Nyárfa érdestióru és vendégei Gyulán
A gombatalálat az erdei séták, túrák velejárói. Egy száraz nyári évszak után a szintén száraz, tikkasztó meleget hozó ősz első napjaiban fellelt nyárfa érdestinóru igazi fotós és gasztro-csemege számomra. Pici, pici, de annál finomabb az íze és mellé milyen gyönyörű! Ritkán találok szinte hibátlan példányt ebből a családból. Egy óriási fehér nyár mellett az aljnövényzetben bújt meg ez a szép termőtest. A kis tinóru mellé vendéget hívtam Selmeczi úr rókagombáiból, kerültt mellé még a kertből metélőhagyma, tökmagolaj, kicsi vöröshagyma, fél gerezd foghagyma és egy csipet só. Az összes alapanyag együtt került a serpenyőbe, 10-15 perces párolás után egy rövid fedő nélküli pörkölést követően pirítós kenyérrel fogyasztásra került.