gyula fotó

2017 március a Gyulai Várszínházban

Gyulai Várszínház Kamaraterme, 5700 Gyula, Kossuth u. 13.
Tel.: +36-66/463-148, +36-30/639-9062,
gyulaivarszinhaz@t-online.hu http://www.gyulaivarszinhaz.hu
Kontakt: Gyulai Várszínház

MÁRCIUS 1-30. „Egy évtized a pasztell jegyében”

Pasztellfestők - kiállítás
A kiállítás március 30-ig ingyenesen megtekinthető.

 


MÁRCIUS 3. 19:00 óra „Blues, soul, funk…”

Pély Barna szólóestje


MÁRCIUS 6. 19:00 óra FILMKLUB

Közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítés
A martfűi rém – magyar thriller


Vendég: Sopsits Árpád rendező
 MÁRCIUS 14. 19:00 óra - ODETT koncert


„Az különleges hangú és karakterű énekesnő először Gyulán”Zenekar tagjai:
Polgár Odett - ének, Polgár Péter - gitár
Papp Csaba - dob, Takács Rajmund - basszusgitár
Roza Tamás – szintetizátor

_____________________
MÁRCIUS 23. 19:00 óra „Szórakoztató történetek a házaséletről”

Sebestyén Elemér: Segítség, megnősültem! – egyszemélyes vígjáték
Játssza: Pindroch Csaba
Rendező: Radnai Márk


MÁRCIUS 28., 1900 óra - Vigh Andrea hárfaestje

„Liszt-díjas hárfaművésznő egyedi hangzású koncertje”
 

 

Gyulai Várszínház Kamaraterme, 5700 Gyula, Kossuth u. 13.
Tel.: +36-66/463-148, +36-30/639-9062,
gyulaivarszinhaz@t-online.hu http://www.gyulaivarszinhaz.hu
Kontakt: Gyulai Várszínház

Márciusban is színes programokkal várjuk Önt és kedves barátait a Gyulai Várszínház Kamaratermében!

A Kamaragalériában március 30-ig tekinthető meg a Pasztellfestők - Egy évtized a pasztell jegyében című kiállítás. A pasztellt a XX. századi képzőművészek nagy része sokáig nem tartotta önálló technikának. Színvázlatokat készítettek ezen a módon. Aztán felfedezték a teljesen szuverén megvalósítási lehetőségeket, és onnantól különleges pasztellek születtek a magyar művészetben is.

Március 3-án Pély Barna szólóestjével tovább folytatódik a Cseh Tamás Program támogatásával a nyolc koncertből álló könnyűzenei sorozatunk. Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és fontos alakja. Énekstílusa és zenéje méltán teszik generációja egyik legkiemelkedőbb zenészévé. Énekes-zeneszerzőként a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi. Szólókarrieje építése mellett jelenleg is a B The First énekes-gitárosa és dalszerzője. A legtöbben a United zenekar frontembereként ismerhették meg. 2016-ban a Dal 2016 (Eurovíziós dalverseny) legjobb 18 dala közé jutott a B the First - You told me that you loved me című dalával. Most azonban egyedül lép majd a kamaraterem színpadára, ahol az akusztikus koncerten egy finoman effektezett blues gitár lesz nála. Ez azonban bőven elég lesz ahhoz, hogy táncra perdüljön a szívünk, vagy éppen a bensőséges hangzással könnyet csaljon a szemünkbe. Garantáltan feledhetetlen kikapcsolódást fog nyújtani mindenkinek a szólóest.

Március 6-án ismét egy kiváló magyar filmet tekinthetnek meg a tizennyolc év feletti mozirajongók a Filmklubban. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a 2016-os év egyik legjobban várt magyar filmje Sopsits Árpád A martfűi rém thrillere volt. Sopsits Árpádról a Torzók (2001) óta tudjuk, hogy a nyomasztó témák állnak hozzá a legközelebb. A Martfűi rém története komor és felkavaró. Mivel a film valós eseményeket dolgoz fel, így a nézőnek esélye sincs, hogy megkapja azt a megnyugtató érzést, hogy ez csak fikció. Hiszen tényleg halálra ítéltek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követték a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz volt megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteztek sorozatgyilkosok, mégis egyre több lett az áldozat.
„Sopsits Árpádnak nem volt elég, hogy a múlt század második felének hírhedt magyar sorozatgyilkosságából „csak” egy félelmetes, brutális thrillert forgasson. Kár. Szabó Gábor bámulatos operatőri munkája díjat érdemel. Hajduk Károly alakításától megfagy bennünk a vér. Amikor mind ahányszor besötétedik, s Szabó Gábor kamerája a széles vászonra festi a rettenetnek fedelet nyújtó csillagtalanságot… Akkor valami olyan történik, amit nem verünk ki a fejünkből soha. S ettől aztán az egész film is emlékezetessé válik. Tulajdonképpen kihagyhatatlanná.” – Kovács Gellért, Revizor
A filmvetítés utáni közönségtalálkozón részt vesz Sopsits Árpád rendező is, aki mesél a film keletkezésének körülményeiről, nehézségeiről és természetesen szívesen válaszol majd a nézők által feltett kérdésekre is.
Március 14-én ismét egy könnyűzenei koncerten vehetnek részt a zenekedvelők. A Cseh Tamás Program által támogatott koncertsorozat keretében a fiatal énekesnő, Odett ad koncertet a Kamarateremben. Szemtelenül fiatalon, érettségiző kislányként robbant be a magyar popéletbe. A mai napig az egyik legkarakteresebb, legfigyelemreméltóbb és legnépszerűbb fiatal hazai női előadó. Megnyerő személyiség, szabad szellem, egyedi hangú és karakterű énekesnő, profi előadói képességekkel megáldva. Kiváló szerzőkkel, zenészekkel közreműködve építi szólókarrierjét és már nagyon fiatalon jelentős sikereket ért el. 2013-ban Fonogram díjat kapott "Hanyatt, Homlok, Egyenes" című nagylemezéért, melyen olyan országosan ismert rádióslágerek voltak hallhatóak, mint a "Hanyatt" és a "Van az a pillanat". A 2016-os évben a legsikeresebb dala, az "Ébredj rám!" volt, ami az egész országnak a reggelt jelentette - rádiós szignállá lépett elő, valamint a 2016-os Sziget himnuszát is Odett jegyezte szerzőként és előadóként is. Páratlan zenei élményt ígér a szórakozni vágyóknak.2017. március 2-től 5-ig tartó Budapesti Utazás Kiállításra elkészült a Gyulai Várszínház 54. évadának előzetes programja. Ebben az évben is összművészeti fesztivált szervezünk 2017. június 29 és augusztus 13. között, ezen belül július 7-től 16-ig tizenharmadik alkalommal rendezzük meg a Shakespeare Fesztivált, július 17-én a VIII. Irodalmi Humorfesztivált, július 22-én a XXVI. Gyulai Vár Jazz Fesztivált és július 23-án a XII. Vár Blues Fesztivált. A nyári programokról részletesen a júniusi levelünkben írunk.
Legyenek propagátoraink, a nyári műsorunkat ismertessék meg barátaikkal, ismerőseikkel, a nyáron Gyulára készülő vendégeikkel is. Jegyeket márciustól lehet foglaltatni a nyári előadásainkra, kérem, a jó helyre szóló jegy érdekében időben tegyék azt meg, hiszen Önöknek, Baráti Kör Tagoknak elsőbbségük van. Váltson színházi bérletet!

Újítsa meg baráti kört tagságát 2017-ben!
A tagdíjukat befizetőknek továbbra is küldünk havonta információt a programjainkról, jegyvásárlás esetén előnyt élvezhetnek, illetve meghatározott nyári főpróbára ingyenes belépőt biztosítunk. A Baráti Kör éves tagdíja 2017-ben is 1.500 Ft.

Aki csak e-mailben szeretné megkapni a továbbiakban hírleveleinket, kérjük, írja meg nekünk a gyulaivarszinhaz@t-online.hu címre. Aktuális programjainkról a www.gyulaivarszinhaz.hu és www.shakespearefesztival.hu honlapjainkon, valamint a Facebook oldalunkon tájékozódhatnak. A www.youtube.com honlapon a Gyulai Várszínház címszót beírva videó anyagokat is nézhetnek velünk kapcsolatban.

Ajándékozzon szeretteinek, tanárainak színházi élményeket – akár névnapra, vagy születésnapra, ballagásra - Gyulai Várszínház Kultúrautalvánnyal!

Szeretettel várjuk előadásainkra, üdvözlettel:2017. február 21.                                    Varga Marianna ügyvezető

Ajánlat