November a Gyulai Várszínházban 2014

2014 November a Gyulai Várszínházban

Az NKA támogatásával egy négy koncertből álló komolyzenei hangversenysorozat kezdődik a Gyulai Várszínház Kamaratermében neves zenészek fellépésével. November 3-án este hét órakor kerül sor az első koncertre, amikor Hegedűs Endre Kossuth – és Liszt Ferenc – díjas zongoraművész lép fel itt. Az idén 60 esztendős muzsikus Hódmezővásárhelyen született, 1980-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneakadémián. Több nemzetközi zongoraversenyen ért el első, második helyezést, így Athénban, Milánóban, Sydneyben, Monzaban, Szicíliában. 1997-ben Cziffra György-díjban részesült, 1999-ben New Yorkban elnyerte a Steinway zongoragyár hivatalos művésze díjat, az idén márciusban pedig a Kossuth-díjat vehette át. Zongorajátékát itthon és a világ nagy hangversenytermeiben is megcsodálhatták a hallgatók. Pályafutása során eddig több mint 3000 koncerten játszott Athéntól Washingtonig. Gyulán most Bach, Beethoven, Chopin, Liszt és Wagner virtuóz zongoraműveit játssza a zenekedvelők örömére.

Október a Gyulai Várszínházban 2014

Kezdődik a kamaratermi szezon

A sikeres 51. nyári évad után ismét lesznek előadások a Gyulai Várszínház Kossuth utcai Kamaratermében. Októbertől márciusig hetente egy-egy programot szerveznek, neves művészek meghívásával tartanak színházi előadásokat, önálló esteket, koncerteket, rendeznek kiállításokat. Az 1996 óta működő Kamarateremben fellépett már a magyar színházi szakma színe-java, neves magyar és külföldi művészek koncerteztek különböző műfajokban. A 2014/2015-ös szezonban is lehet kamaratermi bérletet váltani, amellyel kedvezményesen megtekinthetők az előadások. A műsor összeállításánál egy dologra figyelnek, csak színvonalas produkció kerülhet a kamaraterem közkedvelt színpadára.

51. évad a Gyulai Várszínházban 2014

Elkészült a Gyulai Várszínház nyári 51. évadának előzetes programja.
2014. június 27-én kezdődik a Gyulai Várszínház nyári fesztiválja. Augusztus 10-ig minden nap színvonalas programokkal várják a nézőket a 600 éves, különleges hangulatú gyulai vár udvarán, a vár melletti tószínpadon és a város különböző helyszínein megvalósuló összművészeti fesztiválon.

 

 Letölthető 2014 nyári várszínházi programok:

Gyulai várszínház 2014 március

Márciusi programok a Gyulai Várszínházban


Márciusban még rendeznek programokat a Gyulai Várszínház Kamaratermében, de áprilistól megkezdik a kinti színpadok építését, felkészülést az 51. nyári szezonra. Gazdag programsorral zárja őszi-téli évadát a kamaraterem.

Gyulai várszínház 2014 február

2014 Február a Gyulai Várszínházban

A februári farsangi hónapban sok vidámsággal és értékes műsorral várják a nézőket a Gyulai Várszínházban.
    Egész hónapban megnézhető a Kamaragalériában a 150 éve született Bródy Sándor neves íróról szóló emlékkiállítás. Bródy 1881-től Gyulán is élt két évig, az erről szóló tablók is részét képzik az író életét bemutató anyagnak.
 

Gyulai várszínház 2014 január

A Gyulai Várszínházban, az új évben is heti rendszerességgel folytatódnak a rendezvények, amelynek keretében színházi előadásokat, önálló esteket, koncerteket, filmvetítéseket tartanak népszerű művészek közreműködésével. 

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom