gyula fotó

Szeglet-havas Istenek-havasa Mező-havas

 Az alábbi fotókon, panoráma fotókon és virtuális túrán egy Biharfüredről kiinduló és három hegycsúcsot érintő gyalogtúra látható. 2014. november 15-én egy ködös, párás hajnalon utaztunk Belényes felé, majd onnan tovább a célpontunkhoz. Tavaszias napon szép kirándulást tettünk, melyben először a Mező-havas (1625m), utána a Szeglet-havas (1693), majd legvégül az Istenek-havasa (1654) csúcsát látogattuk meg. (térkép lent)


Fotó: Pénzes Sándor

Az alábbi gömbpanorámákon nyilakkal jelölt továbblépési pontokkal is lehet navigálni.

 

Zoomolható panoráma az Istenek-havasáról és környékéről:

Az élet úgy hozta, hogy volt szerencsém Perei Árpád vezetésével egy közel 20 km-es Bihari túrán részt vennem. Árpi barangolásairól szóló túraleírásait sokat olvastam, de fotóiba, bejegyzéseibe könnyen belebotlik más is, ha a témában keresgél az interneten. Sokan ismerik őt és ő is sokakat. A tájat nem csak járja, ismeri is. Lépten-nyomon pontosan informált minden bennünket érdeklő dologról, a környező csúcsokról útvonalakról. Talán nem tévedek, amikor azt mondom, ő igazán itt a hegyek között, fényképező géppel a kezében érzi magát a legjobban.
A mai nap erős köddel indult, mely hamar felszállt, így jó esélyünk nyílt tavaszias időben egy november közepi túrázásra. Három csúcsot látogattunk meg: Mező-havas, Szeglet-havas és Istenek-havasa. A Szeglet-havason első alkalommal jártam (a panoráma itt készült), de ez a hely is feliratkozott azok közé, melyet mindenképp fel kell még keresni tisztább időben is annak ellenére, hogy ez a nap valóban ajándék volt. November 15, olykor egy szál pólóban 1600m fölött. Kell ennél több erre a napra? (további képek hamarosan)

Perei Árpád és a bihari táj


Ajánlat