Gyulai Várszínház 2013 novemberi programok

2013. November a Gyulai Várszínház

November 5-én Müller Péter író mutatja be a most megjelent új könyvét, amelynek címe: Férfiélet, női sors. A neves író a párkapcsolatok témáját vizsgálja meg napjainkban. Összeomlásban van a sok ezer éves férfiuralom korunkban, és születőben a nők lelkében elfojtott igazi és örök Én-élmény. Az emberiség történetének legnagyobb fordulatát éljük, amely bár a személyes szférát érinti, de kihat az élet minden területére. Erről a mindenkit érintő témáról tart előadást az emberi lélek nagy ismerője, Müller Péter a Kamarateremben.
November 14-én este fél hétkor nyílik a Kamaragalériában az a képzőművészeti kiállítás, amely a Szent István Emlékév tiszteletére valósult meg a budapesti Forrás Galéria felkérésére.


19 neves magyar képzőművész – köztük Gyulai Líviusz, Jankovics Marcell, König Róbert, Kubinyi Anna, Orosz István, Somogyi Győző, Szemadán György – készített egy-egy műalkotást az államalapító Szent Istvánra emlékezve. Ezeket az alkotásokat tekinthetik meg december végéig az érdeklődők a Várszínházban. Aznap este 19 órakor egy izgalmas színházi előadást nézhetnek meg a Kamarateremben. Jordi Galcerán: A Grönholm módszer című színdarabja egy igazi mai témát dolgoz fel. Három férfi és egy nő felvételi beszélgetésre érkezik egy multinacionális vállalathoz, ahol kereskedelmi igazgatót keresnek. A jelentkezőknek szokatlan feladatokat kell megoldaniuk, amelyek egyre bizarrabb helyzeteket teremtenek. Vajon meddig képes elmenni az ember a létért folytatott harcában? Vannak tabuk, morális határok? Ezt a témát járja körül az izgalmas előadás a kortárs spanyol író darabjában. Neves színészek játsszák a szerepeket: Fenyő Iván, Botos Éva, Vass György, Ficzere Béla. A darabot Baksa Imre rendezte.
November 20-án a Bárka folyóirat mutatkozik be a Kamarateremben. Az est apropója az, hogy a kiadvány októberi száma szinte teljes egészében a Gyulai Várszínház jubileumi, 50. évadával foglalkozik. Megjelentek benne az idei Humorfesztiválon elhangzott művek, teljes egészében olvasható a drámapályázat győztesének, Zalán Tibornak: A fáklya kialszik című műve, és értékelő kritika is olvasható az idei nyári évadról. A kamarateremben vendégek lesznek a folyóirat szerzői: Zalán Tibor, Farkas Wellmann Éva, Erdész Ádám, Lovász Andrea, Kiss László írók. A szemelvényeket Soós Emőke és Tege Antal színészek olvassák fel, közreműködik a Berbécs zenekar. Az est házigazdája Elek Tibor, a folyóirat főszerkesztője lesz.

Gyulai Várszínház
    Kamaraterem
    Gyula, Kossuth u. 13.

2013. NOVEMBER HAVI PROGRAM
NOVEMBER 5.        „Párkapcsolatok a XXI. században”
1900 óra        Férfiélet, női sor - Müller Péter estje
Előadás az író új könyvéhez kapcsolódva
Belépőjegy: 1700 Ft


NOVEMBER 14.        Ah, hol vagy magyarok tündöklő csillaga – képzőművészeti kiállítás
1830 óra     20 neves kortárs képzőművész alkotása Szent Istvánhoz kapcsolódva.
A Forrás Galéria kiállítása.
A kiállítás megtekinthető: 2013. december 21-ig. Belépés díjtalan


NOVEMBER 14.        „Izgalmas karriertörténet egy multinál napjainkból”
1900 óra         Jordi Galcerán: A Grönholm módszer
Szereplők: Fenyő Iván, Botos Éva, Ficzere Béla, Vass György
Rendező: Baksa Imre
A Manna Produkció előadása
Belépőjegy: 1700 Ft, diákjegy: 800 Ft


