gyula fotó

UNIQA Terep-rallye Országos Bajnokság Gyulai Várfürdő Kupa 2011

UNIQA Terep-rallye Országos Bajnokság Gyulai Várfürdő Kupa 2011. július 22-24. Gyula
Sajtótájékoztatót tartott a Gyulai Várfürdőben a júliusi OB futamról dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Liszi László, a verseny rendezője, valamint Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő igazgatója és egyben a rendezvény névadó szponzora, akinek különleges bejelentenivalója is akadt.

FOTÓK és VIDEÓ a korábbi gyulai tereprali versenyekről.


2011-ben már harmadik alkalommal kerül sor tereprali bajnoki futamra Gyulán és környékén. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Vértanúk útján kerül kialakításra a szervizközpont, a teljes mezőny ott állomásozik majd három napig július 22-24 között. A szakaszok minden évben változnak egy kicsit, idén több pályára is lehet számítani a környező települések érintésével. Pénteken Gyula mellett melegítenek a versenyzők, lesznek szakaszok Kötegyán és Sarkad környékén, és a tervek szerint a futam ellátogat Újkígyós környékére is, ahol a mezőny átszáguld a pusztaottlakai crosspályán.

A Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) 2008-ban életre hívta a Közép-Európai Zóna Kupa (CEZ) sorozatot, amely a régió országainak bajnokságait tömöríti magába, így sok szomszédos országból érkeznek majd versenyzők a duplaszorzós futamra, amely egyébként közösen kerül megrendezésre a lengyel tereprali nemzeti bajnoksággal.

A város vezetése támogatja a kezdeményezést, dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a verseny fővédnöke, a Gyulai Várfürdő pedig névadó szponzora az eseménynek. A versenyen ezúttal is rajthoz állnak majd a magyar tereprali mezőny legnagyobb alakjai, mint a címvédő Szalay Balázs, Fazekas Károly, Korda Erik; de a TV2 híradós műsorvezetője, Várkonyi Andrea és navigátora, Laklóth Aladár is részt vesznek a futamon. A verseny ideje alatt a rendező Liszi László (Navigátor Sportmédia Kft.) és a gyulai önkormányzat sok kiegészítő programot szervez a helyszínen, érdemes lesz tehát kilátogatni majd esténként a szervizbe, vagy napközben a pálya szélére.

Külön érdekesség, hogy a verseny névadó támogatója, a Gyulai Várfürdő, külön érdekelt lesz a futamon. Ugyanis a fürdő ügyvezetője, Boros László Attila navigátorként fog rajthoz állni a versenyen Vörös Ferenc pilótával, aki már tapasztalt terepralis, a Dakaron is részt vett a Szalay Dakar Team egyik kamionjában. Ezúttal egy Opel Antara volánja mögött teljesítik együtt a távot. A másik gyulai vonatkozású versenyautóban Gajda Róbert, Gyula város alpolgármestere, és a terület országgyűlési képviselője indul majd a versenyen.


 

Ajánlat