Oázis apartman Gyula szállás

Előkerült egy régi képem a gyulai várnál

FOTÓ, VIDEÓ
Van néhány fotóm, melyet a hétvégén le kellett porolnom, évek óta pihennek a 2009-es archívumban. Kedves pillantok emlékeit őrzik nekem és talán a szereplőinek is. Egy belvárosi séta alkalmával hallgattam két gyulai srácot, akik évekkel ezelőtt egy nyári délutánon  a világóránál zenéltek.



Több fotó a képre kattintva érhető el!, videó az írás után.

Sokan voltak a téren. Szemben állt velük két copfos hölgyemény, figyelték a fiúk játékát. Két lány, két fiú a képen. Két kalap, két gitár. Az úrleányok mögül készítettem egy fotót és még néhányat más oldalról az utcazenészekről. „Megcsörgettem” én is a gitártokot, majd tovább ballagtam. Ez az élmény és maga a kép is olykor-olykor előbukkant, lapozgatásaim alkalmával, majd rendre pihenni tértek a mágneses mezőim MB rengetegébe.
Nem is gondoltam, hogy évekkel később épp egy nyári hétvégén ismét elő kell vennem, ki kell keresnem a sok közül.
Történt, hogy a várfürdő előtti sétányon haladva, gitárjátékra lettem figyelmes. Ahogyan közeledtem a csónakázó tó kikötőjéhez, látom, hogy egy gesztenye fa alatt ülnek ketten a padon, a gitártokon kotta, szövegkönyv és „csak úgy” zenélnek bele a gyulai szombat délutánba. A közelükben lepakoltam, megvártam az épp játszott szám végét és megszólítottam őket. Elmeséltem nekik, hogy őrzök egy régi képet amin valószínűleg ők lehetnek, kíváncsi voltam, vajon szerintük is így lehet és emlékeznek-e rá? Bár a fotót nem tudtam megmutatni nekik és amikor ezt írom szintén nem látták még, de szinte biztosak voltunk benne, hogy róluk készültek a korábbi felvételek. Ugyan úgy ülnek több év eltelte után is egymás mellett, nem cseréltek helyet, hogyan is tennék, hisz László bal, míg Benedek jobb kézzel penget, így a hangok épp köztük születnek meg.
A rövid beszélgetésünk alatt kiderült: már ritkábban találkoznak, de azóta is őrzik barátságukat és „meghívták” egymást egy közös nyári, gyulai zenélésre a várkertben, aminek én is fültanúja lehettem.Örülök, hogy személyesn is megismerkedtem Gergely Lászlóval és Kökényesi Benedekkel.

Pénzes Sándor (PANCS-panoramafotók-nemcsak)

 

Oázis apartman Gyula szállás

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információkElfogadom