Oázis apartman Gyula szállás

Autizmus világnapi figyelemfelkeltő rendezvény Gyula 2018

Hogyan varázsoltak el néhány perc alatt? Érteni vélem.

Az autizmus világnapja alkalmából megtartott gyulai rendezvényen léptek fel az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézményének tanulói és a gyulai Nicolae Balcescu román gimnázium diákjai.

Csodálattal néztem és hallgattam az autista és középsúlyos értelmi akadályoztatással élő gyermekek zenés fellépését. Az egész produkció minden pillanata lebilincselő volt. Azóta többször újrajátszottam a felvett részleteket, mert egyszerűen nem tudok betelni velük. Telis-tele mély, őszinte érzelmekkel, jól látható lélekérintésekkel, mosollyal, szeretettel. Gellén Gáborné gyógypedagógus ének szakos tanító több hónapos kimagasló pedagógiai munkával készítette fel a csoportot. Néztem és nézem, ahogyan gesztikulál, szemével és mozdulataival segíti a fellépés minden másodpercében a tanítványait. Bemutatásra egy olyan részletet választottam, melyben tanítványa Földvári Imre a Kormorán együttes, Egy csepp emberség című dalát énekli. Egymással szemben álltak, háttérben a kar, oldalról figyelhettem közös produkciójukat. Láttam a tanárnő biztató mosolyát, vigyázó szemeit, lágy kézmozdulatait, láttam Imre tekintetét, ahogyan teljes bizalommal, természetes izgalommal mélyen a szemébe néz és végigénekli hibátlanul gyönyörű hangjával a megtanult dalokat. Köszönjük, köszönjük, köszönjük!

A második felvételen már az egész kórust hallhatjuk, ahol a Patkás György által felkészített Román Gimnázium 26 tanulója és az Esély Pedagógiai Központ 24 diákja együtt énekel. A 2018-as közös fellépés második volt a sorban, vélhetően még sok követi, ugyanis -mint megtudtam- nagyon jó a kapcsolat a két intézmény között.


 

A következő videóban már a teljes kórus énekel:

 

Oázis apartman Gyula szállás

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom