Gyulai Várszínház 2013 novemberi programok

2013. November a Gyulai Várszínház

November 5-én Müller Péter író mutatja be a most megjelent új könyvét, amelynek címe: Férfiélet, női sors. A neves író a párkapcsolatok témáját vizsgálja meg napjainkban. Összeomlásban van a sok ezer éves férfiuralom korunkban, és születőben a nők lelkében elfojtott igazi és örök Én-élmény. Az emberiség történetének legnagyobb fordulatát éljük, amely bár a személyes szférát érinti, de kihat az élet minden területére. Erről a mindenkit érintő témáról tart előadást az emberi lélek nagy ismerője, Müller Péter a Kamarateremben.
November 14-én este fél hétkor nyílik a Kamaragalériában az a képzőművészeti kiállítás, amely a Szent István Emlékév tiszteletére valósult meg a budapesti Forrás Galéria felkérésére.

Gyulai Várszínház 2013 decemberi programok

December a Kamarateremben


    Decemberben a karácsonyra készülve ünnepi rendezvényekkel várják a nézőket a Gyulai Várszínház Kamaratermében. A hónap elejétől december 17-ig látható az a kiállítás, ahol 20 neves magyar kortárs képzőművész alkotását nézhetik meg. A kiállított művek a Szent István Emlékév alkalmából készültek a budapesti Forrás Galéria felkérésére.

Gyulai Várszínház 2013 ősz - kamaraterem

Indul a Gyulai Várszínház kamaratermi szezonja

Szeptember végén indul az idén a Várszínház kamaratermi szezonja. Az ősztől tavaszig tartó időszakban hetente rendeznek színházi előadásokat, önálló esteket, koncerteket, kiállításokat neves művészek közreműködésével.

Szeptember 27-én egy rendhagyó előadásra kerül sor. Örkény István: Tóték című népszerű darabját egy bukaresti színház vendégjátékában láthatják. A neves román rendező Victor Ioan Frunză állította színpadra Örkény művét tavaly ősszel. Az előadás nagy sikert ér el Romániában. Az őrnagyot játszó főszereplő George Costin ezért az alakításért elnyerte az idén a legjobb férfi szereplő díját az UNITER-től (Román Színházi Szövetség). A budapesti Román Kulturális Intézet által meghívott előadás két helyen látható Magyarországon, Budapesten a Katona József Színházban és Gyulán. A román nyelvű előadást magyar nyelvű szinkrontolmácsolással követhetik a nézők.

 

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom