gyula fotó

Pehely könnyű

A zabot, a zabpelyhet szinte mindenki ismeri és valószínűleg találkozott is már vele, ha máshol nem, egy-egy péksütemény tetejére szórva. Ha megkérdezné valaki milyen is az íze, nem lenne könnyű válaszolni, egy kóstolás után pedig már kedvünk nem lenne hozzá tovább. Mégis, ez a pelyhesített zab nagyon finom kiegészítője lehet táplálkozásunknak és picit tuningolva akár jelentősebb mennyiség is fogyasztható belőle.

Az alábbi képeken nemcsak zabpehely, hanem kölespehely, rizspehely is látható a mazsola mellett. A keverési arányt a képen kördiagramként elrendezett gabonapelyhek mutatják. Természetesen ezt előre érdemes mixelni, csupán a fotó kedvéért látható így, és aki nem akarja keverni az akár külön-külön is eheti. Az összekevert pelyheket leöntöm egészen meleg (nem forró) rizstejjel, természetes ízfokozónak a tetejére teszek egy mokkás kanálnyi áfonya dzsemet, amit sajnos készítője kicsit túlcukrozott, ezért ebből ennyi épp elég. Dzsem helyett lehet pici mézzel is. Néhány perc alatt magukba szívják a folyadékot, ami lehet tej is. Zabpehely szinte mindenhol kapható, rizs és köles már nem biztos, de aki idáig eljutott az olvasással és kedvet kapott, találni fog üzletet is. Szép nagy helyen vettem, sok fény, eladók, biztonsági őr, miegymás...:-)) Biztosan van kis helyen is, rajta hát!

A google-ban pedig néhány ügyes keresőszó és mindjárt jönnek a biológiai elemzések.

 

Ajánlat