Oázis apartman Gyula szállás

Légi és víz alatti felvételek a Fekete-Körösről

A repülés csodálatos, örök vágya az embereknek, de természetünknél fogva a földön kell eltöltenünk testi létezésünk idejét, miközben akár ébren akár álmainkban foglakoztat szinte mindenkit egy nagyobb szabadságfok, a tér minden iránya, a lebegés, a föntről lenézés élménye utáni vágy. A drónok bizonyos szempontból sajnos, bizonyos szempontból szerencsére egyre elterjedtebben. Okos használattal nagy hasznukat vehetik, de komoly károkat is okozhatnak a természetben csupán a jelenlétükkel.
Az alábbi videóban a KÖVIZIG stúdió felvételein egy a Fekete-Körös fölött készült videót tekinthetnek meg. Korábban ahhoz, hogy képet kapjunk egy terület belvízzel elárasztott nagyságáról a földi mérések és becslések mellett repülőre kellett szállni. A KÖVIZIG stúdió egy fejlesztésnek köszönhetően a jövőben egy professzionális technikán alapuló drónnal készült felvételeit is láthatjuk majd. Az áradó folyókról, az árvizekről, a belvízről, a gátak állapotáról és szinte minden vízügyi jelenségről képet kaphatunk a technika segítségével. Ez utóbbiak a hasznos, jó felhasználási körhöz tartoznak. Az pedig pedig, hogy a videó nem csak egy száraz dokumentáció, hanem egy élvezhető, megkomponált zenés etűd, köszönhető Bátai Gergőnek, Jobbágy Zoltánnak és Laurinyecz Pálnak.



 

A második videó pontosan az ellenkező irányból közelíti meg majdnem ugyan azt a témát. A képsorokon a Fekete-Körös határközeli szakasza látható nem minden pillanatában szívderítő állapotában. A felvételek egy alacsony vízállásnál készültek, amikor a folyó patakként áramlott. Jól látható a fenéken a talajmozgás, a víz építő és romboló ereje is.
Videó: Pénzes Sándor
 

 

 

Oázis apartman Gyula szállás

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom