Oázis apartman Gyula szállás

Nem zár be a város délután hatkor 2017 nyarán sem Gyulán

Nem zár be a város délután hatkor

A turisztikai főszezon indulásával a gyulai kiállítóhelyeket és a helyi művelődési központot működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ingyenes esti programsort indít július elejével, miközben szombattól (július elsejétől) megváltoztatja kiállítóhelyeinek nyitvatartását is. A Világóra, a Harruckern tér, a belvárosi katolikus templom, a Ladics-ház és a Rondella közvetlen környezete az öt fő helyszín, ahol a zene, a tánc és az irodalom mellett számos más produkció is várja a gyulaiakat és a városba érkező turistákat.
Hétfőnként koncertek lesznek a Világóránál, szerdánként táncos produkciók láthatók a Harruckern téren, fények, hangok, irodalom és képzőművészet tölti meg csütörtökönként a Ladics-ház udvarát, míg a Rondella színpada a pop, a rock és a jazz koncerteknek ad otthont. Mindezek mellett kiállítások, bemutatók, családi programok is lesznek, népi játszóház, alkotóház, bábszínházi csoport és még sok más érdekesség. Az események túlnyomó többsége ingyenes, a katolikus templomban és a Ladics-házban tartandó programok kivételével, bár ez utóbbi helyszínen is megvalósulnak térítésmentes rendezvények.
A rendezvények mellett kiemelt fontossággal bírnak a kiállítóterek által kínált programok és kiállítások. A kiállítóterek nyitvatartása a főszezonhoz igazodva változik: az elkövetkezendő időszakban, július 1-től augusztus 20-ig mind az öt intézmény (az Almásy-kastély, a vár, a Ladics-ház, az Erkel emlékház és a Kohán Képtár is) nyitva lesz immár hétfőnként is.
A gyulai kínálat komplexitásához hozzátartozik a meghosszabbított, a látogatói igényekhez igazított nyitvatartás; a vár minden nap 10-től 19 óráig lesz nyitva, míg a kastély csütörtöktől vasárnapig 10 és 22 óra között. Ebben az időszakban a reggeliző terasz is fogad vendégeket, ami egyedülálló hangulattal és kilátással csábítja a vendégeket.
A Török toronyban július 1-én este nyílik a BMZ: „Grál és őrzői” című kiállítás, ami azért is különleges, mert ez az épületrész eddig a Múzeumok Éjszakája és a Kulturális Örökség Napjai kapcsán csak időszakosan volt nyitva, még sosem volt ilyen hosszú időtartamban látogatható.
Folytatódik a tavaly nagy sikerrel futott széria, a Nyáresti csevej címet viselő beszélgetéssorozat. Ez a Gyulai Várszínházzal közös produkció az ide érkezett neves előadókkal biztosít találkozási lehetőséget a közönség számára. Július 3-án Oszvald Marika, július 5-én Alföldi Róbert, július 18-án pedig Fekete Ernő érkezik a kastély kávézójának teraszára.
Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. hirdetéseiben nem a fellépőket és eseményeket igyekezett és igyekszik megjeleníteni, hanem azt, hogy a turisztikai főszezonban leginkább pezsgő mediterrán kisvárosként jellemezhető Gyula igazán különleges hangulata a fent sorolt szolgáltatásokkal lesz valóban teljes. A rendkívül gazdag kínálatot az online felületeken a #gyulainyár keresőbe írásával lehet könnyen megtalálni. Érdemes böngészni a gyulakult.hu oldalt is, hiszen itt az érdekességek, különlegességek mellett az összes intézményhez tartozó összes rendezvény egy helyen megtalálható. Mindezeken túl az esti rendezvények helyszínein megállító táblákon és műsorfüzetben is informálódhatnak a részletes program felől. A műsorfüzeteket a szálláshelyeken, több étteremben és szórakozóhelyen, valamint a kiállítóhelyeken is kereshetik majd a turisták.
 

A "Gyulai Nyár" részletes programja PDF-ben a képre kattintva letölthető


 

 

Oázis apartman Gyula szállás

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom