom!” TOVÁBBI PROGRAM

(a kép forrása: www.hobo.hu/repertoar)
2018. szeptember 28. (péntek) 20:30
Ballada a senki fiáról – Földes László Hobo Faludy György-estje

A Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző és előadóművész ötven éves pályafutása során húsznál is több albumot jelentetett meg, melyek közül több is kiemelkedően tehetséges költők verseinek megzenésítésével foglalkozik. Ezt az estet Faludy kérésére állította össze Hobo, elsősorban azokból a versekből, amelyek a Híres Világvándora csavargásaihoz és szabadságkereséséhez kapcsolódnak. Az előadás rendezője Vidnyánszky Attila.
Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ – Színházterem
Jegyár: 1000 Ft2018. szeptember 29. (szombat) 20:30
Ferenczi György és a Rackajam

A Rackajam együttes jelenlegi négy tagja 2005-től dolgozik együtt Ferenczi Györggyel. Fúziós szenét játszanak, melyben összeolvad a magyar kultúra és a rock'n'roll forradalom szeretete, de megtalálható a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove is. A Hangzó Helikon sorozatban, 2006-ban megjelent Ferenczi – Petőfi album 2007-ben aranylemez lett. Hat évvel később egy újabb forradalmi költő, Gérecz Attila életműve ihlette meg őket. Koncertjükön válogatást hallhatunk kedvenc költőik megzenésített és Rackajam-köntösbe öltöztetett verseiből.
Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ – Színházterem
Jegyár: 1000 Ft

(a kép forrása: www.facebook.com/rackajam)

Ajánlat