NOVEMBER 20.        „Különszám a Gyulai Várszínház 50. évadáról, beszélgetés a szerzőkkel”
1900 óra    Bárka-est
    Közreműködnek: Elek Tibor, Erdész Ádám, Farkas Wellmann Éva, Kiss László, Lovász Andrea, Soós Emőke, Tege Antal, Zalán Tibor és a Berbécs zenekar
Belépőjegy: 1000 Ft, diákjegy: 500 Ft


NOVEMBER 25.        Filmklub - Zabriskie Point – amerikai film (1970)
1900 óra            Zene: Pink Floyd, Jerry Garcia, Grateful Dead
                Rendező: Michelangelo Antonioni  
                Belépőjegy: 500 Ft


NOVEMBER 27.        „A feketetorkú díva és az ország egyik legsikeresebb zeneszerzője”
1900 óra            Fábián Juli & Zoohacker koncertje
Tagok: Fábián Juli – ének, Zoohacker – elektronika, Udvarhelyi Gábor – gitár, Premecz Mátyás – billentyű, Bata István – basszusgitár, Delov Jávor – dob, Gábor Andor – ütőhangszerek  
Belépőjegy: 2000 Ft
   
       
Váltson bérletet!
A Gyulai Várszínház őszi-tavaszi kamaratermi szezonjára, négy alkalomra szóló felnőtt, nyugdíjas, diák bérlet váltható, amellyel kedvezményesen lehet jegyet vásárolni.
Belépőjegyek elővételben, munkaidőben vagy az előadás előtt a helyszínen válthatók.
Cím: Gyula, Kossuth u. 13. Tel.: 66/463-148; 30/639-9062,
E-mail: gyulaivarszinhaz@t-online.hu;  Honlap: www.gyulaivarszinhaz.hu.
A színház a műsor-, a szereplő- és a helyszínváltoztatás jogát fenntartja!

November 25-én a 70-es év művészileg egyik legnagyobb filmsikerét nézhetik meg a Filmklubban, az olasz Michelangelo Antonioni által rendezett amerikai filmet, a Zabriskie Point-ot. A kultikus alkotás az akkori életérzések filmre fogalmazott legszebb példája, a lázadó fiatalság, a szerelem, a szabadság bemutatása. A film zenéje legalább olyan fontos ebben az esetben, mint a szereplők és a rendező, hiszen a neves együttes a Pink Floyd egyik száma adja a kíséretet a látványos zárójelenetben. De rajtuk kívül hallhatók még Jerry Garcia és a Grateful Dead dalai is az alkotásban.
November 27-én egy nagyszerű énekesnő Fábián Juli és a legnevesebb magyar elektronikus zenész Zoohacker koncertjét hallgathatják meg. A feketetorkú díva az egyik legismertebb hang a magyar könnyűzenei életben. Jazztanszakot végzett, de igényes popdalokat is előad. Sikerrel szerepelt az Eurovízió magyar dalversenyén is. Érett, átélt előadásmódja mellett kiemelkedően fejlett stílusérzéke és improvizatív készsége. Számos formáció tagja szólóénekesi karrierje mellett. Nagy találkozása volt az ország legeredetibb, legkreatívabb zeneszerzőjével, az elektronikus zene megszállottjával, Zoohackerrel, alias palásti Kovács Zoltánnal. Többek között Zoohacker volt a hangszerelője ByeAlex: Kedvesem című sikerszámának is. A Fábián Julival közösen készített felvételeik nagy sikert értek el itthon és külföldön egyaránt, hosszú ideig vezették az MR2 Rádió népszerűségi listáját pl. a Sizzlin  című számuk vagy a Like a child. Az elektronikus lounge stílusban besorolható sodró hangulatú, színvonalas zenéjük az egyik legígéretesebb vállalkozás, amely nemzetközi figyelemre is irányt tart. Gyulán a koncertjükön egy különleges estre kerül sor, amikor élőben hangzanak el az igényes zeneszámok neves zenészek közreműködésével. 

B.S.

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom