gyula fotó

Gombavizsgálat, szakellenőr Gyula

Gombaszakértő Gyula -  gombaszakellenőr Gyulán nem csak piaci napokon 

Szajkó Attila gombaszakellenőr telefon +36/30/2055934:

Gyulaiaknak és a környéken élőknek nemcsak piaci napokon van lehetőségük a gombák bevizsgálására. Szajkó Attila szakellenőrként áll a lakosság rendelkezésére. A gyűjtők telefonos egyeztetés után kereshetik, akár helyben szedett gombáról, vagy a hegyekben begyűjtött zsákmányról legyen is szó. Szajkó Attila számlaképes gombavizsgáló, akinél a készlet erejéig saját begyűjtésből friss, vagy szárított gombát is vásárolhatunk. Időnként gombaismereti túrákat is szervez, melyről bővebb felvilágosítást telefonon tud adni.
A gombaszakellenőr telefonszáma, elérhetősége: +36/30/2055934
Toldi Köz 20/1 (csak előzetes telefonos egyeztetés után)
A gombavizsgálat díjáról a helyszínen kapnak tájékoztatást. Szajkó Attila iskoláknak előadásokat, érdeklődőknek gombaismereti túrákat is szervez.

A piaci szakellenőri vizsgálat jelenleg szünetel.

Gyulán minden kedden, pénteken, vasárnap, a piaci vásárcsarnokban van gombavizsgálat 07:00-12:00-ig, ahol szakember nézi át a gyűjteményt és ad választ kérdéseinkre. Ne elégedjünk meg soha egy internetes képről határozással, ez olykor még a szakembereknek is fejtörést okoz, aminek leggyakrabban a hiányos, nem elég részletgazdag, nem színhelyes fotók is az okai lehetnek és a gombák határozásánál egyéb érzékszerveink által végzett vizsgálat is fontos lehet. Úgyhogy rajta, aki gombát gyűjtött Gyulán és környékén, irány a piaci vásárcsarnok. Gombaszakértő Gyulán.

-------

 

Az esők hatására erdeinkben, mezeinken egyre több gombafaj, egyre nagyobb mennyiségben bukkan fel. A gombáktól, mint tápláléktól sokan tartanak, félnek a mérgezésektől, de vannak akik gyakran járnak gyűjteni, különböző fórumokon, csoportokban ismerkednek a fajokkal és találkoznak gyakorta a természetben is egymással. Magam többször tapasztaltam beszélgetések alkalmával, hogy vannak, akik nem tudják, hol lehet hivatalosan bevizsgáltatni szakellenőrrel a gombákat Gyulán, és csak olyan gombát szednek, mely ehetőségében -elmondásuk szerint teljesen- biztosak.
Mégis azt javaslom, hogy mindenki kizárólag olyan gombát fogyasszon, melyet előtte megmutat szakellenőrnek.

Gombavizsgálat Gyula

 

Új fotókkal bővült gombakörkép

A megnyitott panorámafotókon keresd az info pontot (i)!

 

Ajánlat